Skocz do zawartości

Wieści znad Paprocan

Krisu23

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również mam w głębokim poważaniu, i rekwirowanie ~200m wody pod ich wymagania mam w d...

Jednakże "panowie" tłumaczą się, że wywózkę zrobili w nocy a nie w ciągu dnia, zgłaszałem do straży i machnęli na to reką.

Ja rozumiem że przepis powinien jasno mówić że wywózki w ciagu dnia na zbiorniku na którym dozwolone jest łowienie łódkami powinny być ściagane. Skoro my musimy trzymac się w określonej odległości od brzegu i łowiących to życzyłbym sobie i innym wędkującym z łodzi aby brzegowe "jaśnie państwo" również szanowało innych wędkujących.

A tak tylko są niepotrzebne scysje z tego tytułu <_<.

Zwierzu to nie jest tak , oni mogą sobie w nocy wywoźić ile chcą ale na dzień mają obowiązek zwijać wywiezione zestawy,przynajmniej taką dostałem informację od człowieka z rybaczówki.

ja mam jakieś mieszane uczucia, z jednej strony jakaś nowość-ciekawość, z drugiej strony to takie.. nie wiem :rolleyes:

ale pewnie w nocy ładnie to wygląda z tym podświetleniem, czytałem tez o jakiś gejzerach które maja jeszcze tam powstać, heh cuda.

Edytowane przez mansik

co do wygladu to sie nd tym nie zastanawiam, mnie bardziej interesuje czy rzeczywiscie bedzie mialo wplyw na ilosc glonow bo woda staje sie juz coraz gorsza, dodatkowo jako ze woda jest pompowana z jakis zrodel glebinowych to moze wplynie na temp wody bo znowu powoli robi sie zupa.

Ja byłem w niedzielę, niestety przy fontannach nie próbowałem. Byłem tylko na sprawdzonych miejscówkach i robiłem rekonesans z echo nowej odnalezionej tydzień wcześniej miejscówki. Wyniki dość słabe, ja dwa szczupaki (jeden wymiarowy) i kolega też dwa szczupaki. Ciekawostka jest taka, że miarowy szczupak złowiony w oczekiwaniu na pana z rybaczówki. Drugi rzut Sliderem przy płocie z rybaczóki i szczupak 50+, nim go wypiąłem pojawił się już Pan Sławek i poszliśmy po łódki :-)

dziś po 2 tygodniowej przerwie na boleniowanie wiślane i poławianie planktonu z brzegu na paperkach wybrałem się na łódkę, szczupaki stoją gdzie stały, gryzły fajnie, brat suma złowił 100-/+ a już widziałem przed oczami wielkiego sandacza :rolleyes:

tak w ramach podbicia wątku

ostatnio chodząc wieczorami po 2 godzinki za sandaczem, na 3 wypady trafił się jeden miarowy.

dziś bylem z kolega na łódce, wędka do 60g, przynęta 15 cm tak trochę niby pod suma, choć myślami przy metrowym szczupaku :lol: , pod koniec wpadł taki pod 90 cm sumek, kolega złapał 2 szczupaki 50+

Ja byłem w niedzielę. U mnie dwa szczupaczki niestety do miary było im daleko :) Kilka nietrafionych brań sandaczowych. Ogólnie było bardzo ciepło i mało intensywnie rybki żerowały. Wybieram się teraz w weekend mając nadzieję, że będzie nieco lepiej.

Bylismy dzisiaj w nocy na łódce na Paprach, zaatakowały nas jakieś zmutowane komary (miały 1-1,5 cm długości), może to były moskity choć te w Polsce chyba nie występują. A co najlepsze nie byliśmy w stanie im uciec, minn kota rozpędzała nas do 6 km/h te stwory leciały cały czas nad nami.

• Like 1