Skocz do zawartości

OKONIE 2010

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Piekne pasiaki ,gratuluje .

Jeszce nie dalej jak w zeszlym tygodniu opatoleni w kombinezony ganialismy po lodzie .Szczupaki gryzly jak opetane ,okonie zrobily sobie urlopik .Na zakonczenie sezonu kilka fajnych polowilismy ale jak na rybkie podlodowa o wielkosci algi 3-4 to bez rewelacji .Powoli trzeba szykowac graty na gumotwisty .

pozdrawiam

@NiSz

Daj spokój :blush: :D

Na wiosnę nawietrzny brzeg to lekkie ryzyko, według mnie ryby wolą cichsze okolice gdzie spokojna woda szybciej się nagrzewa zachęcając rybki do bzyku bzyku, a po seksie wiadomo apetyt wzrasta :D. Na jesieni owszem brzeg na który uderza wiatr jest lepszy bo to co na wiosnę się wykluło na tym ww. spokojnieszym brzegu jest tym wiatrem zapędzone i otumanione, a co za tym idzie wrecz zaprasza drapieżniki na stołówkę.

PZDR

Zanderix

mmmm .... piękną ryba i piękna fotka Arek, aj! Może coś byś napisał o tzw. okolicznościach połowu więcej? edukacyjnie :D

Okoliczności powiadasz, no cóż w piątek od rana coś mi non stop nie dawało pracować. Wiedziałem z wcześniejszych wypraw, że okonie łaga-łaga mają już za sobą i powiny ruszyć za żarełkiem.

Wiem, że u mnie na wiosnę po miłosnych uniesieniach pasiaki hasają po płytkim więc i łowisko wybrałem z max. głebokością około 1 metra. Nareszcie mogłem połowić sobie na główkę, bo spragnione potarłowe okonie nie są aż tak wybredne i ostrożne jak w pozostałych porach roku.

Przynęty silikonowe na 2 gr. główkach, kolory ciemne bo płytka i prześwietlona woda, kij 2,7m wklejka, żyłka 0,16.

PZDR

Zanderix