Skocz do zawartości

Spiderwire EZ Braid.

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Wazne jest, zeby nie ulegac irytacji lecz pisac w ten sposob, zeby ogół z tego mogl cos wyniesc.

Dokladniejsza analiza watku pokazuje mi, ze watek przeistoczyl sie (bylo do przewidzenia) w ocene podazy rynkowej.

I to jest chyba w sumie najbardziej istotne, chcemy przeciez kupic dobry produkt za niewielkie pieniadze...

Ja do tej pory uzywalem wylacznie PP wylacznie sprowadzanej. Jako, ze trafialy sie rozne mankamenty (np. zgrubienia) ale raczej nie dyskwalifikujace postanowilem sprobowac czegos innego.

Pod koniec zeszlego sezonu uzywalem rowniez Spiderwire Stealth a takze ultracast.

W tym bede probowal rowniez Stren super braid...

Jednak proby na razie nie do konca zweryfikowane przez czas pokazaly mi, ze rewolucji nie ma. Zwlaszzca 2 razy drozsza ultracast mi sie nie do konca spodobala (8LB), nie stwierdzilem zeby mi to latalo az tak sprawnie, za to po splataniu nigdy nie udalo mi sie jej rozplatac, tak jak to jest mozliwe w PP.

Moze i to przypadkowe ale jak na razie spostrzezenia sa takie...

Aha, nazwa Fireline dziala na mnie jak odwrotnosc czerwonej płachty na byka - robie w tył zwrot. B)

To byla moja 1sza plecionka a efekty jej stos. opoznily o kilka lat moje przejscie na plecionki.

Gumo

Witam.

Szkoda, trochę się rozczarowałem. Sprzedawca nie był naciągaczem i chwalił że ładnie się sprawdza na morzu. Miałem ją w ręku i myślałem że w końcu jest jakaś pożądna plecionka na rynku. W sumie Berkley jest ok ale spróbuj rozplątać -powodzenia

Witam.

Dzięki za info. A jak z wytrzymałością liniową. Osobiście do spinia zawsze stosuję taki ciekawie powyginany drucik- samoróbkę. W żadnym miejscu nie ma węzła. Generalnie szukam 16, bo w zeszłym roku 15 jaxona strzeliła mi na rybie. Do łódki szedł jak ściera, a przy burcie nurek w dno i lipa. Od tej pory min. na szczupaka to 18, ale ta Daiwa ciekawie sie prezentowała i jakoś mnie męczy.

Pozdrawiam

Testowałem wytrzymałość na węzłach i zawsze pękała właśnie na nich, co w pewnym sensie jest jest zaletą, dość marną, bo pękała przy połowie deklarowanej wytrzymałośći. Nie sugeruj się średnicą, ale dobieraj według wytrzymałości.

Osobiście skupiłbym się na takich markach jak: Power Strike, Stren, Power Pro czy kontrowersyjny whiplash. Każdą z nich używam i jak wszystko mają pewne wady, ale trzymają podstawowy parametr-wytrzymałość.

Kolejna rzecz, jaka przeszkadzała mi przy Daiwie, to lejąca się wręcz miekkość. Dla mnie to wada.

• 6 miesięcy temu...

Ktoś może używał wymienionej w temacie pleciugi :D.

Witam. Mam te plecionke ponad tydzien. Opis to 0,25 i cos ponad 15kg. Wziałem z zaprzyjaznionego sklepu na ,, kreche ,,. :mellow:.

Teraz jestem mocno wk...bo po 4 wyjciach na Wisłe jest do wyrzucenia a kaske trzeba dac :lol:

Postrzepiona, rozwarstwiona tak ze zona pewnie pieluchy ,, małej ,, by nie powiesiła. Rwie sie w rekach.

Kiedys mialem Spiderwire, ktory byl wyjatkowo rzadko spleciony i do niczego sie nie nadawal. To bylo w 2007 r. Potem nie uzywalem tych linek. Wiem ze koledzy z powodzeniem lowia na utracasty. Sam nie probowalem. Raczej nie bede mial okazji sprawdzic...Bo mi za drogi jest :unsure:

Z tym EZ Braidem to ogólnie nie jest tak źle mam 0,15 i daje rade.

Fakt strzępi się ale co 2 wypady odcinam ok 4 metry.

Dużym plusem jak dla mnie jest to że się nie plącze i nie wchłania wody. Wytrzymałość też jest ok o ile poprawnie węzeł wyjdzie. Ogólnie oceniam ją średnio ale zawsze to coś lepszego niż jakiś jaxon co się rwie przy kołowrotku.

• 4 miesiące temu...

mam ez braid '0.28'mm potwiedzam opinie kolegów,że strasznie sie strzepi :huh: ta zewnetrzna warstwa jest u mnie zupełnie zdarta i już włókna można liczyc. Sezon'na siłe' wytrzymała choć niektórzy zmieniliby ja po paru wypadach nad wodę ;) pletka mocna bo nigdy nie udało mi się jej zerwać,zawsze puszczały kotwice salmiaków