Jarrem Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam, chciałbym prosić o pomoc w wyborze wędki na sandacza, praktycznie zdecydowany byłem na SG Finezze bo chwalony za czułość tu na forum, aczkolwiek dziś oglądałem Gunki Shigeki i też bardzo mi się spodobał, na temat jednego jak i drugiego kijka opinii zbyt dużo w internetach znaleźć nie można, dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze. Z góry serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Nikt za Ciebie nie wybierze, kup tę która lepiej "leży" Ci w ręku.I tak "docelową" wędką która spełni wszystkie Twoje wymagania będzie czwarta albo piąta kupiona (co najmniej 3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Z tydzień temu nabyłem gunki shigeki 1.9m 10-28g fajny kijek pod drop shota i jig. co prawda jeszcze sandacza nim nie przechytrzylem także nie powiem jak się zachowuje podczas walki . Jednak pracuje bardzo fajnie . Szybki kij . Dobrze przenosi drgania. Głowkami 20g z 3 calowym guma mi łowi się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Chciałem się dowiedzieć właśnie coś nas temat czułości etc wiem ze SG chwalą za czułość a o gunki ciężko znaleźć informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Gunki w ręce nie miałem ale, że SG jest czuły....hmmm w moim odczuciu nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 O finezze tak tutaj czytałem na forum że czuła jest, a jak jest w rzeczywistości mógłbym ocenić po jakimś wypadzie na ryby aczkolwiek ma dwie wędki mnie nie stać żeby przetestować ???? staram się tu jakieś informacje uzyskać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 I to jest to ilu użytkowników tyle opinii to zależy od oczekiwań wędkarza i bez testów nad wodą się nie dowiesz... ja np mam też diaflexa 10-30g 3m i w porównaniu do gunki to dużo słabiej czuć coś na nim przy tej samej przynęcie. Pomimo tego że od niedawna mam tego kija to uważam że. Chodz firma mało znana zasługuje na uwagę bo patyki robią ladne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Siarq tzn. uzywasz kijka gunki? Mógłbyś powiedzieć coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Podbiję temat , ponieważ mam identyczny problem co kolega - Finezze vs Gunki , u mnie Kaze 5-20 . Pozdrawiam i czekam na opinie tych kijaszków oraz porady co wybrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Porównywałem dziś obie wędki (Finezze do 25g i Shigeki do 21g) Finezze jest szybsza i mocniejsza, przelotki w gunki to jednak Fuji, aczkolwiek uchwyt kołowrotka w gunki mnie jakoś nie przekonuje, stopka kołowrotka nie styka się z uchwytem na calej swojej długości... Dalej dylemat nie rozwiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Jeśli chodzi o gunki to u mnie kręciol po doczepieniu siedzi stabilnie . Zero luzów stukow . Przesunięcie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 ???? wiesz co bardziej chodzi mi o to jak takie rozwiązanie przenosi drgania np. Jak jest z czuciem itp???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) HejUżywam wspomnianego Finezze od dwóch tygodni i mogę powiedzieć tyle: opad widać od 15 g plus 3" gumis zaś maksymalnie lowilem kogutami 35 g i bardzo dobrze się podbija i rzuca. Jeśli chodzi o czucie to jestem pod wrażeniem, na krótkiej lince podczas opadu czuć jakby prąd przechodził przez wędkę. Także szczyt bardzo czuły i duży zapas mocy w dolniku, chociaż pod obciążeniem pracuje głębiej. Z tej półki cenowej mogę polecić z czystym sumieniem. Jak ktoś już wspominał trzeba zwrócić uwagę na uzbrojenie, gdyż bardzo często się zdarza ze przelotne są krzywo osadzone. Niestety o Gumki nie wiem zupełnie nic i nie mogę porównać. Edytowane 13 Lipca 2015 przez woyciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Serdeczne dzięki wszystkim za pomoc Ostatecznie dostałem w prezencie St. Croix Avid AVS70MF i na tym chyba zakończę poszukiwania sandaczowego kijka Mam nadzieje że sprawdzi się pod sandacza Połamania Kija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi