Shark Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 No nie mam pytań ! Gratulację pięknej Rapy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaś Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ten boleń to przyłów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) dość zamierzony E:wczoraj bylem na spacerze z UL, czym zaczęło padać coś tam podgryzało, potem cisza Edytowane 17 Października 2014 przez mansik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Fajne zdjęcie Co słychać na Paprotkach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Ostatnio spacerując widziałem masę spinningistów, ale chyba za ciepło jeszcze żeby coś konkretniej się ruszyło, czekam na przymrozki i okonki się pomęczy.Dodam parę fotek paperkowych przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Fajne klimaty, dawno tam nie byłem. A jestem założycielem tego wątku:) Lubię Papry mają w sobie coś z parku a jednak to jezioro i można złowić ryby. Gratulacje drugiego bolka z Paprocan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 mansik - pytanie mamy jesień co prawda wczesna ale jest - gdzie udeżyć na paprocanach, od której strony aby był jakikolwiek kontakt z ryba oczywiście z brzegu pytam bo byłem dziś nad wisłą (029)od świtu do popołudnia i zero - kontakt był ale wzrokowy i tylko z drobnicąprzelciałem wątek i mam parę typów - od ulicy "nad jeziorem" gdzie łączy się z gostyńką, albo od strony plaży i ośrodka wypoczynkowego aż do wyspyzbiornik jest mi mega obcy no i jest co chodzićnie chce od Ciebie wyciągać twoich wypaśnych miejscówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Okolice rybaczówki>dzika plaza>"wyspa">droga do betonowej zatoki i dalej w stronę tarliska, akurat taki spacer rozpoznawczy bym zalecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ok dzięki jak tylko pogoda pozwoli to może podjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Panowie jesień na Paprocanach nie kojarzy mi się z niczym dobrym, a przede wszystkim z 1000 ludzi uganiającymi się za świeżo wpuszczonymi karpiami i szczupakami dlatego z brzegu cieżko będzie się dostać do jakiejś lepszej miejscówki. Jeśli już to polecił bym odcinek od klubu żeglarskiego szkwał aż do ptasiej wyspy.Łódka też będzie dobrym rozwiązaniem ale z towarzystwem dobrej echosondy. niestety woda się nieco przekrystalizowała w związku ze zmniejszeniem temperatury i ryba stała się bardziej ostrożna i czujna aczkolwiek nie do dostania. Polecam przeszukiwanie głębszych odcinków głównego koryta oraz kanałów dochodzących bo na punktowe miejscówki jest już nieco za późno. Z wędkarskimi pozdrowieniamiJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Łódka też będzie dobrym rozwiązaniem ale z towarzystwem dobrej echosondy. Na Paprocany najlepsze echo to wiosło, albo 2,5 metrowy kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Na Paprocany najlepsze echo to wiosło, albo 2,5 metrowy kijek Kiedyś jak ryb było dużo to wystarczyło Teraz niestety potrzeba bardziej zaawansowanej technologii aby coś ciekawego tam wyszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Jak jest mało ryb to szkoda echa marnować Lepiej sie gdzieś indziej wybrać...Tylko gdzie, pani premier, no gdzie? Jak nie ma rybów bo nie zarybiajo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Jak to nie zarybiajo ? Przecież karpia wpuścili to i proszę ilu wędkarzy dzięki temu czynnie "wypoczywa" nad wodą - a święta tuż tuż.Tylko te spiningowe nieudaczniki jakieś problemy majo i karpiem gardzo ! Notabene tego dzikiego pędu za mięchem nie ogarniam . Przytoczę jeden z pkt z pzw Opole :12. Na wodach stojących poza obwodami rybackimi po zarybieniu karpiem (z przydziału Okręgu) obowiązuje dwutygodniowy zakaz wędkowania . Wyjątkiem są łowiska „złów i wypuść". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 ostatnio na spacerze podziwiałem jak oni się tam wszyscy zmieścili na wysokim brzeguale atmosfera bardzo biesiadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Mansik we wtorek i jak dobrze pójdzie w środę pogoda ma być i ciśnienie w normie wiec po 15 melduje się na paprocanach Może wkońcu w tym roku coś wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 powodzenia, zdaj relacje co tam się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) a więc tak byłem dziś przeszedłem od takiej nowej plaży i placu zabaw - do około 100m za wyspę musiałem odpuścić bo słabo się przygotowałem z ubiorem i temperatura dała mi w kość dość mocno.co do ryb to tak :kontakt był w 4 rzucie około 3m od brzegu coś przestrzeliło ale jak, aż się wystraszyłem i pomyślałem jest dobrze jest kontakt no alepotem przez około 1h czesanie wody i nic i tak po 16 jest pierwszy w tym roku szczupaczek 48cm mierzony( na razie to mój rekord życiowy), nie ważyłem (pomyślałem sobie no przecież nie będę się wygłupiał) buziak w czoło i do wody i szepnąłem pod nosem płyń po mamusiez tego podniecenia nawet foty nie zrobiłem ale uwierzcie mi banan na pysku mam do terazOgólnie super choć mało czasu miałem ale mniej więcej wiem jak się do następnej wyprawy przygotować Edytowane 28 Października 2014 przez oprych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Dzisiaj 3 h z łódki w południe ( tyle udało mi się wykraść czasu przed pracą) na pusto- jedno niezacięte pstryknięcie na kuraka-cudaka własnej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Dzieje się coś na paprocanach??? Może bym się wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Byliśmy w niedzielę we trzech (na dwie łódki), padły tylko dwa szczupaki w tym tylko jeden miarowy. Ogólnie z rozmów wynika, że tylko szczupaka da się spotkać, sandacze gdzieś się zbunkrowały :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Nie mam ostatnio po drodze żeby zerknąć, wiec naiwnie zapytam tu, czy paperki może odmarzły ? edit: bylem, odmarznięte Edytowane 1 Marca 2015 przez mansik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Paperkowy-Spacerowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Ładna przedtarłowa mamusia. Co zagryzła? Edytowane 5 Marca 2015 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 gumke w jakimś tam motorkowym odceniu na stuningowanej główce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi