Żbiku Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Kamil, jak masz możliwość podjechać do Wawy do CW to tam masz dużo patyków na stojakach. Pomacaj, pomachaj, obejrzyj i będziesz wiedział czego szukać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Kamil, jak masz możliwość podjechać do Wawy do CW to tam masz dużo patyków na stojakach. Pomacaj, pomachaj, obejrzyj i będziesz wiedział czego szukać Tak tez uczynie i dzis tam podjade i troche mi umysl to rozjasni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 http://jerkbait.pl/topic/60335-s-savage-gear-titanium-spin-275m-7-25g/to może być fajny kijaszek i w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Mam pytanie czy ktos jest w stanie podpowiedziec jak ten kij Fenwick HMXS96M-2-MF sprawdzi sie pod moje potrzeby? bo w dobrej cenie mam propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Mam pytanie czy ktos jest w stanie podpowiedziec jak ten kij Fenwick HMXS96M-2-MF sprawdzi sie pod moje potrzeby? bo w dobrej cenie mam propozycje?Ech ty to masz problemy z tymi wędkami zamiast łowić szukasz... Nie zazdroszczę Ps. Jedyna osoba która zna odpowiedź na to pytanie jest wróżba Maciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Ech ty to masz problemy z tymi wędkami zamiast łowić szukasz... Nie zazdroszczę Ps. Jedyna osoba która zna odpowiedź na to pytanie jest wróżba MaciejNie taki znow wielki ten problem po prostu nie stac.mnie zeby 10 razy kupowac wole dopytac i kupic raz a dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Mam pytanie czy ktos jest w stanie podpowiedziec jak ten kij Fenwick HMXS96M-2-MF sprawdzi sie pod moje potrzeby? bo w dobrej cenie mam propozycje? Ehhh, jak już przeprowadzicie tę transakcję ze Żbikiem - to i tak za tydzień obaj zawitacie na giełdę, w końcu dobrało się dwóch z zakupowym ADHD 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Ehhh, jak już przeprowadzicie tę transakcję ze Żbikiem - to i tak za tydzień obaj zawitacie na giełdę, w końcu dobrało się dwóch z zakupowym ADHD tak zle i tsk nie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Tym kijem to spokojnie z sumem powalczysz Dokładnie . Jako przyłów przy boleniowaniu miałem dwa sumki 110 i 150cm na tym kiju . Z tym 150 cm nie było łatwo , ale dał radę , dlatego pisałem że to prawdziwy uniwersał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Jesli chodzi o akcje kija z przeznaczeniem na moje potrzeby pto powinnienem szkukac kija med-fast , fast , czt x-fast?Dokładnie taką , jaką lubisz i preferujesz . Ja X-fasta nie wziął bym do ręki , a kto inny jak by miał łowić med- fastem , to by nerwicy dostał .Na to pytanie , możesz odpowiedzieć tylko Ty sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Nie taki znow wielki ten problem po prostu nie stac.mnie zeby 10 razy kupowac wole dopytac i kupic raz a dobrze.Ja też tak kiedyś myślałem dopytam i będę miał No i przez 4 lata przeleciało kilkanaście multików i kijów,aż dobrałem coś dla siebie, ale już nie z dopytywania,lecz z testów nad wodą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Tym kijem to spokojnie z sumem powalczysz Łowiłem wersją 2,4m i było słabo z sumkiem 60-70cm w nurcie. Wędka opisana do 30g ale moc to się skończyła szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Ja też tak kiedyś myślałem dopytam i będę miał No i przez 4 lata przeleciało kilkanaście multików i kijów,aż dobrałem coś dla siebie, ale już nie z dopytywania,lecz z testów nad wodą Zgadzam się dokładnie z tym stwierdzeniem. Szydzą, ze mnie na forum (co nie zmienia faktu, że mam na to wywalone...), że zmieniam kije jak rękawiczki, że co chwila coś kupuję i zaraz sprzedaję. Nie mniej wystarczy mi jeden wypad nad wodę, żeby stwierdzić czy kij leży mi bardziej niż poprzedni czy nie. A testy nad wodą to podstawa. Jednakże czasami wystarczy nawet wziąć patyk do ręki, żeby od razu się przekonać, że to jednak nie to i że obecny kij lepiej pasuje. Mam kilka wybranych już modeli od dłuższego czasu (jak na mnie), z którymi raczej się już nie rozstanę (m.in. 2 jednoskładowe TX'y, czy customowy HM69 Sensilite), a z brzegowych patyków wciąż szukam. Długi uniwersalny kij na dużą rzekę to nie prosty temat, zwłaszcza z ograniczonym budżetem. Trzeba wziąć taki patyk w sklepie i ocenić czy w ogóle leży dobrze, czy akcja pasuje. A po wstępnej selekcji przekonać się o jego właściwościach na d wodą. Stąd uważam, że trzeba testować i sprawdzać wiele patyków, żeby trafić w końcu na ten właściwy. Ja czekam teraz na 2 nowe kije "brzegowe", z których na 100% jeden zostanie u mnie na długo, a drugi pewnie po czasie wyląduje na giełdzie. Chyba, że przypasują mi oba, to sobie dwa zostawię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Też przerzuciłem już sporo fabrykantów i ostatnio bardzo przyzwoite wrażenie robi na mnie http://centrumwedkarstwa.pl/product-pol-634-Wedka-Ron-Thompson-Tyran-NX-Travel-300-2-12g-48306.htmlz tym że posiadam 270cm 10-30 świetny szybki patyk pięknie przechodzący w parabolę ze sporym zapasem. Naprawdę ciekawy blank w tych pieniążkach i bez żadnych przesztywnień na łączeniu. Miota tak od 6g , a przeciążałem go do 40 bez problemu. Naprawdę ciekawy patyk. Od siebie polecam włąśnie do takiego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Moze ktos wniesie cos nowego do watku? Edytowane 28 Lutego 2016 przez Error_Error_Error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 I co kupiłes ? czy dalej szukasz tej wędki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Niestety we wszystkich sklepach w ktorych bylem (Warszawa i okolice) patrzyli na mnie jak na idiote ze mam takie wymagania co do kija, ze takich wedek seryjnych nie produkuja i ze czego ja oczekuje. Przewalilem chyba wszystko co bylo na stojakach i niestety albo makarony albo sztywne pałki. Nie wiem czy jest w ogole mozliwe znalezenie takiego kija? Wbijam do sklepu i mowie typowi szukam kija 2,7-3 metry zeby obsłuzyl mi woby 6-10 cm o wadze 6-12 gram ale zeby bylo czym zaciac a Ci sie patrza jak bym nie wiem czego od nich oczekiwał. Niestety Nie kupiłem nic do tej pory a sezon tuz tuz. Teraz jak wchodze do sklepu to patrza na mnie jak bym z Drewnicy sie zerwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Team Dragon 2,7 m, 8-14 lbs, 10-35 g (28-34-270). Do 30 g + guma ogarnia spokojnie, od dołu 10 g lata już b. dobrze. Szybki z głębszym ugięciem.Do boleniowych wobków 12-15 g katapulta. Mój podstawowy kij od około 5 sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Suma sumarum ciezko jest znalezc kij ktory bedzie dobrze ladował takie wobki i zeby w "rzucaniu" był delikatny a zarazem na tyle mocny zeby bylo czym zaciac i nie zmawiac zdrowaski przy braniu zeby sie kij nie poskladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Witam pomyśl nad dragon guide select fanatic 275cm 7-28g miałem go niedawno jako uniwersał na rzeke.Ten diaflex classic też będzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Prosta odpowiedz. Avid MF. 86 albo 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Kolega szuka chyba coś tańszego niż Avid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Team Dragon 2,7 m, 8-14 lbs, 10-35 g (28-34-270). Do 30 g + guma ogarnia spokojnie, od dołu 10 g lata już b. dobrze. Szybki z głębszym ugięciem.Do boleniowych wobków 12-15 g katapulta. Mój podstawowy kij od około 5 sezonów. Cały problem polega na tym ze woblery z mojego pudełka sa tak jak pisałem 6-10 cm i o wadze 6-12 gram. Moc kija jak najbardziej sluszna tylko ze kije ktore sa w sklepach bynajmniej u mnie nie nadaja sie do rzucania takimi woblerami. Cały ambaras polega na tym zeby moc kija byla taka jak piszesz azeby obsługiwał mniejsze takie jak moje przynety, zeby te chociaz 30 metrów rzucił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Kolega szuka chyba coś tańszego ni No nie ukrywam ze wolalbym cos tanszego niz avid. Sprobuje szukac mimo wszystko a jak sie nie uda to albo kupi sie cos drogiego albo zrezygnuje z poszukiwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 pomyśl nad tym gs fanatic miałem go teraz kupiłem kij na blanku CD orka 275 7-25g i mogę stwierdzić że to dość podobne wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi