adrionn911 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Witajcie, od jakiegoś czasu nurtuje mnie połów bolenia z opadu, wiem że da się go tak łowić tylko nie znalazłem w sieci informacji na temat gdzie, jak kiedy to jest skuteczne i jakimi przynętami to robić. Myślę że na forum są osoby łowiące bolenie w ten sposób dlatego prosiłbym o podzielenie się swoją wiedzą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Pewnie że się da, spróbuj woblera z czeburaszką.A jak już coś złowisz to napisz bo nurtuje mnie skuteczność tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkujacymarcin Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 są dni że bolenia nie skusisz na szybko i zaczynasz kombinować. Dlatego czasami opad potrafi być jedyną radą na branie/a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Wobler + czeburaszka = plątanie linki. Prędzej wobler na bocznym troku, chyba bardziej kompatybilne. Edytowane 10 Lipca 2015 przez ZedSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Łowiłem bolenie z opadu , skutecznie było tylko w bardzo upalne dni przy słabej aktywności , bywały dni że dało się tak połowić , najskuteczniejsze były jigi imitujące małe rybki bądź ostro dające po gałach kombinacje seledynu z czerwienią. Ogólnie trudna i nie pojęta sprawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Spróbuj jesienią, gdy boleń jest już głębiej i w spokojniejszej wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Gdy nie widzisz że boleń żeruje w toni lub przy powierzchni proponował bym Ci założyć koguta albo jakąś białą gumę i główkę jig ową i bił z podbicia. Jesienią nie wiem ale wiem że na wiosnę tak się da. Sam złapałem bolka w maju na koguta z dna. A o to dowód. Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Tak jak kolega pisze - z opadu gdy boleń nie jest przy powierzchni. A jak napisałem jesienią gdy woda zimniejsza nie spławia się już tak jak teraz, jest w spokojniejszych miejscach, często między ostrogami a tam woda mniej rwąca i można pokombinować z przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Hej !!! a w tedy jest szansa na tak zwane forumowe pb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 łowiłem bolenie z opadu jako przyłów sandaczowy, duże gumy, żarówy, przypon stalowy późną jesienią, na przykosach i spadach za główkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Mi się kiedyś przypadkiem udało złowić bolenia z opadu na thrilla, kiedy to po zarzuceniu go do wody splątała mi się żyłka na kołowrotku, jak ją przez kilkanaście sekund rozplątywalem wobler opadał, w momencie jak zacząłem zwijać żyłkę było łup. Edytowane 12 Lipca 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Mi raz na Mansa 1,5" w kolorze seledynowym wziął przy podbiciu, myślałem zaczep a tu bolek 60+ ale w tym regularności nie ma. Co do czeburaszki nigdy mi się nie udało ale w taki sposób z woblerem (bez steru) łowiłem białą rybę i klenie na imitacje robaków. Jakie woblery wsiąść na bolki do takiego opadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) do łowienia na woblery z opadu będą się nadawać tylko dość ciężkie bezsterowce, ale po cholerę chcesz łowić bolki "z opadu"znam sytuacje kiedy biorą na woblery sprowadzane krótkim wachlarzem (bez skręcania) i pozostawieniu w bezruchu (przy niektórych opaskach i układzie nurtu), ale czy to znaczy, że jest to jakiś niezawodny i wszech skuteczny sposób na bolenie ? Edytowane 12 Lipca 2015 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Temat typu "łowienie sandaczy na pinkę" Można "wsiąść" i zostać "miszczem". Edytowane 12 Lipca 2015 przez ZedSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin26 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 metoda opadu moze być bardzo skuteczna na bolka warto ze soba nosic woblery i gumy najlepiej manns predator 2/3 i rózne ciezary głowek czesto gdy bolen nie zeruje pod powierzchnia i nie zdradza swego miejsca zerowania wedkarzowi warto załozyc kopyto dobrac głowke do głebokosci łowiska i obstukiwac dno czesto bolenie zajmują stanowiska na dnie ale gdy pojawi sie tam jakas mała rybka czesto zostaje zatakowana przez rape dla tego moim zdaniem metoda opadu jest skuteczna na bolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Witajcie, od jakiegoś czasu nurtuje mnie połów bolenia z opadu, Z opadu jak z opadu,spróbuj z długiego poderwania z dna Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi