Durzy Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Cześć, Chciałbym skompletować sobie zestaw cast pod duże obrotówki (nr 4 - 6, niektóre mają "listki" po 10 cm długości longi), woblery SDR, itp. przynęty, stawiające duży opór w wodzie. Nie są jakoś ciężkie, mają od 12 do 35 g, ale niestety, dość słabo latają.Na razie byłby na jezioro, więc kij max 2 m, ale być może, jak opanuję trochę lepiej technikę, to multik byłby wykorzystywany również na rzekach. Teraz mam:Kij: Tica Bela Jerkbait 20-80 gMultik: ABU Revo SX - dziwnym zrządzeniem losu wersja HS z przełożeniem 7,1:1. O ile kij jeszcze od biedy ogarnia wymienione przynęty, to już multik nie za bardzo (ma za duże przełożenie). Macie pomysł, co dałoby radę i nie kosztowało więcej jak 500-600 zł za cały zestaw?Kije preferuję raczej miękkie, a praktycznie wszystkie jerkówki jakie oglądałem, to kołki (w moim pojęciu). Patrzyłem na takie o cw do 60-100 g.Co do multika, to wstępnie wytypowałem Shimano Curado 201DPV, ale to dość stary model i raczej trudno osiągalny. W zasadzie może być jakikolwiek inny z niskim przełożeniem. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jig & Jerk do 70gr ma realnie 10-40 z lekkim zapasem mocy, ale kijek fajnie pracuje nawet pod 40takiemNie jest jak inne jerkówki sztywny, on gnie się dość głęboko.Masz kilka wersji długości 1,83m 1,98m i 2,13m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Polecam trochę dłużej niz 2 metry. Zawsze mniejszy kołek bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Propozycja fajna,ale dla mnie odpada.1. Kij jednoczęściowy2. Cena znacznie przekracza zaplanowany budżet.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Abu orra winch da rade, niskie przełożenie i długa korbą. Sam taki kupiłem pod ciężkie łowienie. Pracuje bardzo dobrze i zaczyna gadac tak od 12/15g. Cena coś ponad 4 stowki(przynajmniej ją tyle zaplacilem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3siU Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Jak lubisz roundy to moze Millionerka CV-X, CV-Z albo TD Luna od Daiwy. Super mocne, wrecz pancerne konstrukcje z niskim przelozeniem 5.1:1. Wiem bo sam uzywam. Zarowna Millionaire jak i Lune mozna kupic w dobrych pieniadzach na ebayu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Roundzik pewnie by się nadał, ale musiałby mieć mniejszą średnicę niż ABU C3 czy C4.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 kijek trochę sztywniacki musi być bo inaczej klęknie przy prowadzeniu sdr-a lub większej obrotówki.może zerkniesz na diaflexy z robinsona.z niskich profili ostro docierałem wobami[40g] kilka latek shimano citicę 201e i ma się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Roundzik pewnie by się nadał, ale musiałby mieć mniejszą średnicę niż ABU C3 czy C4.AndrzejTeam Daiwa Luna 103L. Ma mniejszą średnicę od w/w. To czołg w małym wydaniu. Jeno pojemność szpuli idzie za wielkością, a więc mniejsza. Mnie to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi