Skocz do zawartości
  • 0

Kto mi zrobi ładowanie do Yamaha 15KM 4-sów ?

rózgaś

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To sa przewody za regulatorem/prostownikiem wiec jest to napiecie DC.

Wszystko sie zgadza z tym co piszesz , oczywiste jest ze z cewek ladowania bedzie wychodziło napiecie AC , w tym wypadku dwie fazy bo miejsce trzeciej zajmuje cewka do zasilania modułu zapłonowego. 

• 0

Dokładnie tak @psulek, wielu twarzy trzeba żeby zrozumieli :) Te pomiary i wasze teorie że schematów to jakiś dramat...

Gdzie widzisz błąd w rozumowaniu ? Wyraznie jest napisane że napięcie szczytowe za prostownikiem regulatorem wynosi tyle co w tabelce. Nie wiem gdzie widzisz dramat ale mnie jako inżyniera z dziedziny elektrotechniki wybacz ale pomiarów nie musisz uczyć 

• 0

I nie może być takiego ładowania jak piszecie. Przerobiłem trochę tego tematu i wiem co pisze. Podłączam padnięty aku, mierzy ile ma, wynik 3 V, podłączam ładowanie do aku, pomiar 5-6V i tyle. To ma być wolne ładowanie a nie turbo z takimi wartościami.

Ah Ci inżynierowie, coraz gorsze te szkoły, wszystko wiedzą ale zrobić nie ma kto:)

Kolego to są żarty, spoko relax:)

Edytowane przez womaly23

• 0

Aaa Oki, to tak jak pisałem wyżej nie każdy regulator ale większość podaję prąd dopiero po podłączeniu pod aku i coś tam można zmierzyć.

Drugie spostrzeżenie to echo które pokazuje ile w danym momencie jest V, na wyłączonym i na włączonym silniku i po ponownym jego wyłączeniu, żeby nie było spr miernikiem i wyniki były takie same ale tak jak pisałem ledwo kolory rozrozniam i czasami pokazywalo wartości na minusie :/

Edytowane przez womaly23

• 0

Te wartości które sięgają do 70V to są erowartości mierzone bez regulatora napięcia, na przewodach z pod koła zamachowego z pradnicy, chociaż też nie zawsze bo często pokazuje zero lub skacze do 1 lub bez specjalnego sprzętu nie da się tego zmierzyć dlatego podają tabele.

Edytowane przez womaly23