bazyloss Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 ale czemu, Człowiek ma problem, którego nie rozumie i szuka wyjaśnienia, taka "odwaga" to nic złegociągnięcie tego dalej, to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Witam, siła dźwigni w chwili zacięcia nie może być za mała i za duża. W ułamku sekundy powinna być równowaga, jak na huśtawce. Niektórych ponosi i mówią że lewitują z wędką pod pachą ale na tym między innymi polega fenomen tego zdarzenia i w ogóle baitcastingu. Oczywiście nie dotyczy to połowu drobnicy i olbrzymów.A tak może wyglądać drugi koniec wędki, flippin hook z zadziorem i oczkiem typu rig oraz duży ciężarek przelotowy:https://www.youtube.com/watch?v=8nHM2Ie9LWg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 łowiłem łowiłem i się zastanawiałem.... złudzeniem (lub wręcz powodem) w zacinaniu jest trzymanie (obejmowanie) dłonią albo relatywnie cieńkiego uchywtu w przypadku stałoszpulowca albo całego multika..... wczoraj na forum w którymś z wątków widziałem zobrazowanie sytuacji kiedy przy zacinaniu wędka z multikiem wypada z dłoni...po czym wypada do wody a wędkujący wypada z łodzi za swoim zestawem dzięki wszystkim za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam, wędka wypada z dłoni w chwili zacięcia, wpada do wody a za nią fajtułapa – mały teatrzyk ale dzięki. Wydaje się, że zacinać trzeba jak czujemy, że to nie zaczep. Nie każde zatrzymanie przynęty to branie. Dobrze to wymacać i tu jeśli ryba pochwyci np. gumowe frędzle z mopem to szybko jej nie wypluje i mamy na to chwilę czas. Zawsze to coś. Mamy teraz swoją szansę. Potem już tylko lewitacja;) Jak byś tak do przynęty doczepił gazę i bandaże to chyba zacinanie byłoby nawet niewskazane. No ale Ty łowisz tylko na gumy lub koguty:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ehh... Panowie, luzu troszkę więcej - ot, zwykły żart a tu tyle spiny...Zacinać to z wyczuciem, nie ma reguły. Praktyka nauczy Cię szybciej niż sądzisz kiedy i jak mocno (o ile w ogóle trzeba) zacinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi