Skocz do zawartości

Wieści znad Paprocan

Krisu23

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Super foty Mansik! Napiszesz coś więcej o przynętach, okolicznościach i sprzęcie?

Dzieki :)

Bez większych reguł jeżeli chodzi o okoliczności.

Co do przynęty, można było wykazać się kreatywnością, ten ze zdjęcia połakomił się na "coś" w stylu jaskółki wyciętej z resztki większej gumy.

Sprzętowo wklejka lub daiwa ex 3-18gr.

Edytowane przez mansik
  • Like 1

• 5 tygodni później...
  • 1 rok później...

Raczej ciezkie to wyzwanie, mozna spotkac pojedyncze okonki na dzikiej plazy na prawo od rybaczówki albo na wysokim brzegu wzdłuż kamieni, pojedyńcze garbusy trafiaja się przy źaglówkach i na ptasiej wyspie ale to już wyprawa na łódke.

Edytowane przez świstak

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Witajcie,

Wiem że trochę odkopię temat, ale wróciła mi faza na wędkarstwo z dzieciństwa, tym razem postawiłem na spinning.

Jest może jakiś "samotny wilk", szukający towarzystwa na łowienie czy to z brzegu, czy to z łódki? Narazie byłem może z 8 razy od maja i jedyne co złowiłem to 40cm szczupaka i podobnego sandacza, łowię w sumie tylko na "wyspie", bo nie znam miejscówek a i czasu mało, żeby obejść jezioro dookoła. Więc osoba znająca paprocany i mogąca coś podpowiedzieć jak najbardziej na tak ;)

Dajcie znać!

Witam.

Tak na początku miesiąca, podczas rodzinnego spaceru dookoła "Paprów" nałapałem ze setkę ryb w rękę - wyskakiwały same na trawę w tarłowym amoku. To co nałapałem wrzucałem z powrotem do wody. Głównie płotki. Tysiące (żadna przesada) leszczy nie wyskakiwały co prawda, ale ocierały mi się o rękę jak ją zanurzałem przy samym brzegu. Takie od 20 do 70 cm ... niesamowity widok  :rolleyes:

Jak mi któryś "dziadek" ze sprężyną powie że "tu nie ma ryb" to się tylko uśmiecham  :D

Pozdrawiam.