sebalos.77 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Witam.Wątek będzie w większości poświęcony jerkbaitom w moim skromnym wykonaniu.Zaczęło się od pierwszych wypraw na szkiery i podglądania czym się łowi,potem internety,jerkbait.pl...a dalej już poszło Zapraszam do komentowania a że sporo jeszcze jest do poprawienia, liczę na Wasze sugestie i podpowiedzi.Za co z góry dzięki...takie tam początki... Materiał jest lipny,rozmiary +15 cm,waga od 60g do trolingowych 75-80g. Początki pajków i okoni... ...pierwsza kąpiel.... Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Sebalos 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Witaj. Fajnie to wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 ..na razie takie standardy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Lekcje chyba dobrze odrobiłeś. Staranna robota, a przecież piszesz, że to początki, więc krok po kroku pójdziesz dalej.Na forum jest kilku jerkowych specjalistów, zajrzą to może skrobną kilka słów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik86 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Seba mam nadzieję że pamiętasz o moich jerkach Widziałem jerki Seby ( nawet w trakcie budowy ) robota pierwyj sort. Jeszcze nimi nie łowiłem, narazie autor wątku testuje je, ale mam obiecane ( pajka i okonia proszę dla mnie ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Dzięki Jak obiecałem tak będzie,tylko na Twoje łowiska,gdzie ryby już wszystko widziały , myślałem o takim ubarwieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Gdzie jest nemo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik86 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Pasi to dorzuć go do tamtych dwoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 no no no powiem Ci kolego że zapowiada się ciekawie, lubię takie konstrukcje trzeba będzie Ciebie tu częściej odwiedzać tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Fajne jerki, oczka różnie robisz, sPoko pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Dzięki za dobre słowo i sugestie na pewno z nich skorzystam.Niestety nieszczęśliwy wypadek przerwał moją tfurczość i 2 miesiąc pauzje. Pomysłów nie brakuje i nie długo powinny być pierwsze efekty. Na jesienne pajki coś takiego wykombinowałem Tandem ,ranny śledź+pajk,30 cm i +/- 100g, oba jerki nie wyszły jak powinny w sensie akcji,za to połączone robią niesamowite" myki " i naprawdę obiecująco to wygląda Wyszedł swietny efekt pogoni drapieżnika za ofiarą.Może ktoś próbował łowić tandemem i coś podpowie,nie wiem czy zbroić ofiarę kotwą.Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Jak dla mnie wobki swietne ale stosuj grubszy drut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Drut to 1.0 kwasiak więc chyba wystarczy,do przynęt 15 cm stosuje 1.2 mm .Do większych 1.5 mm Edytowane 31 Lipca 2015 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Później wstawię lepszą fotę tandemu Edytowane 31 Lipca 2015 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ok, tylko moze na zdjeciu taki sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Seba mam nadzieję że pamiętasz o moich jerkach Musisz się uzbroić w cierpliwość,pod koniec miecha dopiero zacznę dłubać więc na wrześniowe pajki będą.O szkierach coś myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Tandem w lepszym świetle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 A to ostatni wypust, i ten na razie najbardziej mi się podoba,mam zamiar poświęcić troszkę czasu nad jego klonami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Bardzo przyzwoita robota jesli to poczatki to co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Jeszcze dwie przynęty z ostatniego wypustu,za jakiś czas pokażę filmiki z ich możliwościami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Właśnie przyszła nowa zabawka,teraz czas trochę popływać. Zobaczymy co się uda nagrać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Właśnie przyszła nowa zabawka,teraz czas trochę popływać. Zobaczymy co się uda nagrać. moja wytrzymała 5 wypadów nad wodę obyś trafił lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 ...no toś mnie pocieszył,wiesz którędy się woda dostała? Można temu jakoś zapobiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 U melanzyka dostala sie woda. Moja jest niby szczelna ale nagrywa jakies plamy... Rozowy, bialy i nie wiadomo jaki ekran ... Czekam jaka bedzie decyzja :-) oby zrobili bo czasami fajne widoki byly :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zobaczymy jak kupowałem upewniłem się czy jest gwarancja,a że Melanża zaczęła pić,to czytałem.Jutro nagrywam,za jakiś czas wstawię filmiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi