sebek Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Potrzebuję dobrych i mocnych agrafek z krętlikem do połowu bolenia i szczupaka, co możecie polecić? Jaki zastosować rozmiar agrafki do plecionki o wytrzymałości 5 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 dzwon do Deputata z firmy Dorado 661 659 391 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 a jak ten sprzedawca się nazywa to może i ja bym zamówił bo przymierzałem się do zamówienia jakiejś paczki Spinawala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Dla mnie Spinwal to Nr1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 a lowiles Remek tymi co napisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 a jak ten sprzedawca się nazywa to może i ja bym zamówił bo przymierzałem się do zamówienia jakiejś paczki Spinawala... Deputat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Grzechu ja je widziałem ,ale zastanawia mnie jak te Dorado znoszą łowienie plecionką?ze sprawdzonych agrafek to mogę faktycznie polecić Spinwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Będę oryginalny . . . Spinwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Zamowilem wczoraj agrafki EverGreen z plat.co.jp, skrobne cos jak przyjda czy sa tak dobre jak wedki tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Ja będę równie oryginalny jak elpojo - spinwal. OT. elpojo, ale cholera kusisz tym kijkiem, żebym ja miał tylko jakąś lewą kasę na wydanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Również uzywam agrawek Spinwal,nie zawiodłem sie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 a lowiles Remek tymi co napisalem Cześć,Właśnie nie ale chętnie spróbuję i jest szansa, że zmienię zdanie. Do tej pory Spinwal i te sobie chwalę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 a nie wiecie może gdzie można je (Spinwal) kupić najtaniej w Warszaiwe ewentualnie @e-sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Spinwal a jakże:) I jeszcze w miarę niezłe są agrafki przy przyponach tytanowych Dragona o nazwie power-lock czy jakoś tak. Spinwal jest dostępny choćby w f-m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 spinawal lubi zaskakiwac. uzywam tej prawie najwiekszej do szczupakowego zestawu muchowego. ostatnio si? po prostu rozpiela podczas rzutu i @much@ polecial sina w dal. musz? cos obmyslic innego. w zestawach spinningowych z agrafki zrezygnowalem. wole mocne kóleczko l?cznikowe. czasem to upierdliwe, ale kupilem sobie odpowiednie @knipexy@ i wymiana przynety nie nastrecza problemu choc ja sam do agrafek juz raczej nie wroce to dla mnie najpewniesza byla @staylock@ sampo.pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Jeśli chodzi o agrafki używam Ulara (w różnych rozmiarach). Całkiem porządne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirob Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Najlepiej zrób tak, kup drut sprężynowy 0,6 spoko wystarczy do 5kg i ukręć sobie wg uznania, jest kilka dobrych i sprawdzonych wzorów, kupujesz paczkę krętlików i sam możesz przetestować na wadze wędkarskiej, agrafka z drutu 0,6 powinna wytrzymać 10kg. Plusy, jesteś pewny tego co wykonałeś nie mówiąc o przyjemności łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 W toku zakupów trafiły w moje zasoby takie precjoza. Wyglądają dość wiarygodnie.Jeśli ktoś już ich używał, proszę o krótką ocenę. Jeśli nie, wkrótce sam coś wysmaruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Spinwal i jeszcze raz Spinwal. Próbowałem już wielu, ale te są #1Dodam również, że nie tylko agrafki ale również stalki mają też rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Do tej pory po przygodach z seryjnymi agrafkami (po obustronnym rozpięciu powiedziałem sobie dość!)wpadła mi dzięki uprzejmości mojego kolegi super agrafka. Jest to patent robiony przez Sławka z teamu Relax. Agrafka mimo filigranowego wyglądu jest niesamowicie mocna i pewna. Nie ma szans na samoczynne uwolnienie, a jedynie przy dużym obciążeniu ulegnie odkształceniu-zaciska się. Ważną zaletą jest możliwość błyskawicznej wymiany przynęty bez zbędnego naciskania/odginania drutu, co ma spore znaczenie gdy zdrętwiałe mamy ręce lub łowimy w rękawiczkach. Nie jest to żadna reklama ale osobiście polecam je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 W toku zakupów trafiły w moje zasoby takie precjoza. Wyglądają dość wiarygodnie.Jeśli ktoś już ich używał, proszę o krótką ocenę. Jeśli nie, wkrótce sam coś wysmaruję dziadostwo jak malo. po 2ch mocniejszych obciazeniach nie dalo sie ich otworzyc (a mowa o zaczepach na mini woblerka/paproszek agrawki tez raczej z mniejszych).Kupilem je bo wygladaly na sensowne... Elton napisał(a) dnia nie, 01 styczeń 2012 07:01 Do tej pory po przygodach z seryjnymi agrafkami (po obustronnym rozpięciu powiedziałem sobie dość!)wpadła mi dzięki uprzejmości mojego kolegi super agrafka. Jest to patent robiony przez Sławka z teamu Relax. Agrafka mimo filigranowego wyglądu jest niesamowicie mocna i pewna. Nie ma szans na samoczynne uwolnienie, a jedynie przy dużym obciążeniu ulegnie odkształceniu-zaciska się. Ważną zaletą jest możliwość błyskawicznej wymiany przynęty bez zbędnego naciskania/odginania drutu, co ma spore znaczenie gdy zdrętwiałe mamy ręce lub łowimy w rękawiczkach. Nie jest to żadna reklama ale osobiście polecam je Smile index.php?t=getfile&id=38970&private=0 cos ala kwik lock (czy jakimtam) FOX'a mi sie ich niewygodnie uzywalo (jak starasz sie zapiac przynete z oczkiem z grubszego drutu niz odleglosc pomidzydrutami w agrawce to calosc sie zacyna krecic na kretliku i idzie szalu dostac przy probie zmiany przynety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 jeszcze mi sie spinwal nei otworzyl (a zuzywam ich sporo...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 gooral widziałem identyczne patenty jak Fox'a ale innych firm i rzeczywiście nawój byl strasznie gęsty-tu jest jedno zagięcie. Ta agrafka jest na tyle szeroka, że nie nastręcza to najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 gooral widziałem identyczne patenty jak Fox'a ale innych firm i rzeczywiście nawój byl strasznie gęsty-tu jest jedno zagięcie. Ta agrafka jest na tyle szeroka, że nie nastręcza to najmniejszego problemu o tych pisze:duzo mniej skomplikowane nie sate twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Ostatnio używam agrawek i krętlików firmy American Fishing Wire takich jak np. te: http://www.ebay.com/itm/AFW-Mighty-Mini-100-Stainless-S-Snap -Swivels-S6-70lb-/280682112533?pt=LH_DefaultDomain_0&has h=item4159f52615 Grubość drutu jest taka, że ciężko rozgiąć drut, a są stosunkowo niewielkie. Jedyny minus to że jest kłopot z zakładaniem przynęt z małymi oczkami. A krętliki mimo miniaturowych rozmiarów wytrzymują naprawdę wiele ... Mają też coś dla łowców sumów : agrafki z krętlikami o wytrzymałości 145 kg. Tylko bez dużych kombinerek to lepiej się do nich nie zbliżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi