KRIspin Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Dzięki za szybką odpowiedź z tą gładką powierzchnią to fajny patent zaraz wypróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 SpokoDaj znać czy znalazłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 SpokoDaj znać czy znalazłeś Ok kręgosłup znaleziony praktycznie sam się znalazł na płaskiej powierzchni więc zabieram się do klejenia uchwytu zbrojenie będzie na tej stronie co blank dotyka blatu czyli miękkiej.Dobrze myślę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Strona miękka to ta do której blank w ustalonej pozycji się wygina. Jeśli szukałeś kręgosłupa i poczułeś ten punkt w którym sam się obraca to patrząc z góry na blank i zaznaczając markerem kreskę wyznaczasz jednocześnie miękką stronę. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 To co blank dotyka blatu to twarda strona ,bo tam jest więcej materiału, czyli powinieneś zamontować przelotki po przeciwnej stronie.No chyba że w szczytówce zamontowałeś po twardej.W zasadzie są dwie szkoły zbrojenia, po twardej i po miękkiej, chodzi o to co chcesz uzyskać. Jeśli zależy Ci na tym żeby wycisnąć z blanku to, by miatał przynętami jak najlżejszymi z podanego cw, to wtedy lepsze zbrojenie będzie po twardsze stronie. Wtedy kij będzie lepiej się ładował i będzie szybszy przy zacięciu. Ale Ci teraz chyba namieszałem, co?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Zobacz najpierw tu a potem tu : On tam tłumaczy nawet żeby porównać to do kręgosłupa u człowieka. Generalnie to co zaznaczasz to nie kręgosłup, ale jego wewnętrzna część, kręgosłup jest w stosunku do Twoich oznaczeń na zewnątrz czyli po drugiej stronie. Zupełnie jak u człowieka, wygniesz się do przodu tak że możesz podnieść coś z podłogi, ale spróbuj tak zrobić wyginając się do tyłu ( rosyjskie gimnastyczki <3 nie wypowiadać się ) . Wot, cała tiechnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 . Wtedy kij będzie lepiej się ładował i będzie szybszy przy zacięciu. I jednocześnie, teoretycznie, istnieje ryzyko że po zacięciu hol będzie trwać parę sekund a potem ryba zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 I jednocześnie, teoretycznie, istnieje ryzyko że po zacięciu hol będzie trwać parę sekund a potem ryba zejdzie.Nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Kij zbrojony po twardszej stronie, przynajmniej dla mnie, teoretycznie będzie sztywniejszy przez co jeśli hamulec w kołowrotku nie jest idealnie ustawiony spowoduje spięcie się ryby. Ale ja jestem zielony, mogę się nie znać. Sam jestem w trakcie budowy MHX MB843-2 i będę go zbroić w następnym tygodniu po miękkiej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) No nie zgadzam się z Tobą.Przy takim zbrojeniu nie zyskujesz nie wiadomo czego, kij, powiedzmy jaziowy,nie zrobi się przez to nie wiadomo jaką pałą do połowów sumów. Edytowane 25 Lipca 2015 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Nie no jasne, wszystko należy odnieść do sytuacji, ale np. w moim przypadku gdzie mam kij naprawdę sztywny, zbrojenie po twardej stronie chyba mija się z celem. Wszystko zależy też od specyfiki łowiska, przynęt jakie będą stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Ok,jeśli masz kij naprawdę sztywny, to zapewne nie na małe ryby, więc nie wiem dlaczego miałyby "zejść" po holu.Takim zbrojenie nie zyslasz dużo, moim zdaniem :-) Edytowane 25 Lipca 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 To co blank dotyka blatu to twarda strona ,bo tam jest więcej materiału, czyli powinieneś zamontować przelotki po przeciwnej stronie.No chyba że w szczytówce zamontowałeś po twardej.W zasadzie są dwie szkoły zbrojenia, po twardej i po miękkiej, chodzi o to co chcesz uzyskać. Jeśli zależy Ci na tym żeby wycisnąć z blanku to, by miatał przynętami jak najlżejszymi z podanego cw, to wtedy lepsze zbrojenie będzie po twardsze stronie. Wtedy kij będzie lepiej się ładował i będzie szybszy przy zacięciu.Ale Ci teraz chyba namieszałem, co?:-)Dokładnie burza mózgów wyszła konkretna musiałem przyłknąć tą więdzę i zrobię to na miękkiej stronie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Hehe, docelowo pewnie tak, ale czy zawsze musi się uwiesić medalowa ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Hehe, docelowo pewnie tak, ale czy zawsze musi się uwiesić medalowa ryba? No jak nie ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Ale się zawiązała dyskusja fajnie bo po to przecież to robimy żeby łowić same okazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Po to przecież to robimy, żeby mieć fajne wędki ;-) A ryby swoją drogą, choć różnie to bywa :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Najważniejsze że w fajnej atmosferze koledzy. Pomysły są różne, doświadczenia trzeba zbierać. Kris czekamy na fotki z prac, a ja czekam na wtorkową dostawę z BRC i siadam do MHX-a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Po to przecież to robimy, żeby mieć fajne wędki ;-)A ryby swoją drogą, choć różnie to bywa :-(Fakt z tymi rybami to mnie trochę poniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Aha, Krzysiu najlepszego z okazji imienin od razu i wrzucaj fotki z prac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Aha, Krzysiu najlepszego z okazji imienin od razu i wrzucaj fotki z prac Dziękuje serdecznie za życzenia a fotki postaram się wrzucić jak najszybciej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Dziękuje serdecznie za życzenia a fotki postaram się wrzucić jak najszybciej . Pozdrawiam Również się przyłączam do życzeń.Przy okazji przypomnieliście mi o imieninach szwagra, dzięki :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Tak wracając do tego kręgosłupa,to wczoraj ''macałem i naginałem'' Matagi przez dobre 30min. i kręgosłupa jak nie ma tak nie ma.Pozostaje kierować się ''zwisem'' szczytówki,oczywiście przelotki będą na stronie mniejszego ''samoistnego'' ugięcia. Edytowane 25 Lipca 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Dolnik już sklejony zostały tylko omotki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Bardzo fajnie to wygląda, choć, według mnie rear grip powinien być bardziej zjechali z przodu.Oczywiście to tylko kwestia gustu :-) Edytowane 25 Lipca 2015 przez fish28 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi