Skocz do zawartości

Zielony Konger Champion Dancer

B4rtolek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Odświeżę temat po paru latach. Czy może ktoś wie, która z wędek jest starsza? Dodam, że dancer z omotkami z dodatkiem czerwieni sprzedawany był w bordowym pokrowcu. Z tego co widzę, to wędki różnią się napisami i właśnie wspomnianymi omotkami. Czyżby tylko kosmetyka?

Edytowane przez 3arteK

• 3 tygodnie później...

Odświeżę temat po paru latach. Czy może ktoś wie, która z wędek jest starsza? Dodam, że dancer z omotkami z dodatkiem czerwieni sprzedawany był w bordowym pokrowcu. Z tego co widzę, to wędki różnią się napisami i właśnie wspomnianymi omotkami. Czyżby tylko kosmetyka?

Najstarszy model nosi nazwę Champion Dancer. Następne miały już dopisek World. O ile się nie mylę to masz Championa Dancera, czyli całkowicie pierwszą serię. Sprzedajesz???

Najstarszy model nosi nazwę Champion Dancer. Następne miały już dopisek World. O ile się nie mylę to masz Championa Dancera, czyli całkowicie pierwszą serię. Sprzedajesz???

Są 2 rodzaje Dancerów bez dopisku World. W każdym razie starsza jest ta opisana 245 sprzedawana w bordowym pokrowcu i mająca na całej długości omotki z akcentem czerwonego. Póżniejsze wędki miały całkowicie zielone omotki i były opisane 240. 

Edytowane przez 3arteK

Czyli na zdjęciu jest najstarsza wersja. Miałem taką i poszła w świat, niestety. Kupowana w Basie jeszcze na Wolskiej 82 Wydawało mi się, że następna wersja była zielona, ale już z dopiskiem World. Tej nigdy nie widziałem. Widziałem serię czarną, czarną z dopiskiem WRX a najnowszej zielonej z dolnikiem jak Paladiny jeszcze nie.

Tak czy siak wszystkie te serie są super na kropaski, okonie, klenie i jaziory. Swego czasu łowiłem Dancerem nawet sandałki i na pletce w opadzie przy niewielkim obciążeniu i niedużej głębokości, bardzo dobrze sobie radził.

• 3 miesiące temu...

Przedstawiam zdjęcia pierwszych wypustów wędek Konger Champion Dancer. Są to wędki produkowane w Korei. Były najmniej 3 różne serie tych wędek na zielonych blankach (ewentualnie jedna z nich to wersja testowa). Na poniższych zdjęciach przedstawiam zdjęcia różnic (nieznaczny) dla dwóch wędek. Obydwie w burgundowych pokrowcach i obydwie błędnie opisane 245. Nie wiem jaka i czy w ogóle są jakieś różnice w zachowaniu blanków wędek. Możliwe, że to tylko kosmetyka.

post-50916-0-01472100-1523909414_thumb.jpg

Różnica w umieszczeniu napisów

post-50916-0-15724700-1523909416_thumb.jpg

post-50916-0-30325300-1523909915_thumb.jpg

Różnica kosmetyczna w wykonaniu dolnika wędki.

post-50916-0-30301400-1523909418_thumb.jpg

post-50916-0-22523000-1523909420_thumb.jpg

Do kolejnej serii dodawali już czarne pokrowce(pierwszy post) i poprawili napis na 240(zdjęcie kolegi z forum - mam nadzieję, że się nie obrazi). Różnicą też jest czerwonego dodatku na omotkach wędki.

post-50916-0-94520100-1523909660_thumb.jpg

Mam nadzieję, że komuś pomogłem tym wpisem.