KRIspin Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Witam szanowne grono budowniczych,chciałbym się podzielić tą chorobą którą załapałem od was drodzy koledzy .Ta zabawa zaczyna się niewinnie jak w większości przypadków od przeróbki, umnie na stół trafił stary Jaxon tylko po to żeby sprawdzić od czego zacząć w jakiej kolejności itd itp. To tak na początek parę zdjęć z placu boju, wieczorkiem wrzucę jeszcze parę zdjęć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Nie za małe te podkładki pod śrubami? Równo dociskają korek na brzegach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Nie za małe te podkładki pod śrubami? Równo dociskają korek na brzegach? Przy korkogumie bez roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Nie za małe te podkładki pod śrubami? Równo dociskają korek na brzegach? Przy standardowej średnicy plastra 32mm wystarczy, i tak jak pisze Del Toro kokoguma wieńcząca elementy spokojnie dociśnie ,tym bardziej ze to tylko kilka plasterków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 To faktycznie dobry patent. Od razu gotowe do szlifowania. Trzeba wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Chciałem jeszcze dodać że kijek już skończony i przetestowany zdjęcia były w kompie czekały aż do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Witamy kolegę zapraszamy do dzielenia się zdjęciami nowo powstałych projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Zdjęć ciąg dalszy. Blank został oskrobany i pociągnięty żywicą,przymiarki na sucho czy wszystko pasuje i wklejone na epoksyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Korek toczony na wiertarce zakupiony jak większość komponentów w BRC. Przelotki zostały stare ale uchwytu nie dało się uratować nie pomógł ani wrzątek ani ogień i użyty został nowy DPS16 osadzony na arborze.Zdjęcia wyżej zrobione jeszcze przed wcieraniem żywicy, a do wcierania użyta rękawiczka lateksowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 To pierwsza rada, tak na przyszlosc. Za bardzo bulowate ksztalty korka co do wielkosci uchwytu. Jak chciales miec grubsza rekojesc to pomysl nastepnym razem o wiekszym uchwycie Patent z rekawiczka lateksowa bardzo ciekawy, przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 To miał być projekt w miarę budżetowy co by załapać wymiarowanie i ustawianie,fakt faktem mogłem zakupić większy uchwyt ale jak robiłem zakupy to ni cholery nigdzie nie mogłem znaleźć wymiarów tych uchwytów. Następny będzie większy , a co do kształtu korka to w realu lepiej to wygląda i jest w miarę wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Powitać kolejnego obłąkanego, ja podziwiam bo to pierwszy projekt, a lateksowa rekawiczka to naprawde ciekawy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Jak na pierwszy kijek jest super. Tak jak koledzy myślę, że osiemnastka byłaby o wiele lepsza. Ja ma małą dłoń a szesnastka i tak jest bardzo niewygodna i zdecydowanie za mała. Pomijam fakt dopasowania do niej elementów rękojeści żeby ładnie to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 No jestem pod wrażeniem jak z chrusta można zrobić fajny custom Czekam na foto całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 To miał być projekt w miarę budżetowy co by załapać wymiarowanie i ustawianie,fakt faktem mogłem zakupić większy uchwyt ale jak robiłem zakupy to ni cholery nigdzie nie mogłem znaleźć wymiarów tych uchwytów. Następny będzie większy , a co do kształtu korka to w realu lepiej to wygląda i jest w miarę wygodny. Nie ma czym sie przejmowac Na pierwszym kijku zawsze sie duzo bledow robi, zauwaza sie je glownie po fakcie, lub juz przy robieniu nastepnych. Z cyklu: kurde w tym poprzednim tez cos takiego bym zrobil Ale jak najbardziej kibicuje w nowym hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 To jeszcze parę fotek z omotkowania na wraperze własnego wykonania,zabawa też przy tym niezła potrzeba tylko trochę chęci i jakiś wzór Patyk miał być w zamyśle z pierścieniami lecz w ostatniej zrezygnowałem z tego pomysłu i nawinąłem troszkę czerwonego metalica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 I został tylko podpis i lakierek wyczytałem że lepiej jest kłaść lakier na dwa razy bo jest wygodniej i trochę bezpieczniej i u mnie to się sprawdziło tylko trzeba to rozłożyć czasowo na dwa dni. Lakierowanie jak na pierwszy raz chyba wyszło OK ale zostawiam to wam do oceny A i taka sprawa zdjęcia lakieru robione były niedawno gdy korek był już zaimpregnowany,wcześniej jakoś brakło czasu. a lakier to flex&coat lite formula 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Lakier jak na pierwszy raz bardzo dobry Za to napis swietny, piekna kreska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 W kwestii wielkości uchwytu kołowrotka, ja mam dłonie średniej wielkości i mnie najbardziej pasuje 17.16 miałem w jednym kiju i nie chcę więcej. 18 toleruję, ale właśnie 17 jest najlepsza. Warto sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Nie jestem zwolennikiem napisów - w swoich dotychczasowych projektach je pomijałem. Pewnie dlatego, że nawet piórem czy długopisem bazgram jak przysłowiowa kura pazurem:). Ale napis/opis w Twoim wykonaniu jest bardzo ładny i już widzę taki styl w jednym z kijów:). Powodzenia przy następnych realizacjach. Można wiedzieć jakiego sprzętu użyłeś? Edytowane 8 Lipca 2015 przez Dawid.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Do napisu użyty został rapitograf 0,25 i tusz Rotring,wcześniej próbowałem tuszu Koh Nor ale był jakiś zleżały a mieszanie niewiele mu pomogło i poszedł w kosz.A opis był robiony na nie lakierowanym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Bardzo fajny debiut , pismo i lakier super ale jak dla mnie trochę "bułkowate" te gripy . Nie chodzi o kwestie gustu ale troche smuklejsze wniosą sporo mniej na wagę niż obecnie , podsumowując oczywiście GRATULACJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Dzięki bardzo z każdym następnym myślę że będzie lepiej parę rzeczy jest do poprawy, ale jak to mówią ten nie popełnia błędów co nić nie robi a człowiek uczy się całe życie A następny projekt w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Lakierownie opisu i opis - klasa, wielkiego lajka stawiam , elegancko, precyzyjnie i b. czysto, żadnego upaprania lakierem, falbanek firanek itp.Elementy grippu ,tak jak pisze mój imiennik mogłyby być trochę bardziej anorektyczne , chyba ze taki był zamysł Twórcy.Na startowej przelotce mogła kapnąć kropla lakieru więcej. Ogólnie jak na pierwszy projekt rewelacja - brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi