Skocz do zawartości

OKONIE 2010

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Z wiślanymi węgorzami niezabrdzo mi idzie, to wyskoczyłem pookonić na Zalewie :D

Arku jak uchwyciłeś tego okonia?? Na klej??

Się ma sposoby na prezentację :D

Odpowiedź jest bardzo banalna:

ja go nie trzymam - On sobie leży :D

PZDR

Zanderix

Dzięki! Był mierzony na szybko; z proporcji na zdjęciu (do woblera) wynika, że może mieć ciut więcej, ale zniekształcenie optyczne może przekłamywać rozmiar. Kilka milimetrów w jedną lub w drugą i wychodzą różnice rzędu kilku centymetrów... Na własne potrzeby przymuję tyle, ile podałem B)

Kamil, Krzysiek, Jarek - aleście wszyscy pięknie garbaci! :mellow:

@krzysiek - spadł okoń większy o długość karasia 11 ?!? :huh: To nie tak znowu ślepej kurze się trafiło.

To było w trolu karasiem? Może jakieś szczegóły połowu (te niezbyt szczegółowe)? Polujesz na te 50+, czy traktujesz te okoniska jako przyłów (więcej takich było)?

Gratulacje, super garby Panowie, ładne zdjęcia!

pozdrawiam

Grzesiek

Oba okonie wzięły z trola, jako przyłów. Wędzisko 25lb, plecionka 30lb, przypon 40lb 60cm. Mniejszy - ze zdjęcia - wieczorem, w godzinach optymalnego żerowania szczupłych, przy kamienistej wyspie, na przynętę prowadzoną nad dnem. Większy w środku pochmurnego dnia, kiedy szczupaki gryzły jak oszalałe, na blacie 5-6m, w sąsiedztwie głębokiej wody, na płytko (2-3m) prowadzoną obrotówkę w rozmiarze 7 czy 8 (Mario będzie się w stanie bardziej precyzyjnie wypowiedzieć). Blaszka -z chwostem ma ok. 20 cm długości - wygląda o tak:

.

Generalnie wygląda na to, że godziny i warunki żerowania szczupaków odpowiadały również dużym okoniom. Ten większy walczył tak, że dosłownie opadła mi szczęka :huh: <_<

post-313-1348914846,4477_thumb.jpg