WojtekCIN Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ekhm... No więc, tego, tamtego. Choroba dopadła i mnie. Dziś przyszła paczka z BRC a w niej... same smakołyki. Muszę teraz wymierzyć gdzie będą poszczególne komponenty i zamówić pierścienie wykańczające oraz poczekać na brakujące pianki na fore i rear. Rękojeść będzie dzielona w dwukolorowej piance eva, pierścienie złote, nici czarne ze złotymi wstawkami. Set to blyag 30, 16, 10, 8L, blag 7, blag 6 x3, fst 5.5 sic. Ma być minimalistyczne, ze smakiem. Piszę z telefonu także przepraszam za jakość zdjęć. Trzymajcie kciuki!Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) No to "współczuję choroby" i miłej zabawy życzę !!!!!Ps: pamiętaj że to nieuleczalne, a w najlepszym przypadku leczenie wymaga długieeegoooo czasu. Edytowane 16 Lipca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Choroba nie uleczalna hobby baaaaaaaaaaaaaaaardzo przyjemne, życzę przyjemnej zabawy i taaaakiej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Najlepsze jest to że jeszcze tej nie zacząłem a już oczyma wyobraźni rysuję sobie takiego med fasta 9.6 stopy na klenie Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Powodzenia w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Witamy kolejnego zarażonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 popłynął kolega.....fajne acz drogie hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Fakt to jest ciemna strona tej zabawy. Ale raz na jakiś czas można:D Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 tiaa...tylko te razy to coraz częstsze się robią 3:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Choroba jak choroba. Fakt ,że lekarstwa na to nie ma, ale nikt na to jeszcze nie zszedł z tego świata. Za to kieszenie trochę opróżni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Choroba jak choroba. Fakt ,że lekarstwa na to nie ma, ale nikt na to jeszcze nie zszedł z tego świata. Za to kieszenie trochę opróżni Zlosliwa ta choroba dla portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Tiaaaa...po jakimś czasie,miesiąc bez ukręcenia nowego kija jest miesiącem straconym...zwłaszcza jak z rybami ''posucha'',więc życzę wstrzemięźliwości lub przyzwyczajenia się do prawie pustego konta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dobra dobra, wy tu pitu pitu o pieniądzach, a robota sama się nie zrobi. Z racji tego, że muszę wymierzyć sobie gdzie będą leżeć wszystkie komponenty dolnika, zacząłem od nawinięcia testowego arbora z taśmy, celem powieszenia kołowrotka i sprawdzenia czy kij nie leci na mordę, oraz zdjęcia wymiaru z blanku dla pierścieni wykańczających. Stopka kołowrotka jest dokładnie na 29.5 centa od butta blanku, i jak widać punkt ciężkości wypada teraz na sucho w połowie front gripa. Akurat się tak składa, że dokładnie tam gdzie trzymam paluchy:D. Pytanie do Was koledzy: jak zmieni się to po dodaniu przelotek, omotek i lakieru, i czy można poprawić coś żeby było lepiej? Przy obecnej konfiguracji dolnik nie wychodzi poza łokieć, na siedząco da się rzucać oburącz, jest miodnie. Co sądzicie? Aha, na niby arbora z taśmy nie patrzcie, w kolejce czekają grafity. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 He he juz widze jak kolega telewizor do lombardu zanosi co by na next kijka było ;-) Witaj w klubie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Według tej konfiguracji wychodzi mi że pierścień przed fore ma 12mm natomiast za rear i przed buttcap po 13mm Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Kręgosłupy wyznaczone. Zbrojenie będzie po miękkiej części kręgosłupa czyli tam gdzie kreska. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Kręgosłupy wyznaczone. Zbrojenie będzie po miękkiej części kręgosłupa czyli tam gdzie kreska. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2Ja jestem wywrotowiec i zbroje po twardej ,wkur... mnie zbyt duże ''zwisy''...póki co kijom nic się nie dzieje (nawet byłemu Iri Lucky po zębatej metrówce) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 A ja Ci powiem że wolę mieć pewność że zatnę. Chociaż ja jestem laik i mogę się mylić. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Zbroilem tak i tak, calkiem inne wedki wychodza Warto zernac: http://jerkbait.pl/topic/11415-po-jakiej-stronie-przelotki-w-spiningu/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dobra dobra, wy tu pitu pitu o pieniądzach, a robota sama się nie zrobi. Z racji tego, że muszę wymierzyć sobie gdzie będą leżeć wszystkie komponenty dolnika, zacząłem od nawinięcia testowego arbora z taśmy, celem powieszenia kołowrotka i sprawdzenia czy kij nie leci na mordę, oraz zdjęcia wymiaru z blanku dla pierścieni wykańczających. Stopka kołowrotka jest dokładnie na 29.5 centa od butta blanku, i jak widać punkt ciężkości wypada teraz na sucho w połowie front gripa. Akurat się tak składa, że dokładnie tam gdzie trzymam paluchy:D. Pytanie do Was koledzy: jak zmieni się to po dodaniu przelotek, omotek i lakieru, i czy można poprawić coś żeby było lepiej? Przy obecnej konfiguracji dolnik nie wychodzi poza łokieć, na siedząco da się rzucać oburącz, jest miodnie. Co sądzicie? Aha, na niby arbora z taśmy nie patrzcie, w kolejce czekają grafity. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2Ja cię to bardzo interesuje to zważ komplet przelotek które masz zastosować + - 1,5-2 g,to co ci wyjdzie przyczep w formie ciężarka powyżej łączenia składów wędziska i powinieneś mieć wtedy mniej więcej obraz jak się zmieni punkt wyważenia wędziska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Zbroilem tak i tak, calkiem inne wedki wychodza Warto zernac: http://jerkbait.pl/topic/11415-po-jakiej-stronie-przelotki-w-spiningu/ Podobno bardziej ''cięte'',ale ja nerwus jestem i raczej z aspektem połowu nie mam raczej problemów...gorzej z holem... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Ja cię to bardzo interesuje to zważ komplet przelotek które masz zastosować + - 1,5-2 g,to co ci wyjdzie przyczep w formie ciężarka powyżej łączenia składów wędziska i powinieneś mieć wtedy mniej więcej obraz jak się zmieni punkt wyważenia wędziska. Dobra to teraz wyjdzie czy podrywanie koleżanek i jednocześnie słuchanie 1 uchem na lekcjach fizyki to był taki dobry pomysł... Teoretycznie, jeśli z przodu wędziska wzrośnie masa to punkt środka ciężkości przesunie się bliżej stopki kołowrotka tak? Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Chyba coś pomieszałeś, jeśli masa z przodu wzrośnie to środek ciężkości odsunie sie od stopki kołowrotka. I odwrotnie ,jeśli masa wzrośnie przy dolniku (gulał) to wtedy środek ciężkości przesunie się do stopki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 podrywanie jak widać lepiej Ci wychodziło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Hmmm.... No dobra to pokombinuję tak żeby było dobrze. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi