Skocz do zawartości

Seba lures

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

No to kilka słów podsumowania 2 wyjazdów.Pomimo różnicy 3 tygodni oba zupełnie inne za sprawa pogody,1 w letnich warunkach 20-25o woda około 18o bez wiatru,drugi 7-9o i woda 12silny wiatr i dużo deszczu :wacko:

Na pierwszym jakby chętniejsze były rybki , jerk czy guma lądował głęboko,połowiliśmy ryb głównie około 80cm ,z 2 wyjatkami ryb 3 cyfrowych,tym razem ja stanąłem na 96cm :)

107-ka kolegi zżarła holo jerka mojej produkcji ,bardzo widowiskowo  blisko łodzi :D

66f49a9146181a39gen.jpg?t=147674108849209ceeaef3021c.jpg

Drugi wyjazd był inny pogodowo i ryby były nieco mniej żarłoczne,brania delikatniejsze choć kilka głodomorów się trafiło. :D

Jednego dnia zobaczyliśmy potencjał łowiska,a ryby doprowadzały nas do nerwicy,kilkadziesiąt odprowadzeń ,trąceń, kilkanaście spadów w tym 2 ryby grubo ponad metr :o ...ale spadły.Wyholowaliśmy chyba 12 szt.70-85 cm większą część kolega na muchę  w tym 111 cm. :good:

W końcu trafiłem  mamuśkę :) nowe Pb wynosi teraz 117 cm,i chyba nie prędko je pobije. :D

2624acbfacd0217a.jpg

Mieliśmy jeszcze kontakty z 2 rybami ,możliwe że większymi od tych na fotach i jednym krokodylem który 2 razy postawił koledze włosy dęba,ma na koncie kilka 100+ a tą wycenił na 125+ :blink:  :whistling:

Oczywiście rybki były holowane na bezzadziorach i wszystkie wróciły w świetnej formie do wody.Większą część ryb odczepiamy w wodzie bez zbędnego stresu .Mam nadzieję że przytyją do przyszłego roku :D

Kilkanaście rybek zagryzło dżera  holo i ...tęczaka :blink: oraz pull-baity, co mnie  bardzo cieszy.Jest co poprawiać i przez zimę głównie tym się zajmę :ph34r:

Dziękuję kolegom za atmosferę i spędzone chwile na wspólnym wędkowaniu. ;)

• Like 11

Graty. Piękne rybsko! :) ciężko będzie pobić ale nigdy nie mów nigdy :)

Pozdr

M

Dzięki,woda ma ogromny potencjał i przy odpowiednim dopasowaniu się do warunków i umiejętnościach jest to realne.Cały czas się uczę i czasami wiem ..że dalej mało wiem ;)

• 3 miesiące temu...