Skocz do zawartości

Kris Rod's

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalny jest twardszy i lepiej trzyma. Popularny do pistoletu jest bardziej plastyczny. I w większości też trzyma. 

Druga sprawa miększy i bardziej elastyczny klej nie musi być gorszy, zresztą jak to sprawdzić który lepiej trzyma, na obu termicznych jak się wklei przelotkę jest nie do zdarcia, więc główna różnica jednak w cenie.

Spacing po miękkiej stronie narazie na taśmie robiony według katalogu Fuji od szczytu 11-11,5-12-13-15-16-18-22-27cm, od rantu szpuli do startowej 71cm .

Długość dolnika do środka stopki kołowrotka 36cm ,wyważenie uzyskałem na wysokości rant szpuli bez żadnego ołowiu z kręciołem  325 gram.

Gięcie odpowiednio przy  100g-200g-300g-400g mocniej nie chciałem bo to tylko taśma

Czy należało by coś zmienić przesunąć?  Ot kilka fotek :)

71cm od rantu szpuli to bardzo dużo.Dałbym tyle maks ale od środka stopki,tym bardziej ,że blanki z FA są specyficzne i mają relatywnie mocniejsze szczytówki w stosunku do dolnika od większości innych marek.

Masz sporo bo 10 przelotek więc jest z czego rozsuwac,a przydałoby się podeprzec trochę dolnik.

Przy tak gnącym się blanku najbardziej newralgiczne miejsca będą ok 20-30cm nad złączem i  w okolicy środka dolnika.

• Like 3

Najbardziej zauważalna różnica w tych klejach będzie w cenie.

Dokładnie laska zwykłego kleju do pistoletu to koszt ok 2zł a klej specjalistyczny :D to 19zł dlatego olałem go przy wcześniejszych zamówieniach . A w kwesti kropelki i innych podobnych bałbym się wklejać na to szczytówkę bo jak to później ewentualnie wyregulować :unsure:

• Like 1

71cm od rantu szpuli to bardzo dużo.Dałbym tyle maks ale od środka stopki,tym bardziej ,że blanki z FA są specyficzne i mają relatywnie mocniejsze szczytówki w stosunku do dolnika od większości innych marek.

Masz sporo bo 10 przelotek więc jest z czego rozsuwac,a przydałoby się podeprzec trochę dolnik.

Przy tak gnącym się blanku najbardziej newralgiczne miejsca będą ok 20-30cm nad złączem i  w okolicy środka dolnika.

Spróbuje coś jeszcze skorygować tak jak mówisz 71cm wydaje się ciut za bogato , na szczęście w omotce jest tylko startowa bo na więcej nie miałem czasu . Postaram się dziś przy tym podziałać :)  

Ok spacing delikatnie zmieniony jakichś duży różnic nie zauważyłem poza tym że ruszył się trochę mocniej dolnik to chyba plus ;),rozsunięte zostały 20-12-10-6-5,5 

Wymiary wyszły takie od szczytu 11-11,5-12-13-15,5-16-20-23-30cm  od rantu szpuli do startowej wyszło 65cm . Obciążenie  200g,300g,400g

post-57749-0-70584300-1438527095_thumb.jpg

post-57749-0-47150300-1438527096_thumb.jpg

post-57749-0-29074100-1438527097_thumb.jpg

• Like 2

Ok spacing delikatnie zmieniony jakichś duży różnic nie zauważyłem poza tym że ruszył się trochę mocniej dolnik to chyba plus ;),rozsunięte zostały 20-12-10-6-5,5 

Wymiary wyszły takie od szczytu 11-11,5-12-13-15,5-16-20-23-30cm  od rantu szpuli do startowej wyszło 65cm . Obciążenie  200g,300g,400g

Elegancko...ciężar pięknie się rozkłada po blanku... ;) .

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Lakierowałem lemarem LB i nie wiem o co kaman chyba było za gorąco na lakier bo był strasznie lejący i nie mogłem zrobić idealnego zejścia na blank :angry: ,poprzedniego robiłem flexem LB i było super ale było dużo chłodniej

A i co jeszcze szczytówka lakierowana była 3 razy a i tak na krawędziach delikatnie wychodzi nić :huh:

Szkoda.  :unsure:

Narazie z podpisem nic nie będę robił może w zimie teraz chce na niego połowić. 

A w tych dwóch ostatnich omotkach (przelotkach) ta wstawka z zielonych nici jest tak jak powinna być?

Tak wstawki wyszły równo może zdjęcia troszkę przekłamują a nić to perła metalic w zależności od światła jest lekko zielona lub niebieska ,hmm a zejście lakieru nie wyszło za dobrze i nić na krawędziach delikatnie wychodzi choć lakierowałem 3 razy 

• 3 miesiące temu...

Koledzy dostałem o Św Mikołaja rózgę i nie wiem jaki set przelotek do niej dobrać proszę was o radę chodzi mi po głowie taki secik w KR  25H-12H-8H-5,5-4,5-4,5-4,5-4,5 i 4,5 na szczyt czy będzie ok ,a i byłbym zapomniał ta rózga to MHX  HS9600-2  :)

Przelotek jeszcze nie kupiłem i wciąż się zastanawiam bo np jest w BRC taki zestaw   https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Zestaw-przelotek-Fuji-SIC-KR-PKLSG25H81/970 tylko czy osiem przelotek to nie za mało do tego patyka i dlatego dodałem tą 8H.

Edytowane przez KRIS.spin