Skocz do zawartości

Wieści znad Paprocan

Krisu23

Rekomendowane odpowiedzi

Już teraz mogę odp. ok. 20m od wyspy często jest sznureczek butelek ok. 4-8szt. Ostatnio jak byłem to znajomy trollingował i właśnie przed wyspą pozwijał kilku grunciarzy. Jakiś czas temu dalej za wyspą już pod zameczkiem też dwóch zwinął. Więc wywózkowy interes kwitnie !

Mansik, Loktok, Pickok - Mam propozycję: Po niedzielnym wypadzie kto pochwali się zdjęciem z najdłuższą rybą wygrywa po browarku od każdego z nas !

Co Wy na taki mikro konkurs ?

chłopaki mam dla was nie ciekawą informację. Niestety jutro na paprocanach odbywają się zawody 2 kół i prawie wszystkie łódki są zarezerwowane do godz 7.

A więc wniosek jeden albo bardzo wczas z rana i brać co zostało, albo o 7 i liczyć że zostanie coś z zarezerwowanych.

Jeśli chodzi o wywózkę to mam karpiarzy w głębokim poważaniu gdyż na Paprach obowiązuje zakaz wywózki w dzień, także sobie trolinguję oraz spinninguję jak mi się podoba  :D

Dodatkowo utrzymujac odleglosc 50 m od brzegu nie interesuje mnie czy ktos cos tam sobie wywiozl.

Jeśli chodzi o wywózkę to mam karpiarzy w głębokim poważaniu gdyż na Paprach obowiązuje zakaz wywózki w dzień, także sobie trolinguję oraz spinninguję jak mi się podoba  :D

Ja również mam w głębokim poważaniu, i rekwirowanie ~200m wody pod ich wymagania mam w d...

Jednakże "panowie" tłumaczą się, że wywózkę zrobili w nocy a nie w ciągu dnia, zgłaszałem do straży i machnęli na to reką.

Ja rozumiem że przepis powinien jasno mówić że wywózki w ciagu dnia na zbiorniku na którym dozwolone jest łowienie łódkami powinny być ściagane. Skoro my musimy trzymac się w określonej odległości od brzegu i łowiących to życzyłbym sobie i innym wędkującym z łodzi aby brzegowe "jaśnie państwo" również szanowało innych wędkujących.

A tak tylko są niepotrzebne scysje z tego tytułu <_<.

Edytowane przez Zwierzu

Ja niestety nie przeczytałem forum wieczorem i wybrałem się na Paprocany. Mało tego odespałem sobie ur. siostry i nad wodą byłem dopiero po 5:00. Mimo wszystko wszystkie 6szt. łodzi niezarezerwowanych na zawody ku mojemu zdziwieniu było jeszcze wolnych. Ale zarz po mnie przyszło kilka innych osób i wszystkie łodzie rozeszły się w 10min.

Co do samego wędkowania, straszna niemoc dopadła wszystkich, przez kilka godzin nie miałem nawet pobicia. Dopiero po godz. 9 siadła pierwsza rybka, malutki szczupaczek. Później zameldował się sandacz 46cm i jeszcze jeden maluszek szczupaka. Ogólnie 4 pobicia  i 3szt. wyjęte.

Rozmawiałem z wieloma innymi osobami i pytałem też sędziów w rybzaczówce jak idzie na zawodach to ogólnie dno. 2-3szt. okonia mieli zaliczone :-)

Ale przetestowałem nowe zakupy, silnik i akumulator więc wyprawa nie poszła w błoto.