Skocz do zawartości

Team Daiwa TD-Z 2506C

Tadeusz67

Rekomendowane odpowiedzi

To hydrografika było już właśnie o takich zabiegach kosmetycznych. TD Z była w takiej obudowie( jeszcze był Ignis i Ito) pisząc w takiej mam na myśli kształt nie KOLOR.Np tylko "Z" miała grawer na rurce ponoć nie do kupienia, więc raczej nikt nie kupił i nie dołożył. Najprawdopodobniej masz Z tylko pomalowane body, nie wiadomo co jeszcze ma w środku.

Edytowane przez Andru77

Pomijajac juz samo malowanie, to ta TD nie ma oryginalnego knoba, a byc moze tez samej korby.. kto wie co bylo jeszcze w niej kombinowane..

Na forum bylo i to sporo..

http://jerkbait.pl/topic/36455-team-daiwa-td-x-2506cw/

http://jerkbait.pl/topic/31313-wydzielone-z-team-daiwa-td-z2506c/

Chwilami przegladam japońskie strony min. yahoo  tackleberry i nawet uzywki w szczegolnosci TD-Z 2004C ( bo TD-Z 2506C,  TD-Z typ 2506C R -/+ i same turkiZC juz tak nie ) potrafia kosztowac wiecej niz nowe existy..

TD to duza rodzina, generalnie wiele z TD jest na tych samych korpusach(czesto czesciach) poczawszy od ubozszego fuego, poprzez luviasa, aegis, ignis,(jeszcze kilka posrednich modeli bylo, ale nie pamietam), turekZC,  i na tych wypasionych TD -Z konczac

Edytowane przez blackabyss

Straszliwy skladak. 

Pokraka.

Jesli kupiles to wspolczuje. Jesli nie kupiles to obejdz szerokim lukiem :)

Szczegoly dotyczace charakteru skladaka wskazali Koledzy powyzej.

Ja wyraze tylko ubolewanie nad jakoscia tego "tjuningu".

Kojarzy mi sie BMW M5 z przebiegiem pol miliona zrobione z kupa byle jak dobranych czesci i plastikow na matowo i felgami kupionymi miesiac wczesniej na allegro :D

• Like 1

Prawdziwy Frankenstein.

Trzeba by go rozebrać, żeby się dowiedzieć z ilu młynków był składany.

-pokrętło hamulca nieoryginalne

-handle cap nieoryginalny

-brak blaszki na stopce sugeruje, że body jest od jakiegoś luviasa czy ignisa (ktoś usunął i rżnie głupa- nie ma jak sprawdzić)

-knob nieoryginalny

Z rzeczy pewnych- masz szpulkę i kabłąk od zetki.

Jeśli na rancie szpulki nie ma rys, to wydając na niego 300 zł (chyba za tyle poszedł), zrobiłeś dobry interes, bo tyle co najmniej kosztuje sama szpulka:)

No, ale brzydal jakich mało:)

Edytowane przez DonPablo
  • Like 1

"wystawiam na sprzedaż kołowrotek wędkarski bez wędki do łowienia ryb (pozostał mi w "spadku" po moim ex) na drucie wygrawerowany jest napis "TEAM DAIWA" a na szpulce TEAM DAIWA-Z 2506C

kołowrotek jest sprawny, posiada "przedni hamulec", korbka kręci się bardzo leciutko w obie strony, a po przełączeniu przełącznika można kręcić korbką tylko w jedną stronę. zdjęcia przedstawiają sprzedawany kołowrotek.

NIGDY NIE ŁOWIŁAM RYB I NIE ZNAM SIĘ NA KOŁOWROTKACH, WIĘC PROSZĘ NIE ZADAWAĆ MI TRUDNYCH PYTAŃ. 

w związku z zadawanymi pytaniami, byłam w sklepie dla wędkarzy i sprzedawca powiedział, że ten kołowrotek to jest starszy model tej firmy, ale jest to bardzo wysoki model tej firmy, a jego wartość na dzień dzisiejszy, to grubo ponad 1000 zł. Oczywiście potwierdził, że kołowrotek jest absolutnie sprawny i można na niego łowić ryby. Pan ze sklepu kupił ode mnie wędkę od tego kołowrotka tej samej firmy Daiwa za 800 zł.!!! zapraszam wszystkich wędkarzy do wzięcia udziału w mojej aukcji. nie odwołuję ofert. najwyższa oferta wygra moją aukcję."

Mistrz kierwownicy ucieka :D

• Like 1

Prawdziwy Frankenstein.

Trzeba by go rozebrać, żeby się dowiedzieć z ilu młynków był składany.

-pokrętło hamulca nieoryginalne

-handle cap nieoryginalny

-brak blaszki na stopce sugeruje, że body jest od jakiegoś luviasa czy ignisa (ktoś usunął i rżnie głupa- nie ma jak sprawdzić)

-knob nieoryginalny

Z rzeczy pewnych- masz szpulkę i kabłąk od zetki.

Jeśli na rancie szpulki nie ma rys, to wydając na niego 300 zł (chyba za tyle poszedł), zrobiłeś dobry interes, bo tyle co najmniej kosztuje sama szpulka:)

No, ale brzydal jakich mało:)

Żeby za tyle co piszesz to bym nie pytał i zabrał to jest X  2

Edytowane przez Tadeusz67

Opis genialny :) Jak coś to ja się nie znam, więc kupujesz to co na zdjęciach :P Obserwowałem już kilka licytacji rzekomej Pani i dałbym sobie rękę uciąć, że stoi za tym jakiś Pan, cwaniaczek...

http://allegro.pl/10-kartonow-ubran-mojej-bylej-nieuzywane-i5519761650.html

Dlatego najlepiej kupować tu na giełdzie. Taki opis by nie przeszedł nie mówiąc o kołowrotku. Każdy podejrzany typ został by skomentowany kilkunastoma postami. Samemu czegoś się nie zauważy ale zawsze znajdą się tacy co zauważą wszystko. Sam nie zwróciłem uwagi na korbę a ta to najbardziej rzuca się w oczy mimo iż co raz mam w ręku, tyle że rozmiarowo 2004.

• Like 1

Dlatego najlepiej kupować tu na giełdzie. Taki opis by nie przeszedł nie mówiąc o kołowrotku. Każdy podejrzany typ został by skomentowany kilkunastoma postami...

I nastepnie taka  komentujaca osoba dostala by ostrzezenie (albo o zgrozo gdyby sprzedajacy byl znajomym moda - to byc moze bana, chocby na pisanie..) gdyz regulamin jest tak zajebiaszczy, ze nie pozwala komentowac cen itd.

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...