godski Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Mam mały stawik i 3 okonie około 25-28 cm wpuszczone w zeszłym roku. Na wiosne miałem masę narybku karasia.Ale teraz zostało tego juz tylko małe stadko. Boję się że okonie padną z głodu w zimę lub wcześniej.Gdzie mogę kupić 50-100 sztuk rybek 3-6 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Mam mały stawik i 3 okonie około 25-28 cm wpuszczone w zeszłym roku. Na wiosne miałem masę narybku karasia.Ale teraz zostało tego juz tylko małe stadko. Boję się że okonie padną z głodu w zimę lub wcześniej.Gdzie mogę kupić 50-100 sztuk rybek 3-6 cm? Bacik i nad jakies male bajorko Raz w roku robie taki wypad z Corka i tez jest zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 I chyba tak zrobię. Odkurzę bacik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafus Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Możesz zawsze wziąć podrywkę i delikatnie zanęcić miejsce gdyby jednak nie chciało Ci się bawić z batem. Takim sposobem złapiesz papu na cały sezon i zdążysz skoczyć na konkretne ryby Edytowane 10 Lipca 2015 przez Rafus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Możesz zawsze wziąć podrywkę i delikatnie zanęcić miejsce gdyby jednak nie chciało Ci się bawić z batem. Takim sposobem złapiesz papu na cały sezon i zdążysz skoczyć na konkretne ryby Kolega widac w detalu nie robi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafus Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 W detalu pracował sumek mojego znajomego, który był trzymany w przydomowym oczku. Pewnego dnia jednoroczny kociak zbliżył się niebezpiecznie blisko do oczka wodnego. Finał był taki, że kolega nie musiał szukać rodziny dla kociaka, a sumek był najedzony przez długi czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 To ja miałem odwrotnie. Kiedyś szczupaka hodowałem od małego w tym moim oczku 10x4 1,80 głębokości max. Tak się rozpędził że na trawie wylądował. Kot się nim zajął. Ale przeżył. Poobgryzany to fakt ale się trzymał. W zime opierniczył wszystkie czerwone rybki. Zostawił tylko taka której nie był w stanie zjeść. Zdechł na wiosnę. Koło 85 centymetrów miał.Do tej pory żona tych czerwonych rybek nie może mi darować. Po 20 cm miały. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafus Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Nie powiedziałeś żonie, że czerwone rybki zostały zaproszone na obiad do zębacza? Możesz ponownie zacząć hodować swoją metrówkę. Z doświadczenia ogrodzisz jakoś fajnie oczko i po problemie. Mam nawet pomysł by w około oczka posadzić jakieś przybrzeżne rośliny, krzew, a nawet wierzbę, które następnie ogrodzisz niskim płotkiem hmm drewnianym? np kupionym w sklepie. W najbliższym sąsiedztwie wierzby zostawisz sobie trochę miejsca by móc podejść pod sam brzeg. Niewielki odstęp np jedno metrowy pomiędzy roślinnością, a płotkiem ułatwi Ci życie w chwilach, w których będziesz chciał zielsko uporządkować lub też w nim coś zmienić. Metrowy odstęp zapewni także zwierzątku dodatkowe centymetry bezpieczeństwa gdybyś ponownie trafił na skoczka. Wierzba w przyszłości rzuci trochę cienia na wodę, która stanie się jeszcze bardziej atrakcyjna tym bardziej jeśli myślałeś na samym początku o urozmaiceniu dna. Ponadto jej zwisające gałązki będą się fajnie komponować z całością. Robiąc to z wizją wyjdzie miła dla oka zmiana "ogródka", a także bariera chroniąca okaz Edytowane 10 Lipca 2015 przez Rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 a gdy szczupak podrośnie do 99cm przyjdzie wydra i go w tych krzakach zeźre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Poszukaj narybku w najbliższych gospodarstwach karpiowych.W zależności od pogody, w czerwcu/lipcu odławiane są niewielkie stawy w których może być spora ilość drobnej ryby karpiowatej. Druga okazja na podobny zestaw rybek będzie przy jesiennym spuszczaniu stawów, czyli wrzesień/październik.Najczęściej w tych połowach trafiają sie małe karasie, liny, czasem płoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 W sklepie wędkarskim na warszawskim Gocławiu (Zaczep) kupisz prawie zawsze Karasie. Mają małe sztuki w przedziale 5-6cm. Bodajże 1zł za sztukę. To tak jak by ci z batem nie poszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Okoń je też trupka. Drobnica w markecie kosztuje grosze. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Może wpuść też kilka sztuk w wielkości dla okoni niejadalnych (15-20cm) i będą Ci się same mnożyć? I problem rozwiązany na dłuuugo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Tylko karaś na wiosnę się trze a okonie zimy nie przetrwają z głodu. Trochę płoteczek na bacik połowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Karaś w ciągu roku trze się tyle razy ile trą się inne gatunki karpiowate - japońce to same samice Z okoniem się nie wytrze, ale w skrajnych warunkach potrafi zmienić płeć na potrzeby prokreacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Z tymi większymi sztukami to tak na przyszły rok żeby już były, teraz wpuścisz to na przyszłą wiosnę już będzie narybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Żeby nie zaczynać podobnego wątku pozwolę sobie odświeżyć już istniejący. Czy orientuje się ktoś gdzie w okolicach Warszawy można kupić kroczek sandacza i węgorza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 (edytowane) Żeby nie zaczynać podobnego wątku pozwolę sobie odświeżyć już istniejący. Czy orientuje się ktoś gdzie w okolicach Warszawy można kupić kroczek sandacza i węgorza? Jest takowy Pan w Markach, przynajmniej taką lokalizację podaje na olx.Brałem od Niego węgorze około 20cm i sandacze około 25cm.Ryby zdrowe, w świetnej kondycji.Ustawiał się co tydzień w niedzielę na targowisku w Pułtusku.Ale te ceny... Edytowane 28 Października 2021 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Arek 100 za sandacza czy już więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Arek 100 za sandacza czy już więcej?Za wspomniane sandacze, za sztukę płaciłem 20zł.A w głosie sprzedawcy czułem wahanie czy aby mówiona cena nie jest zbyt niska...Ryby (tak na oko????) miały po około 100g-150g.Także za kilogram żywej ryby wychodzi 200-300zł...Z racji delikatności sandacza i odległości do docelowego nowego ,,lokum" zdecydowałem się go kupić, choć nie ukrywam że silnie zdumiony byłem tą ceną.Jednak sama myśl, że będą w moim stawie upragnione drapieżniki była i jest mimo wszystko bezcenna????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Jak coś szukacie to możecie tutaj pytać. http://www.pankarprybacy.pl/forumrybacy2011/phpBB3/viewforum.php?f=3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Za wspomniane sandacze, za sztukę płaciłem 20zł.A w głosie sprzedawcy czułem wahanie czy aby mówiona cena nie jest zbyt niska...Ryby (tak na oko) miały po około 100g-150g.Także za kilogram żywej ryby wychodzi 200-300zł...Z racji delikatności sandacza i odległości do docelowego nowego ,,lokum" zdecydowałem się go kupić, choć nie ukrywam że silnie zdumiony byłem tą ceną.Jednak sama myśl, że będą w moim stawie upragnione drapieżniki była i jest mimo wszystko bezcenna.Szaleństwo. Rok temu za takie małe płaciliśmy 45zł/kg, teraz 100zł nas zabiło a 300 to już masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi