Skocz do zawartości

Wieści znad Paprocan

Krisu23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jutro jadę na śląsk. Ciężki czas nastał dla gumiarzy a do takich się zaliczam. Trza coś chycić, zostaje tylko okoń. Jak dla mnie na śląsku okoń to Paprocany. Więc, może ktoś jest z tych stron i mam dwa zasadnicze pytania.

1. Czy zbiornik jest rozmarznięty?

2. Czy rybaczówka działa.

• 3 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

W zasadzie to da się połowić ale tylko na Goczałkowicach nie będących w strukturach PZW.

Polityka PZW doprowadzi w niedługim okresie czasu do tego, że chcąc połowić będzie trzeba wyjeżdżać poza granice naszego kraju.

Na marginesie na Paprocanach gdyby pieniądze wszystkich członków kół Tyskich przeznaczyć na właściwe wędkarzom cele można by łowić do woli. Jednak prezes koła Tychy zafascynowany jest chociażby tym, że na spinningowych zawodach nad Dziećkowicami da się wyciągnąć kilka wzdręg na mikro przynęty. Budujące podejście.

• 3 tygodnie później...

Pierwszy tydzień sierpnia był dość udany, na 3 wyprawy, dwa "komplety" które dalej pływają :rolleyes: , z tego jeden 55cm i 75cm w przeciągu godziny, wszystko z brzegu,z jednego miejsca.

Ogólnie ten sezon jak dla mnie jest dość udany. Można dodać jeszcze ze ostatnio ktoś trafił bolka 80 cm z łódki... :rolleyes:

• 2 tygodnie później...

Jeżeli prezes PZW Tychy ANDRZEJ DEPOWSKI będzie wpadał i akceptował pomysły zarybianiem tego bajora boleniem, to nic nie pozostanie członkom koła PZW Tychy, za te poronione decyzje "prezesa" wyszarpać go za te jego długie siwe włosy właśnie tak:

post-52754-0-64606400-1378066848_thumb.jpg

Miłego  ;) ................. czochrania "prezesa"

Mi pod koniec sierpnia, na parę wypadów łódką, "złowiło" się parę rybek, szczupak 70+ , sumek 70 i taki większy 120cm, który już powalczył troszkę.

I tak jak w tam tym roku nie mogłem złapać wymiarowego szczupaka(pierwszy w listopadzie), to w tym, już przestałem liczyć rybki ponad 50+

Ryby "SOM" B)