Shark Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Bolenia na Paprocanach jest całkiem sporo. Ostatnio w niedzielę jak były mistrzostwa, ktoś nie uczestniczący wyciągnął Bolka ponad 80cm.Ja w niedzielę się melduję na łódce z rana, może ktoś dołączy ? Chodź teoretycznie będę miał kompana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Z bratem zastanawiamy sie nad niedziela - dzieckowice kontra paprocany, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 To daj znać jak tam na Dziećkach,bo mimo wszystko bardziej je lubię niż Paprocany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 ja moze w niedziele bede na paprach, choc ma byc mega slonce, a nie powiem zebym za nim tesknil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 My jednak zawitamy na papry więc mini zlocik przy rybaczowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 będzie to przełomowa wyprawa w tym sezonie, przygotowuje się psychicznie żeby zapuścić się dalej niż okolice zrembu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 My na lodce znowu najczesciej tam gdzie nie chce isc siena nogach czyli wyspa i okolice zameczku, przy wysokim i pomostach malo czasu juz zostaje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 będzie trzeba się zapuścić bylem teraz na spacerze na paprach, spinningowal ktoś na wysokim, jak na weekend nawet spokój, fajny klimat, pozazdrościłem no nic do niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ja się melduję z kumplem ale dopiero o 5:00 (dziś jestem na urodzinach, więc trzeba się wyspać - troszkę). Ja się raczej za wyspę nie wybieram, muszę odwiedzić swoje sprawdzone miejscówki i pobawić się nowymi pomysłami/opcjami z GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Możecie zwrócić uwagę czy grunciorze dalej robią wywózki z cypla pod samą wyspę ?W tamtym roku to jakaś udręka była, stado butelkowych "markerów" czasami 2-3m od wyspy pływało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Już teraz mogę odp. ok. 20m od wyspy często jest sznureczek butelek ok. 4-8szt. Ostatnio jak byłem to znajomy trollingował i właśnie przed wyspą pozwijał kilku grunciarzy. Jakiś czas temu dalej za wyspą już pod zameczkiem też dwóch zwinął. Więc wywózkowy interes kwitnie ! Mansik, Loktok, Pickok - Mam propozycję: Po niedzielnym wypadzie kto pochwali się zdjęciem z najdłuższą rybą wygrywa po browarku od każdego z nas !Co Wy na taki mikro konkurs ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ja chetnie tylko zwykle nie mam co fotografować bo mam za slaby zoom w aparacie )) ale zaklad przyjmuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 to tylko spotęguje presje którą coraz bardziej zaczynam odczuwać tak sobie myślałem ze w maju jak już nic większego nie wpadnie, to chociaż z 10 wymiarkow przerzucę, stanęło na 3, lekcja pokory < Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ja w tym roku jeszcze nie mam miarowej ryby - może jutro będzie pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 chłopaki mam dla was nie ciekawą informację. Niestety jutro na paprocanach odbywają się zawody 2 kół i prawie wszystkie łódki są zarezerwowane do godz 7.A więc wniosek jeden albo bardzo wczas z rana i brać co zostało, albo o 7 i liczyć że zostanie coś z zarezerwowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 No to zonk ale dzięki za cenne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 ok 5 łódek zostaje a więc polecam iść ok 4.15. Miecio mówił że powinien być mniej więcej o tej godzinie Brania jakie ostatnio miałem były od 10-13 a więc też takie dzikie godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 No chyba trzeba się przenieść na dziencki ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Jeśli chodzi o wywózkę to mam karpiarzy w głębokim poważaniu gdyż na Paprach obowiązuje zakaz wywózki w dzień, także sobie trolinguję oraz spinninguję jak mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Jeśli chodzi o wywózkę to mam karpiarzy w głębokim poważaniu gdyż na Paprach obowiązuje zakaz wywózki w dzień, także sobie trolinguję oraz spinninguję jak mi się podoba Dodatkowo utrzymujac odleglosc 50 m od brzegu nie interesuje mnie czy ktos cos tam sobie wywiozl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 ehh no nic czyli jutro spie, dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Jeśli chodzi o wywózkę to mam karpiarzy w głębokim poważaniu gdyż na Paprach obowiązuje zakaz wywózki w dzień, także sobie trolinguję oraz spinninguję jak mi się podoba Ja również mam w głębokim poważaniu, i rekwirowanie ~200m wody pod ich wymagania mam w d...Jednakże "panowie" tłumaczą się, że wywózkę zrobili w nocy a nie w ciągu dnia, zgłaszałem do straży i machnęli na to reką.Ja rozumiem że przepis powinien jasno mówić że wywózki w ciagu dnia na zbiorniku na którym dozwolone jest łowienie łódkami powinny być ściagane. Skoro my musimy trzymac się w określonej odległości od brzegu i łowiących to życzyłbym sobie i innym wędkującym z łodzi aby brzegowe "jaśnie państwo" również szanowało innych wędkujących.A tak tylko są niepotrzebne scysje z tego tytułu . Edytowane 7 Czerwca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Dzisiejszy wypad na imielin zakończył się totalną porażka 6h pływania i biczowania wody i zero kontaktu z rybą. I to też opinia innych ekip które spływały z wody. A jak na paprach był ktoś i jak zawody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Jezuu , gdzie Wy jeździcie ?! Imielin? tam nic nie ma.. Chcesz złapać rybkę? Proponuje Wisłę przy Oświęcimiu Szczupak i Bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Ja niestety nie przeczytałem forum wieczorem i wybrałem się na Paprocany. Mało tego odespałem sobie ur. siostry i nad wodą byłem dopiero po 5:00. Mimo wszystko wszystkie 6szt. łodzi niezarezerwowanych na zawody ku mojemu zdziwieniu było jeszcze wolnych. Ale zarz po mnie przyszło kilka innych osób i wszystkie łodzie rozeszły się w 10min.Co do samego wędkowania, straszna niemoc dopadła wszystkich, przez kilka godzin nie miałem nawet pobicia. Dopiero po godz. 9 siadła pierwsza rybka, malutki szczupaczek. Później zameldował się sandacz 46cm i jeszcze jeden maluszek szczupaka. Ogólnie 4 pobicia i 3szt. wyjęte.Rozmawiałem z wieloma innymi osobami i pytałem też sędziów w rybzaczówce jak idzie na zawodach to ogólnie dno. 2-3szt. okonia mieli zaliczone :-)Ale przetestowałem nowe zakupy, silnik i akumulator więc wyprawa nie poszła w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi