Skocz do zawartości

Vrods czyli następny zarażony...

Rekomendowane odpowiedzi

Ekhm... No więc, tego, tamtego. Choroba dopadła i mnie. Dziś przyszła paczka z BRC a w niej... same smakołyki. Muszę teraz wymierzyć gdzie będą poszczególne komponenty i zamówić pierścienie wykańczające oraz poczekać na brakujące pianki na fore i rear. Rękojeść będzie dzielona w dwukolorowej piance eva, pierścienie złote, nici czarne ze złotymi wstawkami. Set to blyag 30, 16, 10, 8L, blag 7, blag 6 x3, fst 5.5 sic. Ma być minimalistyczne, ze smakiem. Piszę z telefonu także przepraszam za jakość zdjęć. Trzymajcie kciuki!

Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2

post-57861-1437039333,7992_thumb.jpg

post-57861-1437039341,1813_thumb.jpg

post-57861-1437039347,5948_thumb.jpg

post-57861-1437039354,31_thumb.jpg

• Like 4

Dobra dobra, wy tu pitu pitu o pieniądzach, a robota sama się nie zrobi. Z racji tego, że muszę wymierzyć sobie gdzie będą leżeć wszystkie komponenty dolnika, zacząłem od nawinięcia testowego arbora z taśmy, celem powieszenia kołowrotka i sprawdzenia czy kij nie leci na mordę, oraz zdjęcia wymiaru z blanku dla pierścieni wykańczających. Stopka kołowrotka jest dokładnie na 29.5 centa od butta blanku, i jak widać punkt ciężkości wypada teraz na sucho w połowie front gripa. Akurat się tak składa, że dokładnie tam gdzie trzymam paluchy:D. Pytanie do Was koledzy: jak zmieni się to po dodaniu przelotek, omotek i lakieru, i czy można poprawić coś żeby było lepiej? Przy obecnej konfiguracji dolnik nie wychodzi poza łokieć, na siedząco da się rzucać oburącz, jest miodnie. Co sądzicie? Aha, na niby arbora z taśmy nie patrzcie, w kolejce czekają grafity.

post-57861-1437073298,6971_thumb.jpg

post-57861-1437073351,0885_thumb.jpg

post-57861-1437073360,4282_thumb.jpg

Kręgosłupy wyznaczone. Zbrojenie będzie po miękkiej części kręgosłupa czyli tam gdzie kreska.

Ja jestem wywrotowiec i zbroje po twardej :P ,wkur... mnie zbyt duże ''zwisy''...póki co kijom nic się nie dzieje (nawet byłemu Iri Lucky po zębatej metrówce) :ph34r: .

Dobra dobra, wy tu pitu pitu o pieniądzach, a robota sama się nie zrobi. Z racji tego, że muszę wymierzyć sobie gdzie będą leżeć wszystkie komponenty dolnika, zacząłem od nawinięcia testowego arbora z taśmy, celem powieszenia kołowrotka i sprawdzenia czy kij nie leci na mordę, oraz zdjęcia wymiaru z blanku dla pierścieni wykańczających. Stopka kołowrotka jest dokładnie na 29.5 centa od butta blanku, i jak widać punkt ciężkości wypada teraz na sucho w połowie front gripa. Akurat się tak składa, że dokładnie tam gdzie trzymam paluchy:D. Pytanie do Was koledzy: jak zmieni się to po dodaniu przelotek, omotek i lakieru, i czy można poprawić coś żeby było lepiej? Przy obecnej konfiguracji dolnik nie wychodzi poza łokieć, na siedząco da się rzucać oburącz, jest miodnie. Co sądzicie? Aha, na niby arbora z taśmy nie patrzcie, w kolejce czekają grafity.

Ja cię to bardzo interesuje to zważ komplet przelotek które masz zastosować + - 1,5-2 g,to co ci wyjdzie przyczep w formie ciężarka powyżej łączenia składów wędziska i powinieneś mieć wtedy mniej więcej obraz jak się zmieni punkt wyważenia wędziska.

• Like 1

Zbroilem tak i tak, calkiem inne wedki wychodza ;)

Warto zernac:

http://jerkbait.pl/topic/11415-po-jakiej-stronie-przelotki-w-spiningu/

:)

Podobno bardziej ''cięte'',ale ja nerwus jestem i raczej z aspektem połowu nie mam raczej problemów...gorzej z holem... :D .

• Like 1

Ja cię to bardzo interesuje to zważ komplet przelotek które masz zastosować + - 1,5-2 g,to co ci wyjdzie przyczep w formie ciężarka powyżej łączenia składów wędziska i powinieneś mieć wtedy mniej więcej obraz jak się zmieni punkt wyważenia wędziska.

Dobra to teraz wyjdzie czy podrywanie koleżanek i jednocześnie słuchanie 1 uchem na lekcjach fizyki to był taki dobry pomysł... Teoretycznie, jeśli z przodu wędziska wzrośnie masa to punkt środka ciężkości przesunie się bliżej stopki kołowrotka tak?