pranagal Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Jeśli twój Parabellum posiada przelotki FUJI daj fotkę kija,żeby na ramce przelotki wygrawerowany był napis FUJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Miałem Diaflexa 2,70 9-32 , używałem go przede wszystkim do łowienia boleni, na nocne sandacze też pewnie by się nadał. Sprawdził mi się bardzo dobrze , lekki czuły i dynamiczny, z pięknym ugięciem , jedyną jego wadą było to, że co chwila musiałem dokręcać nakrętkę uchwytu kołowrotka , nie trzymała totalnie , z tego co wiem wszystkie diaflexy miały z tym problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Faktycznie, Twoja racja @pranagal. Przelotki no name ... Pomieszało mi się z pierwszą serią HMG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Phenix 894-2 Sandacz, bolen, szczupak bez problemu, uzywke w dobrym stanie znalezc tylko trzeba, ubrana rozsadnie, pod plecke od 20 wystarczy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Z tych tańszych przemyślanym jeszcze Daiwe Exceler. Machalem kiedyś modelem 3 metrowym i pod opaskowe łowienie powinien byc super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 posiadam Daiwę Exceller 10-40 2,7m. Myślę że podoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasiasty Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Łowię kijem Mistral amundson 2,75 7g-25g, boleniowkami rzuca się na tyle dobrze ze czasami aż się człowiek zastanawia czy to kiedyś spadnie czy się urwalo. Co do sandaczowania to wobkiem sandaczowym sdr rzucisz i pociagniesz, z glowkami do 15g sobie radził więcej nie próbowałem ale wielka zaletą jest zakres obsługiwanych przynęt. Najlzejszymi lowilem nim twisterkiem na 1,5g a naciezszy był 4play 21g+główka 7g. Co do mocy to ma tyle że czasami boję się zaciac, żeby przypadkiem nie urwać lebka dla bolenia. Dużym minusem (osobiście dla mnie to plus) jest sztywność. Pała jak drut zbrojeniowy. Kolejnym minusem jest fakt że na plecionce jest zasztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 http://jerkbait.pl/topic/71066-s-gloomis-gl3-imx-hm80/Pozycja nr 4. Bierz póki jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Jak myślicie czy Okuma Black Rock 5-25 utrzyma boleniowe woblery 9 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Zależy jakie bo są woblery w tym rozmiarze co ważą 10g i są co ważą 30g. Waga jet ważniejsza. Napisz jaki przedział stosujesz, będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Myślałem o spirytach, fantomach, ogólnie wobki 9 cm gdzieś do 15 - 16 g.Wyjątek to Salmo Thrill bo ten ma chyba ze 22 g.No może jeszcze hermes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Bierz "rona tomsona tyrana do 30g i twoje problemy znikną) miota to wszystko wszędzie jest fastem ale pieknie amortyzuje , nie boi sie przeciążeń ani 5kg dorszy czy czerniakow. Łososia tez winduje fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Bardzo dziekuje wszystkim zaangazowanym w ten watek dzieki wam namierzylem ciekawy kijek. Mnie ten watek pomogl mam nadzieje ze innym osobom tez pomoze w znalezieniu czegos nie koniecznie drogiego a ciekawego. Pozdrawiam.: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Bardzo dziekuje wszystkim zaangazowanym w ten watek dzieki wam namierzylem ciekawy kijek. Mnie ten watek pomogl mam nadzieje ze innym osobom tez pomoze w znalezieniu czegos nie koniecznie drogiego a ciekawego. Pozdrawiam.: ) Szkoda, że Ty nie postanowiłeś pomóc innym i nawet nie napisałeś co to za wędka... Ze swojej strony do takiego łowienia polecam Tica Fario 2.6m 10,5 28g. Świetna wędka. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez 3arteK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Szkoda, że Ty nie postanowiłeś pomóc innym i nawet nie napisałeś co to za wędka... Ze swojej strony do takiego łowienia polecam Tica Fario 2.6m 10,5 28g. Świetna wędka.Wlasnie zakupilem identyczny o ktorym piszesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ja pozecam propozycje kolegi Żbika swietny kij za rozsadna kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Czołem. Zdecydowaną większość czasu spędzam na okoniach i kleniach, także wiedzy jeśli chodzi o mocniejsze kijki nie mam. Dlatego ten temat . Szukam kijka głównie na dużą rzekę. Co ma obsłużyć? I tu jest problem... Zazwyczaj łaziłem z dwoma badylami- jeden pod bolka drugi sandacz, ale zrobiło się to tak uciążliwe i niewygodne, że muszę pójść na kompromis. Boleń to przynęty raczej lekkie. Pod opad najczęściej główki w przedziale 10-25 gram, sporadycznie 30ści. Kijek najlepiej w długości 260-290 fast lub xfast. Gramatura? Tu są schodki bo część modeli do np. 30 gram nie daje rady z główką 20. Miła byłaby jeszcze dzielona rękojeść (mniej się brudzi), ale to można zsunąć na dalszy plan budżet- 300,400 max. Kijek nie musi być nowy. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Szukaj używki Batson-a IST 1085F, będziesz pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amator boleni Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Ja swego czasu ogarnialem bolki i sandałki okumą black rock 10-30 g nowy kosztuje coś około 350 zł albo i mniej Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 A co myślicie o Konger Equs Contact 2.7m 7-23g? Używa ktoś? Głównie pod woblery boleniowe 6-15g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Czy Diaflex 3m 10-50gr nada się pod bolenia na Odrę pod woblery od 8 do 17 gr ? czy to już kij tylko i wyłącznie pod troć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Ja dokładnie do takich zastosowań jakie opisałeś, na poprzedni sezon kupiłem Okuma Black Rock 5-25gr 275cm . Na dziś dzień nie chce innego kija. Używam go na bolenie i nocne powierzchniowe sandacze. Kupiłem go w takim celu i sprawdza się w takich zastosowaniach bez zarzutu.Jaki jest realny CW kijow okuma black rock 5-25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Witam. Natknalem sie na ten wąteki czy oprocz wymienionych w nim pozycji pojawiło sie na rynku cos nowego? Z w miare delikatnym szczytem i mocnym dolnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Obmacywałem Diaflexy i zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, do takiego łowienia jakie opisujesz brałbym Pike Spina 10-35g, 2,7m. Dla mnie jednak troszkę za wysoka półka cenowa. Ostatnio nakręcam się na tańszy, ale również robiący dobre wrażenie Sashima pike spin 7-32g, 2,7m w przyzwoitej cenie, i mam wędkę z tej serii Sashima Trout Spin i jestem z niej zadowolony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Witam. Natknalem sie na ten wąteki czy oprocz wymienionych w nim pozycji pojawiło sie na rynku cos nowego? Z w miare delikatnym szczytem i mocnym dolnikiem?jaki budżet?sandacz na woby czy opad ?z brzegu czy z łódki ?jakie przynęty ?jaka woda?jaka długość Cię interesuje?Jak ma ktoś coś Ci doradzić skoro nic nie napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi