Gumofilc Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Wazne jest, zeby nie ulegac irytacji lecz pisac w ten sposob, zeby ogół z tego mogl cos wyniesc. Dokladniejsza analiza watku pokazuje mi, ze watek przeistoczyl sie (bylo do przewidzenia) w ocene podazy rynkowej.I to jest chyba w sumie najbardziej istotne, chcemy przeciez kupic dobry produkt za niewielkie pieniadze... Ja do tej pory uzywalem wylacznie PP wylacznie sprowadzanej. Jako, ze trafialy sie rozne mankamenty (np. zgrubienia) ale raczej nie dyskwalifikujace postanowilem sprobowac czegos innego.Pod koniec zeszlego sezonu uzywalem rowniez Spiderwire Stealth a takze ultracast.W tym bede probowal rowniez Stren super braid... Jednak proby na razie nie do konca zweryfikowane przez czas pokazaly mi, ze rewolucji nie ma. Zwlaszzca 2 razy drozsza ultracast mi sie nie do konca spodobala (8LB), nie stwierdzilem zeby mi to latalo az tak sprawnie, za to po splataniu nigdy nie udalo mi sie jej rozplatac, tak jak to jest mozliwe w PP. Moze i to przypadkowe ale jak na razie spostrzezenia sa takie... Aha, nazwa Fireline dziala na mnie jak odwrotnosc czerwonej płachty na byka - robie w tył zwrot. To byla moja 1sza plecionka a efekty jej stos. opoznily o kilka lat moje przejscie na plecionki. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 mysle, ze zamiast sie irytowac lepiej jest zwrocic uwage na to, zeby nie powielac blednych informacji ... bo po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 WitamWracając do właściwego wątku, to używał ktoś plecionek marki SUFIX np Gyro itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Hubert, u nas w Łodzi, u Żbika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszok71 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam po raz pierwszy.Koledzy czy ktoś miał kontakt z nową plecionką Daiwa? Wygląda obiecujaco, układa sią łak=dnie na kręciołku, ale jak nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Daiwa w pierwszym kontakcie sprawia dobre wrażenie-gęsta, mięciutka i okrągła. Domowe próby ze zrywaniem ukazują, że jest dużo słabsza na węźle niż deklaruje producent. Dla mnie wtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszok71 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam.Szkoda, trochę się rozczarowałem. Sprzedawca nie był naciągaczem i chwalił że ładnie się sprawdza na morzu. Miałem ją w ręku i myślałem że w końcu jest jakaś pożądna plecionka na rynku. W sumie Berkley jest ok ale spróbuj rozplątać -powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Dodam, że testowałem te o wytrzymałości 8,9 i 10,8 kg.Nie wiem jak większe średnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszok71 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witam.Dzięki za info. A jak z wytrzymałością liniową. Osobiście do spinia zawsze stosuję taki ciekawie powyginany drucik- samoróbkę. W żadnym miejscu nie ma węzła. Generalnie szukam 16, bo w zeszłym roku 15 jaxona strzeliła mi na rybie. Do łódki szedł jak ściera, a przy burcie nurek w dno i lipa. Od tej pory min. na szczupaka to 18, ale ta Daiwa ciekawie sie prezentowała i jakoś mnie męczy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Testowałem wytrzymałość na węzłach i zawsze pękała właśnie na nich, co w pewnym sensie jest jest zaletą, dość marną, bo pękała przy połowie deklarowanej wytrzymałośći. Nie sugeruj się średnicą, ale dobieraj według wytrzymałości. Osobiście skupiłbym się na takich markach jak: Power Strike, Stren, Power Pro czy kontrowersyjny whiplash. Każdą z nich używam i jak wszystko mają pewne wady, ale trzymają podstawowy parametr-wytrzymałość.Kolejna rzecz, jaka przeszkadzała mi przy Daiwie, to lejąca się wręcz miekkość. Dla mnie to wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Ktoś może używał wymienionej w temacie pleciugi . Witam. Mam te plecionke ponad tydzien. Opis to 0,25 i cos ponad 15kg. Wziałem z zaprzyjaznionego sklepu na ,, kreche ,,. .Teraz jestem mocno wk...bo po 4 wyjciach na Wisłe jest do wyrzucenia a kaske trzeba dac Postrzepiona, rozwarstwiona tak ze zona pewnie pieluchy ,, małej ,, by nie powiesiła. Rwie sie w rekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Marcel, Ultracast jest dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Dziki za namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam. Podpisuje sie pod tym co napisał Marcel. Ta linka nie nadaje sie do lowienia ryb. Po godzinie łowienia Zaczyna sie strzepic przez co rwie sie w rekach. Zreszta pisałem o tym w tym watku na pierwszej stronie. Strata kasy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Kiedys mialem Spiderwire, ktory byl wyjatkowo rzadko spleciony i do niczego sie nie nadawal. To bylo w 2007 r. Potem nie uzywalem tych linek. Wiem ze koledzy z powodzeniem lowia na utracasty. Sam nie probowalem. Raczej nie bede mial okazji sprawdzic...Bo mi za drogi jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Z tym EZ Braidem to ogólnie nie jest tak źle mam 0,15 i daje rade.Fakt strzępi się ale co 2 wypady odcinam ok 4 metry.Dużym plusem jak dla mnie jest to że się nie plącze i nie wchłania wody. Wytrzymałość też jest ok o ile poprawnie węzeł wyjdzie. Ogólnie oceniam ją średnio ale zawsze to coś lepszego niż jakiś jaxon co się rwie przy kołowrotku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 dobrze, że mój spiderwire STEALTH spisuję się pierwszorzędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 mam ez braid '0.28'mm potwiedzam opinie kolegów,że strasznie sie strzepi ta zewnetrzna warstwa jest u mnie zupełnie zdarta i już włókna można liczyc. Sezon'na siłe' wytrzymała choć niektórzy zmieniliby ja po paru wypadach nad wodę pletka mocna bo nigdy nie udało mi się jej zerwać,zawsze puszczały kotwice salmiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi