Skocz do zawartości

STRIKE PRO THE PIG SHAD

SzymusS

Rekomendowane odpowiedzi

STRIKE PRO THE PIG SHAD

Producent:Strike Pro

Model:The Pig Shad

Rodzaj przynęty:softbait

Zastosowanie:szczupak

OPIS PRZYNĘTY

Duża guma, której celem jest głównie szczupak. Inspiracją stworzenia przynęty był jerk The pig. Praca gumy, przy równomiernym prowadzeniu, polega na kołysaniu się na boki, z jednoczesną pracą ogonem. Akcja ta ma przypominać ruchy zranionej lub chorej ryby. System zbrojenia gumy polega na użyciu sprężynki wkręcanej w głowę przynęty oraz zestaw dwóch kotwic, które montowane są za pomocą szpilek do brzucha przynęty. System ten charakteryzuje się automatycznym wyczepieniem z przynęty podczas holu ryby, dzięki czemu sama przynęta ulega mniejszym uszkodzeniom. Głębokość pracy gumy zależy od jej prowadzenia oraz od zastosowanego obciążenia.

SPECYFIKACJA

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:THE PIG SHAD 23CM/23/90

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:THE PIG SHAD JR 20CM/20/50

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:

Zdjęcie

6f50c8a0c173e67bbd82506127615140.jpg

Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord

• Like 5

• 10 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

W specyfikacji w 1 wątku jest pomylona kolejność waga/ głębokość pracy, imo powinno być głębokość pracy/ waga :)

Taka kolejność jest ustalona przez administratorów do danych katalogu przynęt (tzn. "Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]" )

W specyfikacji w pierwszym wątku nie ma podanej głębokości pracy ;)

(w przypadku gum ciężko definiować głębokość pracy. Ten parametr jest więc zwykle pomijalny, gdyż głębokość zależy od obciążenia dołożonego do danej gumy i prędkości prowadzenia/grubości linki/ew. uciągu rzeki)

Edytowane przez SzymusS
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Dla mnie jedna z najłowniejszych gum jakimi łowiłem. Z reguły większe szczupłe uderzają z impetem w tą gumę, a nie jak w przypadku innych stosowanych przeze mnie przynęt gumowych - "przytrzymują". Tak z własnego doświadczenia ;)

http://jerkbait.pl/uploads/monthly_05_2017/post-47639-0-34943700-1493651728.jpg

Pozdr

Taka kolejność jest ustalona przez administratorów do danych katalogu przynęt (tzn. "Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]" )

W specyfikacji w pierwszym wątku nie ma podanej głębokości pracy ;)

(w przypadku gum ciężko definiować głębokość pracy. Ten parametr jest więc zwykle pomijalny, gdyż głębokość zależy od obciążenia dołożonego do danej gumy i prędkości prowadzenia/grubości linki/ew. uciągu rzeki)

Łowiłem w tym roku pierwszy raz w szkierach i choć generalnie ryba była bardzo kapryśna - szczupaki skubały w te "świnki"

Przy zbrojeniu tej gumy samym wkrętem + dozbrojka - charakter pracy określiłbym jako powierzchniowy (0,1 m do max 0,5 m).

Można to śmiało zbroić systemem główka jig + dozbrojka i będzie chodził głębiej.

Co do wad.... CENA!

Bohater akcji na kiju po mojej lewej :)

post-56317-0-52994100-1503481382_thumb.jpg

Edytowane przez kuko
  • Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Nie ukrywajmy, że cena jest jak na nasze warunki przegięta. Czy znacie może zbliżone, tańsze konstrukcje innych firm?

Zerknij do wątku Marcina

http://jerkbait.pl/topic/102509-buster-jerk-snack-bait-savage-gear-kp-baits-westin-daiwa-relax-storm-svartzonker-rapala-nils-master-illex-i-akcesoria-nowe-produkty/

Można coś wybrać.

• Like 1

• 8 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
  • Dodaj nową pozycję...