Skocz do zawartości

Kris Rod's

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy jako że choroba postępuje zakupiłem niedawno blank z Krakowa a dokładniej Blassa serii F 8615-2 z zamysłem połowu szczupłego a że był ciut za mocny to pan Krzysztof zaproponował że osłabi go do 14lb i taki dostałem.                   A chciałbym go uzbroić na lekko z zamysłem używania plecionki

Znalazłem w katalogu Fuji taki oto set Torzite KL20  KL12  i KT10- 6- 5,5- 5- 4,5-4- 4 + 4 szczyt , czy będzie OK do tego patyk czy to przerost formy nad treścią,a może ma ktoś takiego kijka już uzbrojonego  i zdaje on egzamin

Akurat nie blassa ale cos podobnego w tej dluosci, robilem tak 

20KLH - 10KLH - 6M- 5.5L - 5KT - 4x 4.5KT - 4.5LG (szczyt)

(ale w KR, nie KL)

Dzięki Byku za szybką odpowiedź,drapie się po głowie już kilka dni i w końcu trzeba będzie się na coś zdecydować bo jak mówią kto nie ryzykuje ten ryb nie łowi ;)

Jak szukałem blanku i dzwoniłem po pracowniach to w jednej odradzali zbrojenie tego kija w KR System 

Ach ciężkie jest życie początkującego rodbuildera  :)

Pan Konrad z NorthRods  nie wiem dlaczego odradzał nie podał  konkretnych przyczyn,rozmowa była przez telefon już jakiś czas temu i może ja o czymś zapomniałem  o jakimkolwiek spacingu do kija też nie bardzo chciał mówić.

To jego wiedza i on tym zarabia na życie i  ja nie mam mu tego za złe ;)

Co do systemu KR to opinie są podzielone, ja osobiście używam do sporadycznie, do zbrojenia kijków pod lotniejsze wabie. Wiem że to zapewne kwestia przyzwyczajenia itd. itp. ale jakoś moja makówka nie widzi tego systemu w połączeniu z wędką przeznaczoną do mniej lotnych przynęt.

Bardzo lubię zbroić kijki UL i L zgodnie z zaleceniam KR ale w przelotki PB Minima od M po L i działa bardzo dobrze,

W każdej dziedzinie są zwolennicy i przeciwnicy  ;)  ,ja mam na razie bardzo blade pojęcie od doborze odpowiednich przelotek i  do Blassa  F-ki 8615-2 14lb zamówiłem taki set  KL20  KL12  i KT10- 6- 5,5- 5- 4,5-4- 4 + 4 szczyt ściągnięty z katalogu Fuji i zobaczymy co z tego wyjdzie

W każdej dziedzinie są zwolennicy i przeciwnicy ;) ,ja mam na razie bardzo blade pojęcie od doborze odpowiednich przelotek i do Blassa F-ki 8615-2 14lb zamówiłem taki set KL20 KL12 i KT10- 6- 5,5- 5- 4,5-4- 4 + 4 szczyt ściągnięty z katalogu Fuji i zobaczymy co z tego wyjdzie

Na pewno źle nie będzie,z "dżapońskim książkowym" setem,spacingu też poszukaj u Fuji i będzie dobrze.

• Like 1

Przedwczoraj odebrałem dwie paczuszki od BRC i Art Rod z komponentami do budowy kolejnego kijka ,wpadło trochę burla black i brown trochę ciemnej korkogumy  , SKSS17, pierścionki i set przelotek. A z Art Rod gdzie pierwszy raz robiłem zakupy dostałem dwa plasterki jasnej korkogumy w gratisie ;)  

Projekcik startuje jak czas pozwoli na dniach i już mi się micha cieszy :D

post-57749-0-96485200-1437037794_thumb.jpg

• Like 4

Koledzy przymierzam się do klejenia korka,o ile z butt rear i fore gripem nie mam problemu to z insertem do SKSS17  już jest lekki szczękościsk :D  bo nie wiem jaką ma mieć długość i mam taką prośbę do was czy ktoś z was kto robi lub ma taki insert mógłby mi zmierzyć jaką powinien mieć długość?