SzymusS Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 STRIKE PRO THE PIG SHAD Producent:Strike ProModel:The Pig ShadRodzaj przynęty:softbaitZastosowanie:szczupakOPIS PRZYNĘTY Duża guma, której celem jest głównie szczupak. Inspiracją stworzenia przynęty był jerk The pig. Praca gumy, przy równomiernym prowadzeniu, polega na kołysaniu się na boki, z jednoczesną pracą ogonem. Akcja ta ma przypominać ruchy zranionej lub chorej ryby. System zbrojenia gumy polega na użyciu sprężynki wkręcanej w głowę przynęty oraz zestaw dwóch kotwic, które montowane są za pomocą szpilek do brzucha przynęty. System ten charakteryzuje się automatycznym wyczepieniem z przynęty podczas holu ryby, dzięki czemu sama przynęta ulega mniejszym uszkodzeniom. Głębokość pracy gumy zależy od jej prowadzenia oraz od zastosowanego obciążenia. SPECYFIKACJA Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:THE PIG SHAD 23CM/23/90Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:THE PIG SHAD JR 20CM/20/50Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]: Zdjęcie Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo19 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 ciekawe jak się spisuje ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Np. w tym roku na Syrsan wersja jr w kolorze hot pike i z wkretem shallow screw byla bardzo skuteczna na trzcinowiskach scietych przez lod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Gumę tą poprowadzisz nawet 10 cm pod powierzchnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Łowiłem na nią w tym roku w Finlandii w przeciągu 1 godziny skusiła ponad 6 szczupaków od 60 do 95 cm, tylko na nią braly wtedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 W specyfikacji w 1 wątku jest pomylona kolejność waga/ głębokość pracy, imo powinno być głębokość pracy/ waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) W specyfikacji w 1 wątku jest pomylona kolejność waga/ głębokość pracy, imo powinno być głębokość pracy/ waga Taka kolejność jest ustalona przez administratorów do danych katalogu przynęt (tzn. "Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]" )W specyfikacji w pierwszym wątku nie ma podanej głębokości pracy (w przypadku gum ciężko definiować głębokość pracy. Ten parametr jest więc zwykle pomijalny, gdyż głębokość zależy od obciążenia dołożonego do danej gumy i prędkości prowadzenia/grubości linki/ew. uciągu rzeki) Edytowane 27 Lipca 2017 przez SzymusS 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Dzięki za wyjaśnienie. Kawa jakoś dzisiaj na mnie nie działa . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Dla mnie jedna z najłowniejszych gum jakimi łowiłem. Z reguły większe szczupłe uderzają z impetem w tą gumę, a nie jak w przypadku innych stosowanych przeze mnie przynęt gumowych - "przytrzymują". Tak z własnego doświadczenia http://jerkbait.pl/uploads/monthly_05_2017/post-47639-0-34943700-1493651728.jpg Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Maluchy też się nie cackają Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez BOB1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuko Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Taka kolejność jest ustalona przez administratorów do danych katalogu przynęt (tzn. "Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]" )W specyfikacji w pierwszym wątku nie ma podanej głębokości pracy (w przypadku gum ciężko definiować głębokość pracy. Ten parametr jest więc zwykle pomijalny, gdyż głębokość zależy od obciążenia dołożonego do danej gumy i prędkości prowadzenia/grubości linki/ew. uciągu rzeki) Łowiłem w tym roku pierwszy raz w szkierach i choć generalnie ryba była bardzo kapryśna - szczupaki skubały w te "świnki"Przy zbrojeniu tej gumy samym wkrętem + dozbrojka - charakter pracy określiłbym jako powierzchniowy (0,1 m do max 0,5 m).Można to śmiało zbroić systemem główka jig + dozbrojka i będzie chodził głębiej. Co do wad.... CENA! Bohater akcji na kiju po mojej lewej Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez kuko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Maluchy też się nie cackają Jeden z moich ulubionych kolorów. Szczególnie wiosną. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Tak odnośnie maluchów [emoji16]Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Tak odnośnie maluchów [emoji16] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Widać kto tam rzadził na blacie! Mały nie znaczy gorszy! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Nie ukrywajmy, że cena jest jak na nasze warunki przegięta. Czy znacie może zbliżone, tańsze konstrukcje innych firm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Nie ukrywajmy, że cena jest jak na nasze warunki przegięta. Czy znacie może zbliżone, tańsze konstrukcje innych firm?Zerknij do wątku Marcinahttp://jerkbait.pl/topic/102509-buster-jerk-snack-bait-savage-gear-kp-baits-westin-daiwa-relax-storm-svartzonker-rapala-nils-master-illex-i-akcesoria-nowe-produkty/Można coś wybrać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Nie ukrywajmy, że cena jest jak na nasze warunki przegięta. Czy znacie może zbliżone, tańsze konstrukcje innych firm?Podróbki to Dragon Hammer Pro i Daiwa Duckfin Shad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Nie ukrywajmy, że cena jest jak na nasze warunki przegięta. Czy znacie może zbliżone, tańsze konstrukcje innych firm?Najlepszą kopią piga jest obecnie KP Pike shad. <...> Edytowane 17 Lutego 2018 przez Jano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Jak zbroicie wersję 15 cm? Główką + dozbrojka, czy typowy systemik, jak w dużych wersjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Ja główka plus dozbrojka. Ma to tę zaletę, że obciążeniem można sporo kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Daiwa duckfin to łowna przynęta i była pierwsza przed pig shad'em nie wiem co jest czego kopią, ale to inaczej pracująca guma niż pig shad nie znaczy wcale, że gorsza. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Ja polecam pig shady ze stingerami R.I.P Multi Depth Screw System. Zmienne obciążenia poprzez założenie innego ołowianego dysku na wkręt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Pig shad tournament 18cm. Usilnie poszukuje w Polskich sklepach ale nie mogę namierzyć. Ktoś coś gdzieś widział ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi