Fudo Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Na wstępie chciałbym powitać wszystkich użytkowników forum. Na początek coś o sobie. Ryby łowie już kilkanaście lat, łowie tylko i wyłącznie metodą spinningową wszystkie odmiany ryb. Miejsca gdzie łowie to Wisła w okolicach Krakowa, pstrągowe dopływy Wisły w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, większość dużych jezior w okolicach Krakowa i Powiecie nowosądeckim. Część roku przebywam za granica w Irlandii wiec zdarza mi się łowić łososie i wszelkiego rodzaju drapieżniki występujące w rzekach i jeziorach wyspy. W każdym razie przejdźmy do rzeczy. W dosyć szczególnych okolicznościach mam okazje nabyć wędki firmy jaką jest St. Croix. Mianowicie chodzi o modele LegendXtreme model: LXS76MF2, Legend Elite Salmon and Steelhead modele: LES86HF2 i LES90MHF2 oraz Trout Series TSS70LXF2. Teraz najważniejsza sprawa. Co panowie myślicie o tych modelach, chodzi mi konkretnie o te modele i parametry. Do jakich przynęt i technik waszym zdaniem nadają się najlepiej. Prosił bym szczególnie o opinie osoby posiadających te wędki oraz doświadczonych kolegów po kiju. Pozdrawiam Serdecznie. Edytowane 10 Lipca 2015 przez Fudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Jest caly watek o wedkach STC, tam wypadaloby zamiescic to pytanie Edytowane 10 Lipca 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudo Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 W takim razie przenoszę post do wątku o wędkach STC i proszę o zamknięcie tego tematu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Posiadam LXS76MF2 co prawda nie w fabrycznym zbrojeniu ale blanki te same.U mnie to "delegacyjny uniwersal" sandacze,szczupaki,raz nawet bolenie,okonie jako przylow.Dwa kawalki doskonale mieszcza sie w samochodzie wiec kij jest caly czas uzbrojony w bagazniku Rewelacyjna wedka,bardzo duzy zapas mocy,na pierwszy rzut oka to makabryczny drag ale kij amortyuje nawet 20-cm okonki.Swietnie trzyma rybe,naprawe czasami wydaje mi sie ze jest zrobiona z gumy.CW do 18 gr to zart jak to w STC bywa,narazie wiecej jak 25 gr plus guma nie dawalem ale 25 gr nie robilo wielkiego wrazenia.W opadzie przy spokojnej wodzie "gada" od 8 gr w gore.Przy 12-15 gr opad na twarde dno to trzesienie ziemi.Bardzo elektryczny.Dlugosc pozwala na lowienie z brzegu ale z lodzi tez da rade (na lodke zabieram go rzadko bo wole 7 stop)Bardzo fajny kompromis pomiedzy kijem sandaczowym i kijem na szczupaki. Kij dosc szybki i czuly zeby wyczuc i zaciac "sandacze dusiciele" a jednoczesnie kij nie jest pala ktora nagminnie gubi szczupaki czy okonie jak to bywa np: w TX-ach PhenixaRaz byl na boleniach z lodki i tez zacial i wycholowal 4 ryby bez straty zadnejWiec jak widac to co na poczatku napisalem,kij uniwersalny Ja kupilem blank w ciemno i na ta chwile kij ma dozywocie.PozdrawiamW. Edytowane 10 Lipca 2015 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi