apioo Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 I na pewno zwykły do pistoletu jest lepszy od "kropelki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Specjalny jest twardszy i lepiej trzyma. Popularny do pistoletu jest bardziej plastyczny. I w większości też trzyma. Druga sprawa miększy i bardziej elastyczny klej nie musi być gorszy, zresztą jak to sprawdzić który lepiej trzyma, na obu termicznych jak się wklei przelotkę jest nie do zdarcia, więc główna różnica jednak w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 I na pewno zwykły do pistoletu jest lepszy od "kropelki".E tam kropelka też daje rade. .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Kleje cyjanoakrylowe typu kropelka są za agresywne. Potrafią się przegryźć przez lakier i dobrać do blanku. Łatwo to sprawdzić na kawałku starej wędki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Spacing po miękkiej stronie narazie na taśmie robiony według katalogu Fuji od szczytu 11-11,5-12-13-15-16-18-22-27cm, od rantu szpuli do startowej 71cm . Długość dolnika do środka stopki kołowrotka 36cm ,wyważenie uzyskałem na wysokości rant szpuli bez żadnego ołowiu z kręciołem 325 gram. Gięcie odpowiednio przy 100g-200g-300g-400g mocniej nie chciałem bo to tylko taśma Czy należało by coś zmienić przesunąć? Ot kilka fotek 71cm od rantu szpuli to bardzo dużo.Dałbym tyle maks ale od środka stopki,tym bardziej ,że blanki z FA są specyficzne i mają relatywnie mocniejsze szczytówki w stosunku do dolnika od większości innych marek.Masz sporo bo 10 przelotek więc jest z czego rozsuwac,a przydałoby się podeprzec trochę dolnik.Przy tak gnącym się blanku najbardziej newralgiczne miejsca będą ok 20-30cm nad złączem i w okolicy środka dolnika. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Najbardziej zauważalna różnica w tych klejach będzie w cenie.Dokładnie laska zwykłego kleju do pistoletu to koszt ok 2zł a klej specjalistyczny to 19zł dlatego olałem go przy wcześniejszych zamówieniach . A w kwesti kropelki i innych podobnych bałbym się wklejać na to szczytówkę bo jak to później ewentualnie wyregulować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 71cm od rantu szpuli to bardzo dużo.Dałbym tyle maks ale od środka stopki,tym bardziej ,że blanki z FA są specyficzne i mają relatywnie mocniejsze szczytówki w stosunku do dolnika od większości innych marek.Masz sporo bo 10 przelotek więc jest z czego rozsuwac,a przydałoby się podeprzec trochę dolnik.Przy tak gnącym się blanku najbardziej newralgiczne miejsca będą ok 20-30cm nad złączem i w okolicy środka dolnika.Spróbuje coś jeszcze skorygować tak jak mówisz 71cm wydaje się ciut za bogato , na szczęście w omotce jest tylko startowa bo na więcej nie miałem czasu . Postaram się dziś przy tym podziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ok spacing delikatnie zmieniony jakichś duży różnic nie zauważyłem poza tym że ruszył się trochę mocniej dolnik to chyba plus ,rozsunięte zostały 20-12-10-6-5,5 Wymiary wyszły takie od szczytu 11-11,5-12-13-15,5-16-20-23-30cm od rantu szpuli do startowej wyszło 65cm . Obciążenie 200g,300g,400g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ok spacing delikatnie zmieniony jakichś duży różnic nie zauważyłem poza tym że ruszył się trochę mocniej dolnik to chyba plus ,rozsunięte zostały 20-12-10-6-5,5 Wymiary wyszły takie od szczytu 11-11,5-12-13-15,5-16-20-23-30cm od rantu szpuli do startowej wyszło 65cm . Obciążenie 200g,300g,400gElegancko...ciężar pięknie się rozkłada po blanku... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Elegancko...ciężar pięknie się rozkłada po blanku... .Dzięki czyli będę mógł się brać do kończenia omotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Witam trochę mnie nie było ale co zrobić praca ,patyk skończony podpisany i polakierowany wczoraj wkleiłem plasterek korkogumy na butt zostało go podszlifować i zaimpregnować całość i to by było tyle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Lakierowałem lemarem LB i nie wiem o co kaman chyba było za gorąco na lakier bo był strasznie lejący i nie mogłem zrobić idealnego zejścia na blank ,poprzedniego robiłem flexem LB i było super ale było dużo chłodniej A i co jeszcze szczytówka lakierowana była 3 razy a i tak na krawędziach delikatnie wychodzi nić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 A w tych opisach "H.M" i "F. A" nie brakuje kropek po drugich literkach???Myśle że tak. Reszta ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 A w tych opisach "H.M" i "F. A" nie brakuje kropek po drugich literkach??? Oj tam Oj tam to szczegół .Z każdym następnym będzie lepiej tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Oj tam Oj tam to szczegół .Z każdym następnym będzie lepiej tak myślę Szkoda. A w tych dwóch ostatnich omotkach (przelotkach) ta wstawka z zielonych nici jest tak jak powinna być?Na dolnych przy opisie i złączu wygląda ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Szkoda. Narazie z podpisem nic nie będę robił może w zimie teraz chce na niego połowić. A w tych dwóch ostatnich omotkach (przelotkach) ta wstawka z zielonych nici jest tak jak powinna być? Tak wstawki wyszły równo może zdjęcia troszkę przekłamują a nić to perła metalic w zależności od światła jest lekko zielona lub niebieska ,hmm a zejście lakieru nie wyszło za dobrze i nić na krawędziach delikatnie wychodzi choć lakierowałem 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) Po płynie Cork Seal korek ładnie ściemniał , przed impregnacją było delikatnie widać klej na butt ale po operacji praktycznie nie widoczny Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez KRIS.spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zestawienie ciekawe, ale jeszcze bym podtoczyl bardziej pod rozmiar uchwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zestawienie ciekawe, ale jeszcze bym podtoczyl bardziej pod rozmiar uchwytu Musi zostać tak jak jest nie mam w tej chwili dostępu do profesjonalnej tokarki i trochę się boje żeby niczego nie uszkodzić przy toczeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 sprinter na gielde w kazdym temacie pisze to samo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Bardzo ładny wyszedł Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Koledzy dostałem o Św Mikołaja rózgę i nie wiem jaki set przelotek do niej dobrać proszę was o radę chodzi mi po głowie taki secik w KR 25H-12H-8H-5,5-4,5-4,5-4,5-4,5 i 4,5 na szczyt czy będzie ok ,a i byłbym zapomniał ta rózga to MHX HS9600-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 zaczął bym od 20H , 25-tka to do mocniejszych kijków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Chyba święty Mikołaj nie z naszego klanu bo kupił 8H ,całkowicie niepotrzebną ,nie ma też info co do 5,5 , M,L,KB,KT ? z tym setem to raczej trudno coś sensownego zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Przelotek jeszcze nie kupiłem i wciąż się zastanawiam bo np jest w BRC taki zestaw https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Zestaw-przelotek-Fuji-SIC-KR-PKLSG25H81/970 tylko czy osiem przelotek to nie za mało do tego patyka i dlatego dodałem tą 8H. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez KRIS.spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi