Skocz do zawartości

Kris Rod's

Rekomendowane odpowiedzi

Mi wyszło 32mm na max. dokręconej stopce kołowrotków shimano w rozmiarze 2500-4000 i na Ryobi roz. 2000 i 3000.Daiwy nie chciało mi się przykręcać ;) .

Shimano attachicon.gifWP_20150717_17_33_32_Pro.jpg

Ryobi attachicon.gifWP_20150717_17_36_11_Pro.jpg

Super dzięki za fotki Paweł coś się wykombinuje  :)

Edytowane przez KRIS.spin

Super dzięki za fotki Paweł coś się wykombinuje  :)

2mm niby nie dużo,ale jak ktoś jest nadmiernym estetą to będzie go wkurzał widok dokręconego kołowrotka i nakrętki ''nachodzącej i zasłaniającej" elegancko wykonany insert :wacko: .Jeszcze gorzej to wygląda gdy do skss nie zastosujemy insertu,a przecież wszystko można bez problemu wymierzyć.

Edytowane przez Paavo

A czy insert z korka należy troszkę podtoczyć na obydwu końcach tak np.2-3mm lub więcej żeby go wpuścić pod uchwyt, gdzieś to na forum widziałem?

Raczej tak należy zrobić...można kombinować bez podtoczenia ale.......znowu ta estetyka ;) .

Zdecudowanie go podtocz :) Tak wlasnie zeby go wpuscic w rurke. Bedziesz miaj bardziej zwarta konstrukcje, uchwyt tez bedzie sie lepiej trzymal :)

A czy insert z korka należy troszkę podtoczyć na obydwu końcach tak np.2-3mm lub więcej żeby go wpuścić pod uchwyt, gdzieś to na forum widziałem?

Ja też osobiście wolę stosować żywicę epoxy 15min,właśnie z powodu szybkiego utwardzania.Odkładam sklejone plastry na grzejnik w łazience i po 2 godzinkach można już toczyć uchwyt,kleje do drewna (poliwinylowe) mają minimum 12 godz.czas wiązania i utwardzania.

A jak jest z kolorem po wyschnięciu epoxy jest mleczny czy bezbarwny?.Mi osobiście długi czas wiązania Pattexa  nie przeszkadza  za to jest bezbarwny i nie śmierdzi,natomiast żywica szybko wiąże ale trochę śmierdzi czyli co kto woli  ;)

Edytowane przez KRIS.spin

Według mnie ma, choć wiem że trudno go znaleść na dolniku. Ale te 14lb to jeszcze nie taki bardzo mocarny kijek, w 20lb znalazłem to i Ty powinieneś w 14lb :)

Ale jak już miałem szukać w 25lb to zrobiłem to w taki sposób że na gładkiej wypoziomowanej powierzchni, najlepiej na szklanym stole, kładłem dolnik i on sam układał się w pozycji gdzie jest najcięższy, czyli tam gdzie jest najwięcej mięsa. Nie dało się tego nie zauważyć, zawsze obracał się w tym samym miejscu, i tam wyznaczałem kręgosłup.

Edit

Czyli w przypadku spina zaznaczam po przeciwnej stronie.

Ale w przypadku ciasta zbroję właśnie po tej:-)

Edytowane przez fish28
  • Like 1