Skocz do zawartości

Kris Rod's

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono budowniczych,chciałbym się podzielić tą chorobą którą załapałem od was drodzy koledzy :) .

Ta zabawa zaczyna się niewinnie jak w większości przypadków od przeróbki, umnie na stół trafił stary Jaxon tylko po to żeby sprawdzić od czego zacząć w jakiej kolejności itd itp.

To tak na początek parę zdjęć z placu boju, wieczorkiem wrzucę jeszcze parę zdjęć.

post-57749-0-78887700-1436177395_thumb.jpg

post-57749-0-67114800-1436177396_thumb.jpg

post-57749-0-70334800-1436177397_thumb.jpg

• Like 3

Korek toczony na wiertarce  zakupiony jak większość komponentów  w BRC.

Przelotki zostały stare ale uchwytu nie dało się uratować nie pomógł ani wrzątek ani ogień i użyty został nowy DPS16 osadzony na arborze.

Zdjęcia wyżej zrobione jeszcze przed wcieraniem żywicy, a do wcierania użyta rękawiczka lateksowa.

To miał być projekt w miarę budżetowy co by  załapać wymiarowanie i ustawianie,fakt faktem mogłem zakupić większy uchwyt ale jak robiłem zakupy to ni cholery nigdzie nie mogłem znaleźć wymiarów tych uchwytów.

Następny będzie większy :)  , a co do kształtu korka to w realu lepiej to wygląda i jest w miarę wygodny.

Jak na pierwszy kijek jest super. Tak jak koledzy myślę, że osiemnastka byłaby o wiele lepsza. Ja ma małą dłoń a szesnastka i tak jest bardzo niewygodna i zdecydowanie za mała. Pomijam fakt dopasowania do niej elementów rękojeści żeby ładnie to wyglądało ;)

To miał być projekt w miarę budżetowy co by  załapać wymiarowanie i ustawianie,fakt faktem mogłem zakupić większy uchwyt ale jak robiłem zakupy to ni cholery nigdzie nie mogłem znaleźć wymiarów tych uchwytów.

Następny będzie większy :)  , a co do kształtu korka to w realu lepiej to wygląda i jest w miarę wygodny.

Nie ma czym sie przejmowac :) Na pierwszym kijku zawsze sie duzo bledow robi, zauwaza sie je glownie po fakcie, lub juz przy robieniu nastepnych. Z cyklu: kurde w tym poprzednim tez cos takiego bym zrobil ;)

Ale jak najbardziej kibicuje w nowym hobby :) 

To jeszcze parę fotek z omotkowania na wraperze własnego wykonania,zabawa też przy tym niezła potrzeba tylko trochę chęci i jakiś wzór :D

Patyk miał być w zamyśle z pierścieniami lecz w ostatniej zrezygnowałem z tego pomysłu i nawinąłem troszkę czerwonego metalica 

post-57749-0-98541100-1436257538_thumb.jpg

post-57749-0-39295700-1436257540_thumb.jpg

post-57749-0-04680000-1436257541_thumb.jpg

post-57749-0-06634700-1436257542_thumb.jpg

I został tylko podpis i lakierek wyczytałem że lepiej jest kłaść lakier na dwa razy bo jest wygodniej i trochę bezpieczniej i u mnie to się sprawdziło tylko trzeba to rozłożyć czasowo na dwa dni.

Lakierowanie jak na pierwszy raz chyba wyszło OK ale zostawiam to wam do oceny ;)

A i taka sprawa zdjęcia lakieru robione były niedawno gdy korek był już zaimpregnowany,wcześniej jakoś brakło czasu.

a lakier to flex&coat lite formula

post-57749-0-86126500-1436291006_thumb.jpg

post-57749-0-65136000-1436291007_thumb.jpg

post-57749-0-47194500-1436291008_thumb.jpg

post-57749-0-13531500-1436291009_thumb.jpg

post-57749-0-77147800-1436291009_thumb.jpg

• Like 3

Nie jestem zwolennikiem napisów  - w swoich dotychczasowych projektach je pomijałem. Pewnie dlatego, że nawet piórem czy długopisem bazgram jak przysłowiowa kura pazurem:). Ale napis/opis w Twoim wykonaniu jest bardzo ładny i już widzę taki styl w jednym z kijów:). Powodzenia przy następnych realizacjach. Można wiedzieć jakiego sprzętu użyłeś?

Edytowane przez Dawid.K

Lakierownie opisu  i opis - klasa, wielkiego lajka stawiam :), elegancko, precyzyjnie i b. czysto, żadnego upaprania  lakierem, falbanek firanek  itp.

Elementy grippu  ,tak jak pisze mój imiennik mogłyby być  trochę bardziej anorektyczne , chyba ze taki był zamysł Twórcy.

Na startowej przelotce mogła kapnąć kropla lakieru więcej.

Ogólnie jak na pierwszy projekt rewelacja - brawo!