analityk Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Panowie - jakie łowiska w okolicy Monachium warto odwiedzić?Mam tam spędzić 3-4 dniu u rodzinki (lipiec) i oczywiście nic lepszego nie przychdzi mi do głowy jak połowić (pierwszy raz w niemieckich wodach).Czy kto coś może polecić? Jakiś trop zapodać? (niestety anglojęzyczny jestem a niemieckiego nie znam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Najważniejszą kwestią jest zdobycie pozwolenia, z tego co wiem to ciężko, w niektórych landach i to chyba np. w Westfali tolerowane są polskie karty, ale tylko przez pewien czas.Niemiec nie odpuści przy kontroli nawet jeśli będziesz mówił, że urlop i itp. Drogo to może wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 No tak - najpierw wode próbuję zidentyfikować a potem poszukam pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Właśnie cały szkopuł w tym, że najpierw trzeba zdać egzamin po niemiecku a potem reszta, z tego co się orientuje to ciężka sprawa. Najbardziej pomocny byłby kolega z nadrenii co fajne fotki wrzuca na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 No ale to zdaje się dotyczy lokalsów i na stałe przebywajacych a nie turystów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Na miesiac dostaniesz karte turystyczna bez zbednych ceregieli. Idz do Rathausa (Urzedu Miasta).Pozniej pozostanie kwestia wykupienia jako "gosc" oplat na wody ktore Ciebie interesuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Z tego co się orientowałem półtora roku temu to jeżeli przebywasz na terenie Bawarii bez meldunku , (do miesiąca) ,to musisz mieć przetłumaczoną naszą kartę.Natępnie udajesz się do urzędu ,płacisz około 9 ojro i ostatnim etapem jest wykupienie pozwolenia na dany akwen bądź odcinek Izary.Pozwolenia na wędkowanie w mieście są prawie nie do zdobycia natomiast w okolicach jest kilka łowisk specjalnych i z tego co wiem bez problemu można do niektórych dojechać sbahnem.Polecam zwiedzić muzeum wędkarstwa i myślistwa na starówce. Koszt około 3 ojro. Jeszcze jedno,zapisz się kolego do grupy polacy w monachium na F..B.. .na kilkanaście tysięcy luda pewnie ktoś będzie potrafił udzielić Ci konkretniejszych informacji Edytowane 6 Lipca 2015 przez trolinka666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Dzięki Panowie. wskazówki dot. sposobu pozyskania licencji - jak najbardziej użyteczne.Jeszcze tylko przydałby się jakiś trop dot. wody o której warto by pomyślec bo do dyspozycji tylko 3 dni i całaego Landu nie zwiedżę - jeden zbiornik lub jedna rzeka wchodzi w grę - który?/która Waszym zdaniem? Edytowane 7 Lipca 2015 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekz4 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Kolega, który pracuje w Monachium zaczął w tym roku wędkowanie na tamtejszych wodach (kartę załatwiał 2 lata). Widziałem na fotkach fajne ryby pływające i złowione w kanale Izary ( głównie duże tęczaki) - ponoć zdobycie pozwolenia na rzekę dla przyjezdnych jest niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 ja ogląałem tylko te pływajace - fajnie wychodziły do kawałków pieczywa (Jak w Polsce karpie chodowane na pokaz w jakimś stawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianb1986 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Witam, od jakiegoś czasu jestem posiadaczem niemieckiej karty wędkarskiej. Jakie wody możecie mi polecić w okolicach Monachium? Interesują mnie głównie drapieżniki. Wysłane z mojego HTC Desire 626G dual sim przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Geoportal i ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Witam, z rzekami np. Isar będzie ciężko bo kluby wędkarskie nie sprzedawają Lincencji, z dużymi Jeziorami jest lepiej, kup sobie Licencje na rok na Ammersee jest niedaleko od Monachium.Ja odwiedzam co rok w marcu Walchensee ale to 70 km od Monachium:http://jerkbait.pl/topic/12317-otwarcie-sezonu-na-trocie-jeziorowe-w-bawari/?hl=walchensee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Jeśli nie jest to Jahresfischerschein wydana przez Bawarię to nie można na nią łowić. Karty wydane w innym landzie nie są honorowane. Pozdrawiam z Bawarii (Kempten/Allgäu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radim_78 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Łowił może ktoś z Was na rzece Naab w Bawarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi