B4rtolek Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Czy może mi ktoś powiedzieć, która 'zielona seria' jest lepsza? Różnią się nieznacznie długościami i te dłuższa ma czerwone zdobienia na omotkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Ta dolna też do 14 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Dancery i stare, i nowsze i obecne zawsze do 14g. Ale ta na górze to miód, nie chcesz przypadkiem posłać jej w świat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Ta dolna też do 14 gr? Tak. Dancery i stare, i nowsze i obecne zawsze do 14g. Ale ta na górze to miód, nie chcesz przypadkiem posłać jej w świat? Czyli mam rozumieć, że ta opisana jako 245 jest nowsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) w moim odczuciu, egzemplarze z zielonej serii były czulsze, ale to tylko mój punkt widzenia Edytowane 13 Lipca 2015 przez fifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Tylko, że tu ewidentnie jeden i drugi jest zielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Mialem tego 240cm...przyzwoity kijek ;-) ...nie slyszalem jednak , żeby byly dwie zielone serie dancera...240 i 245 do 14g;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Tylko, że tu ewidentnie jeden i drugi jest zielony... Ale "ten lepszy" lekko opalizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 czy obydwa IM7 czy któryś IM6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Obie wędki IM7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 posiadałem 245m i pamiętam że kupiłem zaraz jak weszły na rynek,a kiedy wyszły 2.40m nie pamiętam ale musiało to być w krótkim czasie i ciężko ustalić lepszość.według mnie to te same blanki o równej wartości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Odświeżę temat po paru latach. Czy może ktoś wie, która z wędek jest starsza? Dodam, że dancer z omotkami z dodatkiem czerwieni sprzedawany był w bordowym pokrowcu. Z tego co widzę, to wędki różnią się napisami i właśnie wspomnianymi omotkami. Czyżby tylko kosmetyka? Edytowane 1 Grudnia 2017 przez 3arteK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Odświeżę temat po paru latach. Czy może ktoś wie, która z wędek jest starsza? Dodam, że dancer z omotkami z dodatkiem czerwieni sprzedawany był w bordowym pokrowcu. Z tego co widzę, to wędki różnią się napisami i właśnie wspomnianymi omotkami. Czyżby tylko kosmetyka? Najstarszy model nosi nazwę Champion Dancer. Następne miały już dopisek World. O ile się nie mylę to masz Championa Dancera, czyli całkowicie pierwszą serię. Sprzedajesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Najstarszy model nosi nazwę Champion Dancer. Następne miały już dopisek World. O ile się nie mylę to masz Championa Dancera, czyli całkowicie pierwszą serię. Sprzedajesz???Są 2 rodzaje Dancerów bez dopisku World. W każdym razie starsza jest ta opisana 245 sprzedawana w bordowym pokrowcu i mająca na całej długości omotki z akcentem czerwonego. Póżniejsze wędki miały całkowicie zielone omotki i były opisane 240. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez 3arteK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Czyli na zdjęciu jest najstarsza wersja. Miałem taką i poszła w świat, niestety. Kupowana w Basie jeszcze na Wolskiej 82 Wydawało mi się, że następna wersja była zielona, ale już z dopiskiem World. Tej nigdy nie widziałem. Widziałem serię czarną, czarną z dopiskiem WRX a najnowszej zielonej z dolnikiem jak Paladiny jeszcze nie.Tak czy siak wszystkie te serie są super na kropaski, okonie, klenie i jaziory. Swego czasu łowiłem Dancerem nawet sandałki i na pletce w opadzie przy niewielkim obciążeniu i niedużej głębokości, bardzo dobrze sobie radził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Przedstawiam zdjęcia pierwszych wypustów wędek Konger Champion Dancer. Są to wędki produkowane w Korei. Były najmniej 3 różne serie tych wędek na zielonych blankach (ewentualnie jedna z nich to wersja testowa). Na poniższych zdjęciach przedstawiam zdjęcia różnic (nieznaczny) dla dwóch wędek. Obydwie w burgundowych pokrowcach i obydwie błędnie opisane 245. Nie wiem jaka i czy w ogóle są jakieś różnice w zachowaniu blanków wędek. Możliwe, że to tylko kosmetyka. Różnica w umieszczeniu napisówRóżnica kosmetyczna w wykonaniu dolnika wędki. Do kolejnej serii dodawali już czarne pokrowce(pierwszy post) i poprawili napis na 240(zdjęcie kolegi z forum - mam nadzieję, że się nie obrazi). Różnicą też jest czerwonego dodatku na omotkach wędki. Mam nadzieję, że komuś pomogłem tym wpisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Dzięki za wpis i fotki:) Ja swego czasu łowiłem Konger champion jiggerem, do 9 gram, byl nieco delikatniejszy od dancera, tez zacny patyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Z 3 prezentowanych wędek kongera dwie ostatnie to pierwsza seria, która weszła do sprzedaży. Pierwszy kij to prawdopodobnie tzw. model testowy, okazywane na spotkaniach przed sprzedażowych, np. "Spinning Bugu" 1998 lub1999. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi