radeks Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Ładny pasiak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kolory bajeczne ma ten garbusik!Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 W weekend byłem zerknąć niestety po pasiakach ani śladu, za to inne mniej pożądane ryby chciały za bardzo współpracować, 50+ i 70+- w krótkim odstępie sprawiły nie czułem się pewnie z moja pajęczą 0.14, widocznie nie ta pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Panowie jak tam na Paprach bo dziś się wybieram poszukać garbusow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) mnie pogoda odstrasza ostatnio, ale może jakieś optymistyczne wieści zmobilizują mnie żeby się ruszyć Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez mansik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lark99 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Paperkowy-Spacerowy WP_20150305_002x 40-.jpgPłetwy prawie pod kolor kręcioła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Pogoda dała czadu więc odpuściłem ale jutro kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 wczoraj byłem zerknąć, cisza spokój, nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 jakieś wieści ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Ja dopiero sie wybieram wiec dam znac wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 pickok jak efekty ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 (edytowane) Ciekaw jestem, bo dość szybko spływałem i nie miałem okazji zrobić rozeznania czy coś się działo konkretnego.Ryby były dość aktywne, dużo ugryzień, jeden ponad wymiar, parę mniejszych, jakby nie pogoda i goniący czas to by było fajnie.Dzis odpuściłem, jutro może zerknę. Edytowane 2 Maja 2015 przez mansik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Byliśmy 3h wiec troche mało czasu ale wyniki to jeden szczuply 50cm 3 niemiarowe . Do tego sum 40cm i na sam koniec 130cm sum. Jak na 3h to można powiedzieć ze sie działo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 A może ktoś ma ochotę się wybrać w tygodniu (wtorek) szukam kompana na łódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ja chętnie bym się wybrał tylko muszę kartę na śląskie opłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Dajcie znać jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Ja byłem z 3 kumplami (na dwie łódki) 1 i 2.05 pływaliśmy od 5:30 do 12:30, u mnie dość słabo 3 niemiarowe szczupaki plus kilka pobić (może z 10 w sumie). Reszta też coś połowiła, większość z trollingu. Padały szczupaki, sandacze i sumy.Atakuję teraz w niedzielę ale nastawiam się na szukanie okoni, za dwa tygodnie zawody ;-)17.05.2015 są zawody Koła Tychy więc miejcie to na uwadze bo łódek pewnie nie dostaniecie. Edytowane 7 Maja 2015 przez Shark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Ja wybieram sie dzisiaj popołudniu troche pomachać kijem - dam znać wieczorem czy byy jakieś efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 To daj znać co i gdzie, bo ja jutro melduje się od świtu na łódce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Od której otwarta jest Rybaczówka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Od świtu wiec godziny ruchome.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Po 3h pływania tylko brania w trollingu i to krótkie . chyba coś źle robie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Czyli ta sama bajka od początku maja, na Paprocanach ryby wpadają tylko z trolingu. Zobaczymy co się jutro uda wygrzebać z wody, ja trochę muszę za okoniem popływać..Dzięki za relację z wyprawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Dalej wygląda to tak samo, dziś wpadł szczupak 64cm.... z trolingu. Pływanie za okoniem bez efektów. Między dwoma miejscówkami zapodałem wobka do wody i krótki troling zakończony szczupakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapselo Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Panowie,jestem nowy na forum, więc witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc. Na Paprocanach wędkowałem w czasach, kiedy internet raczkował, nie miałem więc okazji porozmawiać z nikim w wirtualu na temat wędkowania. Cała moja wiedza pochodzi z rozmów z wędkarzami w przystani (żeby to chcieli coś powiedzieć) i własnych doświadczeń. Udawało mi się łowić na Paprocanach w miarę regularnie szczupaki (najczęściej małe) i takież okonie, w pamięci mam też bijącego przy wyspie bolenia w 2 rzucie, małego suma na 7 gramową okoniówkę i 50 cm leszcza złowionego na blachę! (pięknie zacięty za pysk). Minęło prawie 10 lat, podczas których zdarzało mi się tylko sporadycznie moczyć kija na łowiskach komercyjnych, bo w domu małe dzieci i jakoś nie było czasu na spiningowanie. W tym roku podjąłem dramatyczną decyzję o powrocie na wodę i tu zaczyna się moja prośba. Minęło trochę czasu, mój sprzęt jeszcze jakoś działa, ale dla większości z Was to pewnie bardziej nadaje się do muzeum niż nad wodę. Zainwestowałem w silnik 37lbs i echosondę z nadzieją na poznawanie większych wód (Dziećkowice), ale po kilku rekreacyjnych wizytach na Paprocanach i wizji lokalnej w Imielinie dociera do mnie na powrót to, że najbardziej potrzebny mi ktoś, kto pomógłby pogłębić moją niewielką wiedzę o tych wodach i wędkarstwie jako takim. Brakuje mi osoby z większym doświadczeniem, która pomogłaby w doborze odpowiedniego sprzętu, czytaniu (i ustawieniu) echosondy (byłem z nią raz nad wodą, nie pojmuję jak można zobaczyć na niej cokolwiek, na razie ogarniam tylko głębokość i widzę na niej jedynie wyjmowaną kotwicę - Lowrance Mark5 Pro), lepszym poznaniu zbiorników i skutecznym wędkowaniu. Oczywiście wiem, że wody o których mowa są chimeryczne, że trudne, że przełowione, że nawet zawody zdarza się wygrać 15-latkom z brzegu jednym szczupakiem. Ale chętnie dosiadłbym się do łodzi (lub zaprosił do swojej) osoby, które chciałyby podzielić się swoim doświadczeniem i wcielić się w rolę nauczyciela dla kogoś, kto ciągle ma się za początkującego wędkarza. Do tej pory zawsze wędkowałem sam, ew z opalającą się żoną, co jak wiadomo nie poprawia wyników Aktualnie jestem dość zapracowany, ale jakiś wolny czas chętnie poświęciłbym na zgłębianie wiedzy o Paprocanach i Dziećkowicach, ewentualnie innych wodach w zasięgu, więc chętnych proszę o kontakt. Z góry dziękuję i pozdrawiam, kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi