robert.bednarczyk Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam Szanownych Kolegów i proszę o kilka podpowiedzi. Wszystko wskazuje na to, że niebawem będę miał szansę połowić w okolicach Kołobrzegu, ale to dla mnie praktycznie ziemia nieznana. Zatem proszę o sugestie gdzie się warto wybrać, czego się można spodziewać, czy nastawiać się na sucharka, streamera, nimfę, gdzie można wykupić licencję ? Z tęgo co dotychczas poczytałem kusi oczywiście Parsęta, ciekawa wydaje się Błotnica. Zależy mi głównie na łososiowatych. Wiem, że można tam połowić w morzu, ale interesuje mnie tylko opcja muchowa więc pewnie mało prawdopodobne bym w solance mógł liczyć na sukcesy. Uwagi o sprawdzonych wzorach muszek i fajnych miejscówkach miłe widziane..... no chyba, że to "top secret"....... a może na p/w ? ????. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady. Serdeczności. Robert. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Możesz spróbować w okolicach Ząbrowa i Rościęcina na Parsecię, tam to raczej DH za trocią.Dużżżoo szczęścia i powaodzenia życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Możesz spróbować w okolicach Ząbrowa i Rościęcina na Parsecię, tam to raczej DH za trocią.Dużżżoo szczęścia i powaodzenia życzę. . Dzięki serdeczne. DH niestety nie mam, a nawet gdyby to brak umiejętności rzutowych. Rozumiem, że mój zestaw #6 może być za lekki....., a może szczubakowy #10.....? Pośrednich nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 wez szczupakowy,ja tam nie muchuje za trocia ale na fors polecaja sunraya ..i tym podobne streamery ..moze małe tubowe? ;)woda niska a w krzakulcach jakies rolki?moze streamery pstragowe,jesli umiesz sie tym poslugiwac dasz rade ..pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Robert, poczytaj to:http://www.salmon.pl/artykuly/publikacje/ichtiofauna-dorzecza-parsetydo tego dobra mapa, samochód z pełnym bakiem i odkrywanie... Edytowane 16 Lipca 2015 przez hi tower 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Robert, poczytaj to:http://www.salmon.pl/artykuly/publikacje/ichtiofauna-dorzecza-parsetydo tego dobra mapa, samochód z pełnym bakiem i odkrywanie... Dzięki serdeczne. Rzeczywiście na stronie klubowej jest sporo informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi