Rebort Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Odezwij się na PW, możemy się kiedyś razem wybrać , nauczyciel ze mnie żaden, ale te dwa zbiorniki trochę znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Jakie macie wyniki łowiąc na spinning z brzegu? Bo ja ostatnio strasznie kiepsko, dwa razy po 3,5h i jedno uderzenie szczupaka. Inni wędkarze też narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam, dzisiaj pierwszy raz na Paprocanach, na brzeg wyjechały trzy szczupaczki około 45 centymetrów. I jeden okonek. Wszystko na obrotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Ja się wybieram w czwartek od samego rana - zobaczymy co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Oprych napisz jak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ja byłem tydzień temu. Woda opadla o okolo 30-40cm i jest koloru brunatno zielonego. Zero kontaktu z rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Majówka, majówka.. Planuje ktoś rozpoczęcie sezonu nad paperkami? Korzystając z okazji ze podbiłem już watek, dorzucę parę wiosennych okonków do "kartoteki" Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez mansik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Super foty Mansik! Napiszesz coś więcej o przynętach, okolicznościach i sprzęcie? Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Super foty Mansik! Napiszesz coś więcej o przynętach, okolicznościach i sprzęcie?Dzieki Bez większych reguł jeżeli chodzi o okoliczności.Co do przynęty, można było wykazać się kreatywnością, ten ze zdjęcia połakomił się na "coś" w stylu jaskółki wyciętej z resztki większej gumy.Sprzętowo wklejka lub daiwa ex 3-18gr. Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez mansik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ja na 1.05 mam dwie opcje Paprocany lub Dziećkowice. Trzymając się tradycji to raczej trafię na Paprocany więc może się spotkamy (w końcu face to face). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ja jak co roku mam dylemat..Na Paprocany planuje zerknąć ale na 2-3h z brzegu potem kierunek Wiślany..Czekam na relacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzisiaj Paprocany z łódki od 5.30 do 10 , jeden niemiarek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Gdzie na Paprocanach szukać okonia z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) Raczej ciezkie to wyzwanie, mozna spotkac pojedyncze okonki na dzikiej plazy na prawo od rybaczówki albo na wysokim brzegu wzdłuż kamieni, pojedyńcze garbusy trafiaja się przy źaglówkach i na ptasiej wyspie ale to już wyprawa na łódke. Edytowane 19 Lipca 2017 przez świstak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 82 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam. Słyszałem że na Paprach kwitnie woda.Myślicie że zakwit wodny ma jakiś wpływ na żerowanie ryb ich zachwonie i czy są jakieś skuteczne metody na walkę z zakwitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donm Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Witajcie, Wiem że trochę odkopię temat, ale wróciła mi faza na wędkarstwo z dzieciństwa, tym razem postawiłem na spinning. Jest może jakiś "samotny wilk", szukający towarzystwa na łowienie czy to z brzegu, czy to z łódki? Narazie byłem może z 8 razy od maja i jedyne co złowiłem to 40cm szczupaka i podobnego sandacza, łowię w sumie tylko na "wyspie", bo nie znam miejscówek a i czasu mało, żeby obejść jezioro dookoła. Więc osoba znająca paprocany i mogąca coś podpowiedzieć jak najbardziej na tak Dajcie znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Promnice. Granica strefy zakazu łowienia. Od zakazu w prawo - najpierw grążele, potem grążelnik drobny. Żaba na końcu zestawu...... Efekty finalne - brań od groma - ryb złowionych - zależy jaka żaba,,,,,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Witam.Tak na początku miesiąca, podczas rodzinnego spaceru dookoła "Paprów" nałapałem ze setkę ryb w rękę - wyskakiwały same na trawę w tarłowym amoku. To co nałapałem wrzucałem z powrotem do wody. Głównie płotki. Tysiące (żadna przesada) leszczy nie wyskakiwały co prawda, ale ocierały mi się o rękę jak ją zanurzałem przy samym brzegu. Takie od 20 do 70 cm ... niesamowity widok Jak mi któryś "dziadek" ze sprężyną powie że "tu nie ma ryb" to się tylko uśmiecham Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi