Przemek Szymański Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Gratuluję wszystkim! Z wiślanymi węgorzami niezabrdzo mi idzie, to wyskoczyłem pookonić na Zalewie Arku jak uchwyciłeś tego okonia?? Na klej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Z wiślanymi węgorzami niezabrdzo mi idzie, to wyskoczyłem pookonić na Zalewie Arku jak uchwyciłeś tego okonia?? Na klej?? Się ma sposoby na prezentację Odpowiedź jest bardzo banalna: ja go nie trzymam - On sobie leży PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Coś ten wątek w tym roku zaniedbany i skromny dość.....Więc na odświeżenie i zachętę moja tegoroczna życióweczka Foto ustrzelone przez @TeeS'a PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Śliczna ryba i bardzo ładne zdjęcie. To i ja wrzucę życiówkę, skoro mi się trafiła, jak ślepej kurze ziarno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Pikny Ci on!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Ryba jest naprawde mega, szczere gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Piękny okoń. Mierzony? Interesuje mnie długość. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 ładne garby Panowie... oj ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (...) Mierzony? Interesuje mnie długość. PozdrawiamRemek No właśnie! Mi też wygląda na niewymiarka! Gratki. Kawał byka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (...) Mierzony? Interesuje mnie długość. PozdrawiamRemek No właśnie! Mi też wygląda na niewymiarka! Gratki. Kawał byka. Czuwam A jedynym niewymiarkiem na tym zdjęciu jest ... wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Okoń 45, wobler to karaś 11, kotwice 1 lub 1/0. Dwa dni wcześniej przy próbie podebrania ręką spadła mi ryba dłuższa o... +/- długość woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Okoń 45 LOL. Jakbyś nie napisał, to bym nie uwierzył, że ma TYLKO 2cm więcej od mojego pasiaka. Mój wygląda przy nim jak przedszkolak, a spasiony był naprawdę nieźle...Gratulacje jeszcze raz za pięknego Garba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Dzięki! Był mierzony na szybko; z proporcji na zdjęciu (do woblera) wynika, że może mieć ciut więcej, ale zniekształcenie optyczne może przekłamywać rozmiar. Kilka milimetrów w jedną lub w drugą i wychodzą różnice rzędu kilku centymetrów... Na własne potrzeby przymuję tyle, ile podałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Piękny nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Jarek z blatu na jeziorze T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Kamil, Krzysiek, Jarek - aleście wszyscy pięknie garbaci! @krzysiek - spadł okoń większy o długość karasia 11 ?!? To nie tak znowu ślepej kurze się trafiło.To było w trolu karasiem? Może jakieś szczegóły połowu (te niezbyt szczegółowe)? Polujesz na te 50+, czy traktujesz te okoniska jako przyłów (więcej takich było)? Gratulacje, super garby Panowie, ładne zdjęcia! pozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Oba okonie wzięły z trola, jako przyłów. Wędzisko 25lb, plecionka 30lb, przypon 40lb 60cm. Mniejszy - ze zdjęcia - wieczorem, w godzinach optymalnego żerowania szczupłych, przy kamienistej wyspie, na przynętę prowadzoną nad dnem. Większy w środku pochmurnego dnia, kiedy szczupaki gryzły jak oszalałe, na blacie 5-6m, w sąsiedztwie głębokiej wody, na płytko (2-3m) prowadzoną obrotówkę w rozmiarze 7 czy 8 (Mario będzie się w stanie bardziej precyzyjnie wypowiedzieć). Blaszka -z chwostem ma ok. 20 cm długości - wygląda o tak: . Generalnie wygląda na to, że godziny i warunki żerowania szczupaków odpowiadały również dużym okoniom. Ten większy walczył tak, że dosłownie opadła mi szczęka <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Rozmiar 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Dzięki Krzysiek, super o taki opis mi chodziło! Na tych okoniach następnym razem, życzę połamania 25lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Dopiero za rok, dopiero za rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Witam panowie-moje dwa ostatnie okonki z Rosnowa ZP:)Jeden na perłowego twisterka 3.5cm a drugi na Rippera Mannsa (perła z czarnym grzbietem )pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja dzisiaj przy testach wobków Jaziowych połowiłem do bólu brzegowe pasiaki na żwirowni rozmiarowo 25-28cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Brawo Jarku vel @garowy - piękny pasix z jeszcze piękniejszej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Tak piękne pasiaki,u mnie na żwirowniach jest niestety zakaz połowu z łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi