Skocz do zawartości

Targi rękodziela wędkarskiego - Mrzeżyno 18-20 wrzesień 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm, jest wiele aspektów, które trzeba umiejscowić w odpowiednim kontekście...temat dłuuugi. Krótko mówiąc: "dla chcącego nic trudnego"

"Chęci" moim zdaniem zabrakło...

Edytowane przez motorhead1983

Danielu, mnie na I Targach Rękodzieła Wędkarskiego osobiście nie było, ale po przeczytaniu art. w WŚ też miałem mieszane uczucia. Pojawiły się imiona i nazwiska oraz nazwy firm, które z Waszym świętem niewiele miały wspólnego. Owszem zaczynały te osoby od ręcznego strugania, ale w obecnym czasie już tak nie produkują (oprócz jednej osoby). Można było podać, że niektórym udało się założyć firmy, bez podawania bardziej szczegółowych danych. Pamiętaj Danielu, że jest organizator, ale też i wystawcy. Jako organizator powinieneś także dbać o nich. Darzę Ciebie wielkim szacunkiem, za to co zrobiłeś, że chciało się Tobie, że poświęciłeś dużo czasu na organizację, rozmowy, które nie zawsze przynosiły sukces. Kłaniam się Tobie nisko za to. 

Zapewne tekstu nie widziałeś przed jego wydrukowaniem - to tylko świadczy o mało profesjonalnym podejściu do relacji, ot zwykła relacja. Przekręcenie nazwiska - no cóż ..... Ważne, że imię nie przekręcili  :) .

Myślę, że to było małe niedopatrzenie, które każdemu może zdarzyć się, wszystkiego nie da się przewidzieć i następnym razem relacja będzie "mniej komercyjna".

• Like 1

Masz rację.

Cieszę się z jednego, że twoja ocena jest konstruktywna. Co do mediów nie mają obowiązku pisać jak ja chcę tylko jak oni to oceniają. Zdarzało się że redakcje będąc patronem na dużej imprezie nie ocenialy ich dobrze. Będąc redaktorem, pisząc artykuły wielokrotnie stajesz przed dylematem, nawet wieloma. Czy pisać na rzecz organizatora niezależnie jak jest czy pisać swoją obiektywną imprezę. Nie zawsze jest łatwo.

Są aspekty i uwarunkowania finansowe które zapewniają redakcją funkcjonowanie poprzez finansowanie działalności. Nie jest żadna tejemnicą, że ani ja ani wystawcy nie damy redakcji bezpośredniej możliwości pozyskiwania finansów. Redakcja jak każda firma musi przecież zadbać przede wszystkim o siebie i o firmy które je finansują w postaci reklam. To oczywiste. Nie wymagajmy aby ktoś pozbawił się dochodów bo szczerymi chęciami nie utrzyma się gazety. Reklama stanowi znaczną część budżetu redakcji. Myślę że to wystarczy.

Przyjacielu jeśli chodzi o mnie to ja akurat o wystawcach nie zapomniałem, potwierdzi to każda osoba która jest ze mną w stałym  kontakcie.

Nie zapomniałem również o promocji "POLSKIEGO RĘKODZIEŁA WĘDKARSKIEGO" ani w Polsce ani za granicą.

Chciałbym abyśmy wszyscy pamiętali o jednym, że to na organizatorze spoczywa największy ciężar, zarówno reklamowy, organizacyjny, finansowy,

Dlatego powinno być oczywiste, że to ja jako organizator będę podejmował ostateczne decyzje, często trudne ale wg mnie optymalne.

W przyszłej edycji imprezy wszystko będzie jeszcze bardziej profesjonalnie, warunki uczestnictwa będą dużo bardziej sprecyzowane,

Ponadto nie spotkałem wielu imprez niezależnie od charakteru i kosztów uczestnictwa aby organizator tak bardzo zaangażowałby się w promocję swoich gości, wystawców, pomoc w wielu sprawach i pracę dla dobra wspólnego, nie tylko swojego.

Co do zadbania o wystawców to chyba nie  można było bardziej o nich zadbać. Zrobiłem wszystko co mogłem aby sposób organizacji targów, pomoc w rezerwacjach noclegów, integracja, sposób finansowania imprezy był jak najbardziej skierowany w stronę wystawców. Jedno o czym nie pomyślałem to Przyjaciele to poproszenie najwyższego o troszkę niższą temperaturę i lepszą pogodę. Hi HI HI

""Danielu, ..............ale po przeczytaniu art. w WŚ też miałem mieszane uczucia. Pojawiły się imiona i nazwiska oraz nazwy firm, które z Waszym świętem niewiele miały wspólnego. Owszem zaczynały te osoby od ręcznego strugania, ale w obecnym czasie już tak nie produkują (oprócz jednej osoby).""

Przyznaję że ten tekst mi się nie podobał i można było napisać to troszkę inaczej, bardziej jakoś, lepiej........ Tak jak pisałem wcześniej każdy ma prawo do konstruktywnej opinii ale uczciwej. Tylko jak napisałem wcześniej oceniam tekst i patronat całościowo. Napisanie mimo wszystko aż 6 stron artykuły o targach jest dużym ukłonem w stronę imprezy. Tego nie zaprzeczajmy. Ponadto proszę przeczytajcie podpisy pod zdjęciami samych twórców, nie znalazłem tam złego, stronniczego opisu wystawcy, wręcz przeciwnie, same superlatywy. Pojawiło się kilka błedów - niestety widziałem je.

Ale na koniec - jak dla mnie:

BYŁO REWELACYJNE, DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM TYM CO BYLI I TYM CO CHCIELI BYC  ANIE MOGLI.

ZAPRASZAM WSZYSTKIM NA DRUGĄ EDYCJĘ.

BĘDZIE EXTRA, NIEPOWTARZALNIE, będzie kilka dodatkowych mocnych punktów programu, pojawią się kolejni wspaniali wystawcy w tym i kolejni z JERKBAIT-a, to będzie dopiero petarda. Mamy mnóstwo czasu. Poczekajcie na newsy.

Pozdrawiam

pamiętajmy jeszcze

"ZGODA BUDUJE A NIEZGODA RUJNUJE"

Masz rację.

Cieszę się z jednego, że twoja ocena jest konstruktywna. Co do mediów nie mają obowiązku pisać jak ja chcę tylko jak oni to oceniają. Zdarzało się że redakcje będąc patronem na dużej imprezie nie ocenialy ich dobrze. Będąc redaktorem, pisząc artykuły wielokrotnie stajesz przed dylematem, nawet wieloma. Czy pisać na rzecz organizatora niezależnie jak jest czy pisać swoją obiektywną imprezę. Nie zawsze jest łatwo.

Są aspekty i uwarunkowania finansowe które zapewniają redakcją funkcjonowanie poprzez finansowanie działalności. Nie jest żadna tejemnicą, że ani ja ani wystawcy nie damy redakcji bezpośredniej możliwości pozyskiwania finansów. Redakcja jak każda firma musi przecież zadbać przede wszystkim o siebie i o firmy które je finansują w postaci reklam. To oczywiste. Nie wymagajmy aby ktoś pozbawił się dochodów bo szczerymi chęciami nie utrzyma się gazety. Reklama stanowi znaczną część budżetu redakcji. Myślę że to wystarczy.

Przyjacielu jeśli chodzi o mnie to ja akurat o wystawcach nie zapomniałem, potwierdzi to każda osoba która jest ze mną w stałym  kontakcie.

Nie zapomniałem również o promocji "POLSKIEGO RĘKODZIEŁA WĘDKARSKIEGO" ani w Polsce ani za granicą.

Chciałbym abyśmy wszyscy pamiętali o jednym, że to na organizatorze spoczywa największy ciężar, zarówno reklamowy, organizacyjny, finansowy,

Dlatego powinno być oczywiste, że to ja jako organizator będę podejmował ostateczne decyzje, często trudne ale wg mnie optymalne.

W przyszłej edycji imprezy wszystko będzie jeszcze bardziej profesjonalnie, warunki uczestnictwa będą dużo bardziej sprecyzowane,

Ponadto nie spotkałem wielu imprez niezależnie od charakteru i kosztów uczestnictwa aby organizator tak bardzo zaangażowałby się w promocję swoich gości, wystawców, pomoc w wielu sprawach i pracę dla dobra wspólnego, nie tylko swojego.

Co do zadbania o wystawców to chyba nie  można było bardziej o nich zadbać. Zrobiłem wszystko co mogłem aby sposób organizacji targów, pomoc w rezerwacjach noclegów, integracja, sposób finansowania imprezy był jak najbardziej skierowany w stronę wystawców. Jedno o czym nie pomyślałem to Przyjaciele to poproszenie najwyższego o troszkę niższą temperaturę i lepszą pogodę. Hi HI HI

""Danielu, ..............ale po przeczytaniu art. w WŚ też miałem mieszane uczucia. Pojawiły się imiona i nazwiska oraz nazwy firm, które z Waszym świętem niewiele miały wspólnego. Owszem zaczynały te osoby od ręcznego strugania, ale w obecnym czasie już tak nie produkują (oprócz jednej osoby).""

Przyznaję że ten tekst mi się nie podobał i można było napisać to troszkę inaczej, bardziej jakoś, lepiej........ Tak jak pisałem wcześniej każdy ma prawo do konstruktywnej opinii ale uczciwej. Tylko jak napisałem wcześniej oceniam tekst i patronat całościowo. Napisanie mimo wszystko aż 6 stron artykuły o targach jest dużym ukłonem w stronę imprezy. Tego nie zaprzeczajmy. Ponadto proszę przeczytajcie podpisy pod zdjęciami samych twórców, nie znalazłem tam złego, stronniczego opisu wystawcy, wręcz przeciwnie, same superlatywy. Pojawiło się kilka błedów - niestety widziałem je.

Ale na koniec - jak dla mnie:

BYŁO REWELACYJNE, DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM TYM CO BYLI I TYM CO CHCIELI BYC  ANIE MOGLI.

ZAPRASZAM WSZYSTKIM NA DRUGĄ EDYCJĘ.

BĘDZIE EXTRA, NIEPOWTARZALNIE, będzie kilka dodatkowych mocnych punktów programu, pojawią się kolejni wspaniali wystawcy w tym i kolejni z JERKBAIT-a, to będzie dopiero petarda. Mamy mnóstwo czasu. Poczekajcie na newsy.

Pozdrawiam

pamiętajmy jeszcze

"ZGODA BUDUJE A NIEZGODA RUJNUJE"

Danielu zrobiłeś wszystko co mogłeś i naprawdę odrobinę wyobrażam sobie ile Ciebie to kosztowało. Piszę odrobinę, bo nigdy tak dużego przedsięwzięcie nie przeprowadziłem i za pewne nie wiem o wszystkim. Na pewno nie wiem ile to nerwów i zdrowia Ciebie kosztowało, a o finansach nie wspominam. Przy ogromie pracy nie jesteśmy w stanie wszystkiego ogarnąć. Mnie chodziło o mało profesjonalnym podejściu przez redakcję. Podjęcie się patronatu działa w dwie strony. Jest logo, które Tobie dostarczyli to i tekst powinni Tobie dać do przeczytania, przynajmniej abyś mógł wyrazić swoją opinię. A co by było, gdybyś sam miał zrobić ich logo i dodał paru innych? Czy byliby zadowoleni? To, że dbałeś o wystawców nie mam żadnych zastrzeżeń, ale sam widzisz takie małe niedopatrzenie powoduje niesnaski. To są detale, detaliki, ale czasami rzutujące na podjęcie decyzji: jadę znowu lub nie.

Jeszcze raz, nie da się wszystkiego przewidzieć i każdy z nas uczy się na błędach. Myślę, że za każdym razem będzie tylko lepiej i wszyscy będą zazdrościć Polsce, że jest taki Organizator oraz mamy tylu rękodzielników.

Danielu, podsumowując zrobiłeś super imprezę, natomiast patron medialny nie popisał się do końca. 

Masz rację Tomku i Banjo.

Nie wszystko mogę Wam powiedzieć  napisać. Było trochę osób które się napracowało i pracuje aby perwsza edycja i kolejna wyszła dobrze.

Nie wszystkie osoby są widocznę i często bezintereswonie dokładają ważną cegiełkę do tego.

Teraz to my  musimy najbardziej zadbać o przekazanie klimatu który doświadczylismy, bo każdy z nas ma pewne pokłady reklamowe, ma mnóstwo znajomych i każdy z nas może mocno zadziałać na plus. Niewątpliwie powinno być duzo łatwiej. Bo samo obiecywanie że zrobi się coś wspaniałego, że będzie wyjątkowo to  ludziska nie mają obowiązku w to wierzyć. Ale jak już coś się odbyło to można to jakoś ocenić.

Krytyka pozwala wyciągnąć wnioski i poprawić to co do poprawienia (ale tylko uczciwa krytyka)

Lada dzień dowiecie się wszystko, tylko muszę zapiąc wszystko na ostatni guzik.

Niestety wystąpią pewne zmiany, ale będą to zmiany na plus. Wszystko zależy od nas samych bo my jesteśmy architektami tej imprezy.

I musimy zadbać o to aby to był perfekcyjny projekt.

Będzie git, ja sam przestaję się mazać i rozpatrywać tamtą edycję, teraz kolejna misja, ważniejsza.

Zaskoczę Was jeszcze pewnym projektem który ruszy lada dzień.

To będzie kontynuacja mojej myśli przewodniej i niewątpliwie wzmocni i same targi.

Ach już bym Wam powiedział

Pozdrawiam

Dziękuję wszystkim

• 2 tygodnie później...

Zapraszam wszystkich na kolejny projekt dotyczący "EKSPEDYCJĘ TROĆ 2016" & "1 Familijnego zlotu wędkarskiego".

To coś specjalnego dla całych rodzin:

-  Warsztaty Rękodzieła Wędkarskiego;

-  Ekspedycja Trociowa na 3 wspaniałych rzekach: Rega, Ina i Prasęta;

-  zorganizowane dowozy na łowiska;

-  wspólne wędkowanie i integracja;

-  posiłki z ognicha;

-  zorganizowany czas dla naszych rodzin, wycieczki, parki rozrywki

-  wieczorne integracje przy kominku z "Wędkarskim Rękodziełem";

-  koleżeńskie biesiadowanie do późnego ...............

Zapraszam wszystkich którzy uwielbiają integrację wędkarstwo, uwielbiają wyzwania, wyjątkowy klimat i wspólne biesiadowanie.

Pełna satysfakcja dla Was oraz waszych rodzin.

Więcej informacji na oficjalnej stronie targów i na Facebook.

post-59836-0-11103100-1451345596_thumb.jpg

Danielu przyznam ... zaskakujące...

No, powoli staję się specjalista jak to koledzy powiedzieli od projektów niemożliwych.

Oczywiście jak zawsze zapraszam portal JERKBAIT o objęcie patronatem medialnym imprezy, właśnie dzisiaj przygotuję oficjalny wniosek.

Bo komu ma być do mnie bliżej jak portalowi ktory już się sprawdził w roli patrona.

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie

• Like 1

• 2 tygodnie później...

EKSPEDYCJA TROĆ 2016 - PRZYGOTOWANIA !!!!

09.01.2016 - "ROZPOZNANIE INY" z przyjaciółmi, czyli GROMBIK Team nad Iną

Wędkowanie bardzo udane bo padły dwie rybki, samiczka 73cm złowiona przez Adam Belka i mój samczyk 57cm. Rybki w doskonałej kondycji, pięknie wybarwione, silne jak na tę porę roku.

Rybki wróciły całe i zdrowe do wody

10.01.2016 - "ROZPOZNANIE INY PO RAZ DRUGI" z przyjaciółmi, czyli GROMBIK Team nad Iną

Wędkowanie bardzo udane - Kolega złowił piękną rybkę, Piękne SREBERKO 77cm. O przyśpieszone tętno przyprawił mnie Kelcik z pod głębokiej burty - jak się okazało szczupaczek - CHHMMMM

post-59836-0-55455900-1452452126_thumb.jpg

JEŚLI LIBUSZ TAKI KLIMAT I WSPANIAŁE WĘDKOWANIE???

ZAPRASZAMY
EKSPEDYCJA TROĆ 2016 & 1 Familijny Zlot Wędkarski
Wędkowanie: INA, REGA i PARSĘTA
MRZEŹYNO 28 stycznia - 2 lutego 2016

Przyłącz się do naszej akcji "WYPUSZCZAMY KELTY"

Proszę zapoznaj się z zasadami zamieszczania zdjęć na forum, nie publikujemy zdjęć keltów, ryb złowionych w trakcie okresu ochronnego oraz ryb martwych

• Like 1

WARSZTATY RĘKODZIEŁA NA "EKSPEDYCJI TROĆ 2016"

Każdego dnia ekspedycji - w każdy wieczór podczas wieczorków integracyjnych będą sie odbywać "Warsztaty Rękodzieła Wędkarskiego".

Jeśli ktoś chciałby pokazać swoje umiejętności, swój warsztat proszę o kontakt. Warsztaty obejmują:

- robienie woblerków

- warsztaty muszkarskie

- robienie kogutów

Warsztaty Rękodzieła Wędkarskiego to niewątpliwie doskonała forma zareklamowania swoich przynęt i swoich umiejętności. Nie znam pasjonata spinningu i muszkarza, który po zobaczeniu wybornego warsztatu nie uzupełniłby swojego pudełka.

Zapraszam wszystkich na wyjątkową imprezę.

Zapraszam również z żonami i dziećmi.

Szykuje się niezła IMPREZA !!!

Dzisiaj byłem na zawodach "TROĆ INY"

Kilka osób z Głogowa wpadnie.

Koledzy z Wrocławia

Koledzy z Katowic.

Znajomi z łodzi.

Koledzy z Poznania też dzwonili.

Po za tym koledzy ze Szczecina.

Fajna Ekipa z Trójmiasta.

Jak potrzebujesz to znajdziesz mnie na fb.

I jak nie masz z kim jechać to Cię skontaktuję ze znajomymi z tych miast - może się zgadacie.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

II TARGI RĘKODZIEŁA WĘDKARSKIEGO w Sławie - BARDZIEJ MIĘDZYNARODOWE

Na tę edycję imprezy udział potwierdziło:
- 2 wystawców ze Szwecji
- 2 wystawców z Łotwy
- 1 wystawca z Litwy
- 1 wystawca z Ukrainy

Zapraszam

- ok 60 twórców wystawców

- setki modeli przynęt

- tysiące wzorów

- jedyna taka impreza dla spinningistów oraz twórców

- Nie w Japonii i nie w USA - u nas w Polsce w Sławie

Serdecznie zapraszamy

Będzie wyjatkowo.
ZAPRASZAMY

• Like 3

• 3 miesiące temu...

WItam wszystkich twórców oraz sympatyków Hand Made-u

Serdecznie zapraszamy na II Edycję Targów Rękodzieła Wędkarskiego.

Po woli zamykamy przygotowania i wchodzimy w najwazniejszy moment kampanii.

Proszę wszystkich sympatyków o wsparcie i serdecznie zapraszam do wspólnego świętowania.

Pozdrawiam

• Like 1