DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Wyglada niezle pelna profeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 S842-2 to taka armatka pod grube okonie komfort od 4g do 10g plus guma 2-3'',poniżej tego,bida i o wyginaniu się po ''jajka'' jak napisałeś to się wygnie ale pod metrówką .Do bardziej finezyjnego łowienia,to lepszy będzie poniekąd już ''klasyk'' czyli S871-2,komfort od 2g do 6g plus guma 2,5'',w miarę szybki blank,który ładnie przechodzi w parabolkę przy większych +30 okonkach,większe przyłowy też mu nie straszne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 S871-2 zatem [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Prawda że zdolny chłopak?Zdolny, zdolny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 W oczekiwaniu na paczkę z BRC stałem się, dzięki uprzejmości mojego serdecznego przyjaciela i jednocześnie kompana "po kiju", właścicielem takiej oto masziny[emoji41]. Prawda że zdolny chłopak? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkniezłe wykonanie , tylko ,choć mogę się mylić , bo zdjęcie nie zawsze dobrze oddaje , to przy tej długości pręta wystąpią duże bicia , przydała by sie jeszcze jakaś środkowa podpora , choć przy krótszej odległości będzie oki , wiem bo mam coś podobnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Koń jest regulowany, przez długość podstawy idzie nuta w której posuwa się konik więc nie ma obaw [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 S871-2 zatem [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam krotszego brata. Jak chcesz rzucac glowka 6g i guma 3-4cale to poprowadzisz chyba tylko na wleczonego. Jak dla mnie to blank na okoniki, jakis bialoryb itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Szarpnij sie i wez FX 802-2. Mysle, ze to (mimo 20cm wiecej niz chcesz), bedzie dobry kompromis. I bedzie uniwersalniej. Moge Ci podeslac na maila foty ugiecia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Mam krotszego brata. Jak chcesz rzucac glowka 6g i guma 3-4cale to poprowadzisz chyba tylko na wleczonego. Jak dla mnie to blank na okoniki, jakis bialoryb itdNapisałem,że przy tym blanku 6g i 2.5'' to max. a przy okoniowaniu (sztuki 25-35cm) bardzo fajnie się sprawuje,miałem też kilkukrotnie przyłowy w postaci szczupaka do 70-paru centymetrów i kij nie kapitulował,na ''białoryb'' to za ciężka armata,chyba że się nastawiamy na 2-3 kg karpiki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Guma 3-4 cale to max na główce 2-3 gramy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Guma 3-4 cale to max na główce 2-3 gramy Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNiby trochę sprecyzowałeś wachlarz przynęt,ale coś mi tu nie pasuje,jak koniecznie mają być gumy 4'' to moja propozycja jest za słaba,tu musi być kij 8-10lb,ogarnie on wszystko to co napisałeś wcześniej,ale będzie słabo poniżej 5g.Konkluzja jest prosta,albo ''łowimy'' na max. 2-2,7''cala gumy (plus 6g max) i mamy kijek o prawie kołowym ugięciu,lub ''jedziemy grubiej'' guma max.4'' (główka max.8g) i mamy kijek na grubasy z paskami,na którym można pocholować też coś większego.U mnie okonie i 4'' i więcej to dosyć krótki temat,tylko na początku jesieni,gdy pojawiają się pierwsze duże spadki temperatur w nocy,okonie dostają wilczego apetytu i przez 2-3 tygodnie walą w większe gumy,reszte sezonu ogarniam na 2-3'' i wieszają się 15 jak i 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 No i powiem szczerze ze te 4 cale to właśnie doświadczenie ostatnich tygodni, raczej w okresie wiosenno-letnio-jesiennym nie będę z premedytacją łowił aż tak dużymi gumami tym kijem. Co nie znaczy ze spróbować nie można [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Pawel ma racje, przy tak duzych gumach celujesz w kij 8 lb i tutaj bym szukal.. Jesli 10lb to raczej chyba med-fast-tutaj PacBay mial fajne budzetowe blanki w tym temacie - posiadam 7 stopowego Tradition (stara seria), lowie nim pstragi, okonie i klenie i nie oddam go nikomu No i wciaz obstaje przy tym FX 802-2. Mam, wiec wiem, co mowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Napisałem,że przy tym blanku 6g i 2.5'' to max. a przy okoniowaniu (sztuki 25-35cm) bardzo fajnie się sprawuje,miałem też kilkukrotnie przyłowy w postaci szczupaka do 70-paru centymetrów i kij nie kapitulował,na ''białoryb'' to za ciężka armata,chyba że się nastawiamy na 2-3 kg karpiki . Nie odnioslem sie do Twojego posta Pawel. Dla mnie 4cale guma to nie pod ten blank A karpika to i mozna 5 kg wycholowac z grajdolka gdzie nie ma zaczepow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Gwint sie bardzo niefajnie z kleju czysci; kilka takich pretow juz zajechalem.. Ale korek super. Jaki wybrales blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Dlatego ja nie czyszcze. .. wymieniam poprostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ja tak samo, toć to grosze kosztuje. SJ843-2[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 To chyba nie na okonie się szykuje kij . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Kij na okonie jest następny w kolejce [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ja tak samo, toć to grosze kosztuje. SJ843-2[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ale pod sanczaczowke jak znalazl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 WojtekCIN witam serdecznie . Na maja chyba zamówię u ciebie kij boleniowy. Kije naprawdę świetnie wykonane i pięknie się prezentują . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Gwint sie bardzo niefajnie z kleju czysci; kilka takich pretow juz zajechalem.. Ale korek super. Jaki wybrales blank?Ja obklejam izolacją, szczególnie kiedy na tym precie bedzie odrazu toczone - aby nie uszkodzić korka przy demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mozesz tez pomyslec na opcja, zeby butt tez zrobic lekko wklesly, to bys mial wszystkie w podobnym klsztalcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi