Fishmaker Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Pięknie przynęty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Po to, że większe ryby stoją zwykle dalej. W momencie kiedy wchodzisz na łowisko, duży drapieżnik przesuwa się kiedy tylko Ciebie zobaczy, co nie oznacza, że przestaje żerować. To jest sprawdzone, pewnie sytuacje kiedy przesuwa się za innymi osobnikami w tych okolicznościach też mają miejsce ale mi nie sposób tego zweryfikować w oparciu o dotychczasowe doświadczenia.Nie, nie, nie. Nie mogę się z tym zgodzić wcale jeżeli mowa a szczupakach a parowy to chyba z tą myślą zostały zaprojektowane. Szczupaki mają daleko w nosie czy Ty na łowisku tanczysz, spiewasz czy się trzepiesz niejednokrotnie przy zerowym zerowaniu ryb na miejscowce (ok 1-1,5m) na której ich obecności bylem pewny odpalalem silnik i robiłem masakre kręcąc baczki przez 10min. Z Twojego rozumowania by wynikało ze ryby już są po 2 stronie jeziora, a ja zostawalem i w końcu zaczynałem je łowić bo się lekko uaktywnialy PozdrM 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Czyli reguł nie ma , parówy piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Skromnie potwierdzam takie zjawisko na Szwedzkim Getno Gard. Piękne, kamienne górki i wypłacenia były martwe dopóki nie robiłem napływu z ostrym przyśpieszeniem i zwrotem łodzi w bezpośredniej okolicy takiego łowiska. Nagle pojawiały się piękne brania. Trochę to wkurzało ale co było robić? Tam zaliczyłem swoja życiówkę - 124cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Bob i już Cię nie lubię. Masz zyciowke większa od mojej. Znaczy się dłuższą bo w wadze na pewno na grubo prowadze, co nie zmienia faktu 124cm, buu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Jak ja to lubię, że mnie nie lubisz Jednak masz nosa. Chudzieńka to była "dziewczyna", złowiona w dniu matki . Zaledwie 11,5kgZ Yxern mam 112cm, 13kg (i tak powinna wyglądać "mamuśka"!) (tak czy inaczej nie licytujmy się dalej bo mi zepsujesz humor ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Przypomniał mi się filmik z YT. Facet podbiera 118 cm. Krzyczy do przepływających wędkarzy: Zawołajcie kolegów. Mają aparat. Odpowiedź zza kadru: Ty już nie masz kolegów. A co do uaktywniania szczupaków o którym pisał Maciek. Czy nie uważacie, że trolling szczególnie po płytkiej wodzie jest skuteczny dzięki pobudzaniu szczupaków hałasem przepływającej łodzi? Nie w temacie, ale nie ja zacząłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Przypomniał mi się filmik z YT. Facet podbiera 118 cm. Krzyczy do przepływających wędkarzy: Zawołajcie kolegów. Mają aparat. Odpowiedź zza kadru: Ty już nie masz kolegów. A co do uaktywniania szczupaków o którym pisał Maciek. Czy nie uważacie, że trolling szczególnie po płytkiej wodzie jest skuteczny dzięki pobudzaniu szczupaków hałasem przepływającej łodzi? Nie w temacie, ale nie ja zacząłem...To nie kończ wątek o przynętach a nie o trolu , do tego jest osobny który polecam może właściciel wątku jakieś foto podrzuci to wrócimy na dobry tor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Jak ja to lubię, że mnie nie lubisz Jednak masz nosa. Chudzieńka to była "dziewczyna", złowiona w dniu matki . Zaledwie 11,5kgZ Yxern mam 112cm, 13kg (i tak powinna wyglądać "mamuśka"!) (tak czy inaczej nie licytujmy się dalej bo mi zepsujesz humor ) Melek wins 16,1kg Fatality!! Sorry za off-top ale musiałem Bob szwedzkie ryby to zwykle sznurówki z tego co obserwuję.PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Melek wins 16,1kg Fatality!! Sorry za off-top ale musiałem Bob szwedzkie ryby to zwykle sznurówki z tego co obserwuję.PozdrM Ilość żarcia i jego jakość się pewnie kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 W końcu wątek przestał wyglądać jak Sex shop. Ciekawe co piszecie i jakieś 15 lat do tyłu Jacek Kolendowicz pisał o wpływie hałasu silnika spalinowego na ilość brań.Wniosek był podobny jak tu że śruba,jej odgłos czy co tam,pobudza pajki a na pewno nie płoszy,zresztą aktywne i żerujące ryby chyba są zajęte na tyle że naszą obecność zlewają i skupiają się na żarciu.Wszystko tez zależy od zasobności łowiska w ryby, jak ich jest mnogo to nawet jak spłoszysz połowę to i tak połowisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Dokladnie i ja mialem to na mysli gdy pisalem o wchodzeniu na miejscowke klaszczac i spiewajac. Nigdy nie spotkalem sie z ekstremalnie bojazliwymi szczupakami. Szczupak jest terytorialny i swojego terytorium sie trzyma. Melek kiedys pisal jak zlowil gruba mamke,wialo wiec splynal z nia w zaciszne miejsce tam tez ja uwolnil. Po jakims czasie ktos z jego znajomych zlowil ja dokladnie w tym samym miejscu gdzie i on ja zlowil. Nie w miejscu wypuszczenia. Co za tym idzie ryba nie ucieka na druga strone jeziora. Ten brak bojazliwosci mozna tez tlumaczyc odprowadzeniami. Ile razy mieliscie tak ze wam szczupak odprowadzil przynete pod same nogi, kolejny rzut i branie. Gdyby byly bojazliwe. Z cala pewnoscia by uciekly, a juz na pewno by nie poprawily. Nie chcialem dluzej ciagnac tematu by nie smiecic koledze w watku, bo jak widzialem kolega "sceptyczny" wiedzial lepiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Kilka ujęć z majówki... Edytowane 8 Maja 2016 przez Sebalos 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 noo ugięcie kozak ale czekam na foto tego szczupaka z Pullbaitem w pysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Nie ma co pokazywać nawet nie chciałem go wstawiać,bo to żenujący wynik.Niestety mamy wody jakie mamy i nie ma co zwalać na pogodę ,zimną wodę itd.Liczyłem na więcej a tu doopa....może nie umiem ich łowić...złe przynęty, miejscówki....a może zostały już zeżarte....hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Ale zassssał koncertowo A wody mamy jakie mamy Takie woby testować tylko do Szwecji Edytowane 9 Maja 2016 przez spinnerman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Ujęcia o wschodzie bajeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Ja za leniwy jestem żeby się zrywać o 4 rano,to zachód Nie mniej cieszę się że się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Ale zassssał koncertowo A wody mamy jakie mamy Takie woby testować tylko do Szwecji Walnął jakby miał nieco ponad 9 dych,ponoć jest nagrany moment brania tylko na kumpla kamerce.W piątek jedziemy na poligon ...Syrsan,wreszcie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Seba ty pw odbierz czerwony pamiętaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 ...zakurzyło się tutaj ,cóż koniec lenistwa i powoli biorę się do roboty.Ze wskazaniem na powoli Takie coś mi się wyskrobało,jakieś 12cm + ogon (oczywiście) ,praca bardzo agresywna,taki jest plan, na początek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Wargacz już po bardzo obiecujących testach i zostanie tylko w wersji top water z ogonem. Powstają dwa kolejne,jerk i pullbait,czyli poprawione poprzednie wersje.Testy w sobotę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Czekam na testy z niecierpliwoscia;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi