WojtekCIN Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 podrywanie jak widać lepiej Ci wychodziło Może źle wyraziłem swoje myśli bo w głowie miałem już kij z podpiętym kołowrotkiem a nie napisałem tego. Chodzi mi oczywiście o wyważenie całego zestawu a nie tylko kija na pusto... Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Nie ważne czy z kołowrotkiem czy bez, zasada ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 No tak tylko spójrz proszę na zdjęcia które wstawiłem wcześniej w tym wątku. Widać na nich gdzie w chwili obecnej wypada ten punkt. Wiem, że z tyłu będzie jeszcze piankowa końcówka plus pierścień i lakier. Chodzi mi o to, czy po dołożeniu przelotek ten punkt przesunie się bliżej stopki czy od stopki jeszcze wyżej na dolnik? Ewentualnie jak można temu zapobiec bez walenia ołowiu w końcówkę? Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 http://jerkbait.pl/topic/7341-wywazanie-wedki/page-2 Bardzo zastanawia mnie ostatni post w tym wątku czyli post Huberta Matuszewskiego. Wychodzi z niego że stan obecny mojego kija jest tym czego powinienem oczekiwać przy tej długości dolnika i mojej oczywistej awersji do kwestii dociążania dolnika. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 To przecież bardzo proste i działa jak waga. Jeśli dołożysz przelotki to srodek odsunie sie od stopki. Można temu zaradzić przesuwając uchwyt w strone szczytówki wydłużając tym samym rękojeść lub ciężarek w tyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 No dobra, wiem że działa to jak waga. W chwili obecnej przy podpiętym kołowrotku i bez elementów rękojeści w pełni złożonych środek ciężkości wypada między połową foregripu a stopką betoniarki. W momencie gdy dołożę już wszystko czyli przelotki, omotki, lakier, pianki, pierścienie - to czy przesunie się w górę ( ku szczytowi) czy w dół ( ku końcówce dolnika)? Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Musisz zważyć komponenty powyżej stopki kołowrotka i te poniżej niej i zobaczyć czy sie równoważą. Oczywiście doliczyć troszke na lakier. Nie wiem ile waży lakier na omotkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 O to już jakaś podpowiedź Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Musisz zważyć komponenty powyżej stopki kołowrotka i te poniżej niej i zobaczyć czy sie równoważą. Oczywiście doliczyć troszke na lakier. Nie wiem ile waży lakier na omotkach.taka ciekawa rada, pod warunkiem złamania praw fizyki i zasady działania dźwigni. Powieś 10g na końcu szcztówki, to na dolniku dla równowagi trzeba dołożyć 70-100g by się środek ciężkości nie zmienił 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) I tylko na tyle mam dziś czas... Z racji tego, że czekam jeszcze na elementy rękojeści , po niedzieli zacznę sobie robić wstępny spacing. Może dziś uda mi się jeszcze powiększyć otwór w buttcapie do 13 mm i to by było na tyle. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 18 Lipca 2015 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 taka ciekawa rada, pod warunkiem złamania praw fizyki i zasady działania dźwigni. Powieś 10g na końcu szcztówki, to na dolniku dla równowagi trzeba dołożyć 70-100g by się środek ciężkości nie zmieniłTzw. "siła (gramy) x gwałt (długość od środka ciężkości)". :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Wczoraj jeszcze znalazłem chwilę na powiększenie otworu w buttcapie. Wchodzi na wcisk bardzo ciasno i chyba tak zostawię, epoksyda i tak swoje zrobi. Dziś postaram się dopasować arbor do miejsca w którym będzie uchwyt kołowrotka. Jak przyjdą mi pozostałe elementy, wtedy zacznę od złożenia rękojeści i uchwytu. A potem... Reszta Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Arbor odrobiony. Tarnikami okrągłymi rozwierciłem środek arbora grafitowego w myśl zasady " siem raz atmier, adin raz atrież" i wyszło tak, że pasuje dość ciasno ale z przestrzenią na wypełnienie klejem epoksydowym. Arbor pasuje w linii, sprawdzałem już z uchwytem kołowrotka. Teraz tylko czekać na pozostałe komponenty. Wczoraj mnie napadło i domówiłem jeszcze 2 szpulki nici pro wrap. Metallic Gold coś tam i gun smoke. Mam co prawda jeszcze 2 szpulki nylonowych pro wrap black i midas gold ale już wiem że chcę nici metaliczne. Pewnie na tym kiju się nie skończy więc traktuję to jako inwestycję w warsztat i nie doliczam do całkowitego kosztu kija. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Kolega mi dzisiaj zrobił takie coś 2 otwory na środku deski wynikają z tego, że do rękojeści dzielonych inaczej się nie da. Przy całej będzie 1 z otworów zakrywany. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Coby ciszy w temacie nie było, parę fotek póki co z przymiarki oraz fotki skończonego już ścisku. Arbor w uchwycie kołowrotka jest grafitowy. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Widzę,że wyposarzasz się w eleganckie narzędzia do RB...a to znaczy,że na 1000% przepadłeś tak jak to było powiedziane . Ps. trochę zazdroszczę bo ja dalej klecę kijki za pomocą byle czego i byle gdzie,często na przemian niańcząc niespełna rocznego łobuza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Widzę,że wyposarzasz się w eleganckie narzędzia do RB...a to znaczy,że na 1000% przepadłeś tak jak to było powiedziane . Ps. trochę zazdroszczę bo ja dalej klecę kijki za pomocą byle czego i byle gdzie,często na przemian niańcząc niespełna rocznego łobuza.Spoko, wszystko generalnie mam po kosztach bo np. materiał na ścisk dostałem za free, reszta to wkład własny.Teraz chcę zamienić mój wrapper i suszarkę z płyty OSB na takie same tyle że z litego drewna, trzeba podejść do stolarza i spytać o to czy zrobi i za ile. Jak będzie + - 50 złotych to zrobię, zawsze lepiej niż z płyty. A co do rocznego łobuza- mam podobną sytuację z tym, że córa ma 2 lata, pies ma 3 a kolejne dziecko w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Spoko, wszystko generalnie mam po kosztach bo np. materiał na ścisk dostałem za free, reszta to wkład własny.Teraz chcę zamienić mój wrapper i suszarkę z płyty OSB na takie same tyle że z litego drewna, trzeba podejść do stolarza i spytać o to czy zrobi i za ile. Jak będzie + - 50 złotych to zrobię, zawsze lepiej niż z płyty. A co do rocznego łobuza- mam podobną sytuację z tym, że córa ma 2 lata, pies ma 3 a kolejne dziecko w drodze Na początek najprostsze narzędzia starczają a później to już się płynie w koszty np.wraper za 2tyś suszarak też ale jak to mówią drifterzy Albo grubo albo wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Mój kolega robi właśnie prototyp power wrappera i suszarki z alumibium, będzie chciał to sprzedawać jeśli prototyp wyjdzie ok oczywiście w cenie o wiele niższej niż sklepowa. Więcej info niebawem. Jak skończy to na pewno wstawię zdjęcia i filmy. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Przyszła paczka z BRC. Oznacza to że dziś po południu biorę się za rękojeść. Dostałem jeszcze od Pana Roberta gratis w postaci neoprenów xzoga do spinania kija. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 W ścisku jeden otwór na górze zostaw sobie otwarty z jednej strony i dorób sobie podkładki z pleksy, będzie łatwiej mocować rękojeści....nie będziesz musiał kija przekładać przez otwór... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Hmmm jest myśl. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Fajnie,prosto i ze smakiem a złoto zawsze w cenie ,gratisy to też jest plus większy lub mniejszy ale jest i to się chwali a neopreny bardzo fajne. Tak że do dzieła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 No właśnie robię Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Wstępnie, przymiarki Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi