Prus Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Witam wszystkich, Zamierzam niebawem odwiedzić rzekę Lubaczówkę w okolicach Radawy, może macie jakieś informację na temat tej rzeczki, może ktoś z was tam łowił? Będę wdzięczny za info.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Z sentymentem będę obserwował posta,tam złapałem bakcyla wędkarskiego, jako małolat mając 7-8 lat będąc na wakacjach uciekałem nad rzekę i całymi dniami włóczyłem się po niej... łapałem szczupaki i brzany... a było to ponad 30 lat temu...Pozdrawiam ZIKU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prus Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 ZIKU, połapię czy nie to fotki wrzucę, będziesz mógł powspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Rzeka rybna, a na pewno malownicza.Sama Radawa to w tej chwili duży ośrodek rekreacji gdzie poplażować z rodziną, poglądać zalew i foczki ;-) W sezonie wakacyjnym jest przepełnienie, nie polecam wędkarsko. Poza nią nad Lubaczówką jest spokojnie. Woda miejscami nadaje się do brodzenia, jest czysta więc nie trzeba woderów. Polecam odcinek raczej bliżej Sanu. Z drapieżników w kolejności: szczupak, kleń, okoń.Kilka wpisów z lokalnego forum: http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=4663Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Łowiłem wiele razy za mostem, tuż przed zakrętem na Czerwoną Wolę. Ależ w tym dole, za progiem, ustawiały się kleniska!Dalej można było brodzić i też było nieźle, tym bardziej, że konkurencja wędkarska była w tamtych czasach bardzo mała (nie wiem jak teraz). Im bliżej Sanu, tym większa była szansa na dużą brzaną, a odcinki rzeki sąsiadujące z pastwiskami to było eldorado kleniowe. Wystarczyło nałapać koników polnych i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi