loktok - cardiamu Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 To my chyba zle miejscowki wybieramy, 3h i 2 maluszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Miałem sie dziś wybrac, ale jak widze fale na wodzie i wiatr to mi sie odechciało,wybrałem rzeke, choć tez bez szału(jeden latawiec). Jednak kusi mnie strasznie sprawdzić sie z jeziorowym bolkiem. @mansik pewnie micha ci sie dziś smiała Mnie martwi jedna sprawa,wspomniałes o wasach, na rzece tez juz są aktywne,dzis widziałem na wieczór przynajmniej 7 ataków suma, co nie wróży mu nic dobrego. Gruntowcy pewnie już zacierają ręce...a wiem ze taki "przyłow" na 100% w ich wykonaniu skończy w krzakach, albo na dnie bagażnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 No ja wstałem o 6 i jak zobaczyłem jak sie prezentuje pogoda za oknem przestawiłem budzik na 8, słonko jakieś sie tam pokazalo, wiec moblizacja i w droge.Leszczyka widzialem, fajny.Czas szybko leciał, milo było, ale przy paru dmuchnięciach poczułem niepewność Moze sumki sie ogarną i wstrzymają konsumpcyjne zapędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Wybiera się ktoś na łódkę popołudniu?? Szukam kompana we dwóch raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 ja rano zaliczyłem wypad z brzegu, nic się nie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Jak tam na paprach, deszcze mialy jakis wplyw na brania? zastanawiam sie czy jutro odwiedzac Tychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 bez zmian, dziś jeden 55cm szczupaczek, w końcu przełamanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Przyznam że ja tu widzę pewien paradoks (@mansik, to nic do Ciebie, tylko moje ogólne przemyślenia).Cieszy nas złapana ryba około wymiarowa, bo człek przynajmniej o kiju nie schodzi.W normalnym kraju na takim łowisku, łowilibyśmy duże ryby, a tu co ? Chwalimy się scupockiem ledwie poza wymiar.Ten zbiornik ma potencjał, tylko gdzie są przyzwoite rozmiarowo ryby ? Jak często się je łowi ?Na paprocanach są sumy, z ciekawości zapytam złowił ktoś tam ostatnio na spinning coś powyżej 1,5m, albo szczupaka/sandała no niech będzie +/- 80cm ?Aaaaa no tak, małym glutom nikt dorosnąć nie da, skoro osiągną wymiar to pałką w beret i do wora . Edytowane 21 Maja 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 No Zwierzu taka rzeczywistosc, nie moiwac juz o tym ze bez wymiru tez biora. Na tych jeszcze jakies paragrafy sa, choc nikt ich nie respektuje, w tym roku ani jednej kontroli na Paprocanach a bylem w weekendy, w tygodniu, rano i wieczorem, z brzegu i na lodce. Na tych co biora te co maja 50 cm niestety paragrafow nie ma. I nasze narzekania niczego nie zmienia. Bo nawet jsli wprowadza zakaz brania ryb na Paprach to kto tego przypilnuje. NIKT!! Bo sie nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) czymś muszę się pocieszać i mobilizować w oczekiwaniu na metrówkę pomijam czy ciężko złapać coś ponad wymiar, ale w poprzednim sezonie na 100+ szczupaków z paperek 25 miało wymiar, zaniżone, bo wydaje mi sie ze więcej wpadło, fakt ze 2 tylko jerkbaitowe, pomijam sandacze i sumy, jeden tylko w mieszący się w normach stronki, ale mnie to cieszy, widocznie dużo do szczęścia mi nie trzeba Edytowane 21 Maja 2014 przez mansik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 ...Ten zbiornik ma potencjał, tylko gdzie są przyzwoite rozmiarowo ryby ? Jak często się je łowi ?... Aaaaa no tak, małym glutom nikt dorosnąć nie da, skoro osiągną wymiar to pałką w beret i do wora . Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie NIe pomogą żadne kontrole, póki wszystko co przekroczy wymiar o 1 mm będzie beretowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Przyznam że ja tu widzę pewien paradoks (@mansik, to nic do Ciebie, tylko moje ogólne przemyślenia).Cieszy nas złapana ryba około wymiarowa, bo człek przynajmniej o kiju nie schodzi.W normalnym kraju na takim łowisku, łowilibyśmy duże ryby, a tu co ? Chwalimy się scupockiem ledwie poza wymiar.Ten zbiornik ma potencjał, tylko gdzie są przyzwoite rozmiarowo ryby ? Jak często się je łowi ?Na paprocanach są sumy, z ciekawości zapytam złowił ktoś tam ostatnio na spinning coś powyżej 1,5m, albo szczupaka/sandała no niech będzie +/- 80cm ?Aaaaa no tak, małym glutom nikt dorosnąć nie da, skoro osiągną wymiar to pałką w beret i do wora .Na śląsku przypada z 10 wędkarzy na każdy metr kwadratrowy wody więc nie ma się co dziwić że jest lipnie o beretowaniu nawet nie chcę się rozpisywać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Na śląsku przypada z 10 wędkarzy na każdy metr kwadratrowy wody więc nie ma się co dziwić że jest lipnie o beretowaniu nawet nie chcę się rozpisywać . Paprocany piękna woda...tak koledzy wcześniej pisali, wszystko idzie na przemiał....Ostatnio byłem w Bieruniu i skoczyłem nad Paprocany z wujkiem koleżanki, wujek spławik i grunt, ja spin.56 ryb gość natłukł... w tym maluszki i konkrety.. jak zadzwonił, że się zbieramy wracam a tam rzeź....Opierdoliłem gościa...na patelnie i w ocet wszystko poszło....do końca weekendu do Heńka się nie odezwałem.... jeżeli mamy takie podejście to zarybienie nie ma sensu....niech kupują filety i niech te pływają w folii zamknięte hermetycznie... nie trzeba będzie ubijać ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 I niestety dużo jest takich wujkow na Śląsku. Ale mam nadzieje że coś jeszcze zostało bo wybieram się popołudniu. Był ktoś ostatnio?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 A moze wybiera sie ktos dzisiaj wieczorem na Papry na nocne sandacze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Byłem w niedzielę mizeria straszna, ale może po deszczu się coś ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 ja w weekend bylem na 4 h, testowałem cięższy zestaw, w miejscach gdzie tak uparcie w maju wieszały sie sandacze, pojawiły się sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) W niedzielę Mistrzostwa Koła, ponad 30 uczestników i nikt nie złowił nic poza okoniami :-) Ogólnie tylko 10 osób z miarową rybą. Ja z dwoma okoniami między 18-20cm zająłem 8 miejsce :-)W najbliższą niedzielę jadę ponownie, miałem na zawodach dobrego sandacza ale się spiął trzeba dać mu drugą szansę :-) Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Shark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Wieczorny spinning calkiem mily Szczupaczek - maluszekpożniej sandacz 49 cmi na koniec cos milego - sandacz 66 cm i niestety utopiony "mega łowny" woblerek Pozniej "cos" strasznie walilo w drobnice na wysokim brzegu, ale za nic nie umielismy przekonac "go" do naszych przynet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 to fajny wypad ja dla odmiany wybrałem się troszkę dalej niz paperki i znalazlem flat rapa 10 tke, ciekawe coz te cudo potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Loktot-cardiamu Na co ten 66cm się skusił ? Na opad czy woblerek. O miejsce nawet nie pytam :-) Zobaczymy co tam wygrzebię w niedzielę, oby było się czym pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 @shark Skusil sie na woblerka, zdjecie jest w temacie sandacze 2014 w moim poscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Myślę że to co tak wali przy powierzchni / ostatnio jak byłem to przy wyspie / to będzie boleń,podobno trochę go tam pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Myślę że to co tak wali przy powierzchni / ostatnio jak byłem to przy wyspie / to będzie boleń,podobno trochę go tam pływa.tylko bylo bez takich wyraznych pluskow jak w pezypadku bolenia, bardziej wygladalo na okonia, ale nawet paprochow nie skubaly, wiec raczej nie okon, slyszalem tez glosy ze to moze byc sum. no niestety nie dowiemy sie dopoki na cos sie nie skusi :-) Edytowane 4 Czerwca 2014 przez loktok - cardiamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Może w niedziele sie dowiemy )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi