Skocz do zawartości
  • 0

POMOCY

sowos

Pytanie

Mam wielka prozbe mogł by mi ktos podac dokładne wymiary woblera sheakespeare-a big-s bo tak sie składa ze ostatniego zerwałem w sezonie sumowym i od tamtej pory szukam go wszedzie po polskim necie z zamiarem kupna kilku sztuk, ale nie bardzo moge znalesc gdziekolwiek te cudenka i chciałem przynajmnie sprubowac odwzorowac ten model w zapleczu domowym z pianki lecz niestety nie pamietam jakie on tam miał wymiary wiem tylko ze były 6 cm i 9 cm a chodzi mi o ten miejszy... bardzo prosze o pomoc pozdrawiam i z gory dzieki :D

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witaj Sowos.

Kilka mysli...

Woblerow o ksztalcie Shakespeara produkuje wiele firm i to, mysle, ze zarowno jesli chodzi o lownosc jak i jakosc wykonania co najmniej tak dobrych.

Sa i takie same wielkosciowo czyli 3 (co daje nam kaliber Kałasznikowa - 7,62mm :D )

Nawet jak ktos poda wymiary konkretnego woblera to mysle, ze ciezko moze byc go skopiowac a efekt bedzie z pewnoscia nieco inny niz w oryginale.

Wiec moze poszukac czegos gotowego?

Na szybko moge wymienic Manns i Cotton Cordell

Gumo

• 0

Witam posiadam parę strych Big-sów(wydaje mi się że są oryginalne jeśli w ogóle takowe istnieją) porównywałem je z woblerem który wstawił @Robert(Hamer) na forum i wyglądają tak samo nawet jeden jest w tym samym malowaniu. Jak byś chciał to mogę Ci go z wymiarować. Moje woblery oczka maję nie z drutu a z cienkiej blach, tak powinno być bo na zdjęciu dobrze nie wiać?

• 0

Porobiłem zdjęcia na papierze milimetrowym w różnych pozycjach, wyślij mi swoją pocztę to wyśle Ci zdjęcia w oryginalnych wymiarach. Jak by ktoś jeszcze chciał to bez problemu wyślę.

Zdjęcia starałem się robić prostopadle, cienie są od lampy która stała z boku.

Myślicie że tą są Big-Sy?

post-1472-1348914683,5265_thumb.jpg

• 0

Mam oryginał Shakespeara i ruskie podróbki sprzedawana u nas pod przeróżnymi nazwami. Jedyna rzecz która je różni to brak grzechotki lub jej inny dźwięk. Ruscy dali mniejsze kulki. Kiedyś była taka fajna strona gdzie wędkarze chwalili się swoimi rękodziełami, i tam ktoś sprzedawał połówki Big”S”-a do montażu. Nie wiem czy strona znikła czy zmieniła adres. Może ktoś coś wie?

• 0

Moje mają raczej cichą grzechotkę w porównaniu do dzisiejszych, no i te płaskie oczka są strasznie dziwne, spotkałeś się @Robert z takimi?

Pan Szymański proponuje zastąpienie przedniej kotwiczki oliwką, próbował ktoś?

Nie przywiązuję zbytniej wago do detali w przynętach sumowych. Dziele je z grubsza na wytwarzające szybkie lub wolne drgania i według ich przydatności do konkretnych miejsc, to znaczy, czy da się nimi dotrzeć do dna, czy nie. Nie wieszam żadnych ciężarków na woblerach bo jak jest głęboko i ciągnie to używam główki jigowe z metalowym sterem którymi docieram w największe dziury. Ogólnie to przynęty sumowe powinny mieć mocną akcję bo maja wkurzyć suma, zwłaszcza takiego nie żerującego. Wiele razy przerabiam sytuację, że ignorowały one przynęty wolno pracujące a rzucały się na te z drobna szybką akcją lub odwrotnie. Dlatego nie przywiązuje się do jednej przynęty.

• 0

Porobiłem zdjęcia na papierze milimetrowym w różnych pozycjach, wyślij mi swoją pocztę to wyśle Ci zdjęcia w oryginalnych wymiarach. Jak by ktoś jeszcze chciał to bez problemu wyślę.

Zdjęcia starałem się robić prostopadle, cienie są od lampy która stała z boku.

Myślicie że tą są Big-Sy?

Nie są to oryginały, ale rybom pasują. Są skuteczne, nie wiem, czy tak samo, ale kilka zębatych już na nie wyjąłem. Jakiś czas temu były komplety po 5 sztuk za 25zł do wzięcia na allegro.

• 0

EEE te twoje to orginałki bo tak sie składa ze skontaktowałem sie ze Zbyszkiem Kawalcem i odkupiłem od niego ostatnie dwa big-s i sa dokładnie takie jak moje poprzednie i twoje czyli maja płaskie oczka jakby z blachy, co do grzechotki to owsze słyszałek głosniejsze ale jest spoko... Albo caly czas byłem w przekonaniu ze to orginały:p choc naprawde na warszwskie sumki działaja jak trzeba:)