Skocz do zawartości

Seba lures

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek się kurzy,jest chwila to wstawię co mi się udało zrobić.Malowanie ,tak na szybko nawet nie skończone,chciałem spróbować nowe farbki by Rudi.Wczoraj nie wytrzymałem i poleciałem z nim nad wodę,pierwsze testy wypadły bardzo optymistycznie,o świętach wstawię filmik.

post-56162-0-03002800-1451036666_thumb.jpg                                         post-56162-0-94410700-1451036669_thumb.jpg

d216a8c86fcc8bdae18f4f3c87edbefd.jpg

• Like 6

Świetny jerk. Polecam dobrze przykleić ogonek. W tym sezonie połowiłem na podobne konstrukcje ,ale niestety pomimo zastosowania troszkę innego mocowania ogonka, ogonki utkwiły w paszczach kilku zębatych i szlak je trafił. Mimo to, uważam je, za jedne z łowniejszych przynęt w tym sezonie. Wiosna górą, natomiast jesień - klapa.

Jak już ogarnę wobki  pstrągowe i inne drobiazgi, to zabieram się właśnie za tego typu przynęty.

Dzisiaj testowałem inny ogon i tylne zbrojenie ,poprzednio tylna kotwa często przebijała ogon. Z braku innego koloru założyłem perłę .

Może w 5 rzucie ...jebs i siedzi fajna ryba :D  :lol: krótka walka i ryba przy łodzi.

post-56162-0-99218500-1451502372_thumb.jpg

Żaden okaz ,80-tak ,szybkie wypięcie fota i powrót ryby w doskonałej kondycji.Fajnie  jak  ryba siada na  handmejda  :D  :lol: Do pełni szczęścia zabrakło nie wiele ,w  następnym miejscu przynętę atakuje większa ryba,pojedynczy hak na tyle nie zapina rybska. :( Może przestrzeliła,trudno wyczuć.

Warunki nie rozpieszczały,silny i  zimny wiatr jednak pobudził rybki :)

post-56162-0-60365400-1451504757_thumb.jpg

Edytowane przez Sebalos
  • Like 6

Są duże szanse na takie i większe ryby w maju,jest jeszcze sporo czasu żeby się dobrze przygotować. :ph34r:  ;)

Dotarła do mnie Twoja żabka  :good:,tak mnie zainspirowała że zrobię dla niej towarzysza :wub:  Ropuch  Gienek  w wersji pull  :D  :lol:

Ma być 2x większy i wściekły,pewno nie będzie łatwo ,a co mi tam ,czasu sporo.

Wszystkim zaglądającym życzę pomyślnego i obfitującego w wędkarskie doznania 2016r.

Edytowane przez Sebalos
  • Like 2

Dlaczego niestety? Wiosną top-watery mogą być bardzo skuteczne.Poper czy walk the dog są chętnie zażerane na płytkiej wodzie.Można nimi obławiać zarośnięte płycizny a brania są niesamowicie widowiskowe :D Kumakiem na pewno nie pogardzą dlatego też sobie skrobnę takiego.

Edytowane przez Sebalos
  • Like 1

Piła włosowa,wersja mini .Dopiero ją dostałem ale z pierwsze wrażenia super,w 15 mm deskę bukową idzie jak w  masło.Mogła by mieć więcej mocy niż  250W .

Kupiłem w ciemno zobaczymy jak poszatkuje kilka m desek,na razie lipa 20 i 25mm. ;)

Edytowane przez Sebalos

• 2 tygodnie później...

Serdeczne dzięki za życzenia ,miło że  zaglądacie do wątku i  nie muszę prowadzić monologu. :D  :lol:

Wszystkiego najlepszego, z tego co widzę w trackingu Poczty żerkbajt już na Śląsku ;)

Dokładnie rano już był,nie źle to wymierzyłeś. :good: Dzięki ,rewanż niebawem