rózgaś Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Błagam muszę podzlecić, bo mamaeja jestem i się na tym nie znam. pomocy. Gdzie takie coś można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Są to pomiary na wyjściu regulatora R-B czyli przewody Red i Black(masa).Z tym cranking pewnie masz rację , bo nie znalazłem tłumaczenia tego słowa.Poszukam schematu do tego silnika mam gdzieś Edytowane 8 Czerwca 2017 przez esoxlucius1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 To podkręć sobie obroty na 5500 i zmierz. Będziesz miał 70V. To są napięcia AC wychodzące ze statora i zgadzają się z przeciętną dla podanego zakresu obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Dokładnie tak @psulek, wielu twarzy trzeba żeby zrozumieli Te pomiary i wasze teorie że schematów to jakiś dramat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 To sa przewody za regulatorem/prostownikiem wiec jest to napiecie DC.Wszystko sie zgadza z tym co piszesz , oczywiste jest ze z cewek ladowania bedzie wychodziło napiecie AC , w tym wypadku dwie fazy bo miejsce trzeciej zajmuje cewka do zasilania modułu zapłonowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Dokładnie tak @psulek, wielu twarzy trzeba żeby zrozumieli Te pomiary i wasze teorie że schematów to jakiś dramat... Gdzie widzisz błąd w rozumowaniu ? Wyraznie jest napisane że napięcie szczytowe za prostownikiem regulatorem wynosi tyle co w tabelce. Nie wiem gdzie widzisz dramat ale mnie jako inżyniera z dziedziny elektrotechniki wybacz ale pomiarów nie musisz uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) I nie może być takiego ładowania jak piszecie. Przerobiłem trochę tego tematu i wiem co pisze. Podłączam padnięty aku, mierzy ile ma, wynik 3 V, podłączam ładowanie do aku, pomiar 5-6V i tyle. To ma być wolne ładowanie a nie turbo z takimi wartościami. Ah Ci inżynierowie, coraz gorsze te szkoły, wszystko wiedzą ale zrobić nie ma kto:) Kolego to są żarty, spoko relax:) Edytowane 8 Czerwca 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Ładowanie musi być wolne bo rozwali Aku , jak mierzysz te 3V czy 6V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) No jesteś inż i nie wiesz?Ja po podstawce tylko jestem ledwo kolory rozrozniam... Edytowane 8 Czerwca 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Jestem ale to nielogiczne co piszesz więc staram się zrozumieć nieelektryka o co mu chodzi. Żeby to mialo sens to musi być +3 do napięcia akumulatora Edytowane 8 Czerwca 2017 przez esoxlucius1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Aaa Oki, to tak jak pisałem wyżej nie każdy regulator ale większość podaję prąd dopiero po podłączeniu pod aku i coś tam można zmierzyć. Drugie spostrzeżenie to echo które pokazuje ile w danym momencie jest V, na wyłączonym i na włączonym silniku i po ponownym jego wyłączeniu, żeby nie było spr miernikiem i wyniki były takie same ale tak jak pisałem ledwo kolory rozrozniam i czasami pokazywalo wartości na minusie :/ Edytowane 8 Czerwca 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 O widzisz i to ma sens, doświadczenie robi swoje. Wychodzi na to że to są napięcia na zaciskach regulatora bez obciążenia, po podpięciu do Aku wszystko powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Te wartości które sięgają do 70V to są erowartości mierzone bez regulatora napięcia, na przewodach z pod koła zamachowego z pradnicy, chociaż też nie zawsze bo często pokazuje zero lub skacze do 1 lub bez specjalnego sprzętu nie da się tego zmierzyć dlatego podają tabele. Edytowane 8 Czerwca 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zrobili ładowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rózgaś
Błagam muszę podzlecić, bo mamaeja jestem i się na tym nie znam. pomocy. Gdzie takie coś można zrobić?
Top użytkownicy dla tego pytania
17
9
9
4
Popularne dni
8 Cze
22
9 Lip
8
8 Lip
8
21 Maj
6
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 17 odpowiedzi
psulek 9 odpowiedzi
esoxlucius1 9 odpowiedzi
sandacz12 4 odpowiedzi
Popularne dni
8 Cze 2017
22 odpowiedzi
9 Lip 2015
8 odpowiedzi
8 Lip 2015
8 odpowiedzi
21 Maj 2017
6 odpowiedzi
Popularne posty
sandacz12
Witam Pytanie co jest w silniku zabudowane? Bo ja mam w 25KM wszystko prócz regulatora napięcia i z tego co wiem to regulator orginalny to około 1000 zł z a całość to 2,5 tyś. Więc tanio nie jest
rózgaś
Evin co to jest hehehehe
psulek
W wątku obok masz jak tanim kosztem podpiąć regulator do alternatora. http://jerkbait.pl/index.php?/topic/73430-Dotyczy-regulatora-napiecia. Jeżeli masz wyjście alternatora z koła zamachowego, to
Opublikowane grafiki
63 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi