Skocz do zawartości

Vrods czyli następny zarażony...

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co też o tym myślałem. Ma 35mm i środkowa złota nitka wypada na 17.5 mm czyli idealnie na środku. Te pozostałe też są symetryczne. Myślę, że ta długość omotki bądź co bądź zabezpieczającej łączenie składów będzie zdawać egzamin ale fakt, może się wydawać nieco długa. Boję się dawać krótszej, z uwagi na siły działające w tym miejscu.

Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2

Znacznie lepiej. 20 mm.

No nie wiem czy lepiej!!!

Omotka powinna kończyć sie ok 1-1.5 mm przed krawędzią. Byle zostawić troszkę miejsca na lakier poza krawędzią, omotki oczywiście.

Co do wyważenia to OKI. Fotki kłamią. :)

Edytowane przez trout master

OK, jeśli chodzi o lżejsze kije to tak. Ale to jest Mag Bass, tu nawet jakbyś dał dwustopkowe morskie krowy jako przelotki to byś witki z tego nie zrobił :)

Wierz mi że będzie różnica. Przymierzałem do swojego dużo mocniejszego Vegtera 25lb set tytanów SIC 25KL-H, 12KL-H, 8M, 7L i tunel 1x6KT i 5x5,0 KT wobec torzów 25KL-H, 12KL-H, 7M, 6M z tunelem na KT5,5 i 5x5,0 i była różnica. Niewielka ale ją czułem. A co dopiero w stalówkach. Kije z lżejszymi przelotkami są szybsze i czulsze. Co nie znaczy że orginalne sety są złe. Lecz nie wyciągniesz maxa z blanku. Zresztą ten Twój  blank znam doskonale bo też go miałem i niestety kończyłem na 6KT. Teraz nie założę więcej jak 5,0 w lekkiej ramce choć była by to mocna 30lbsówka.

Edytowane przez Tomas81

Może mi coś podpowiecie... Co prawda dzwoniłem po poradę do Jacka @ Voldemort, który nieco mnie uspokoił i poradził jak to ogarnąć albo z tym żyć ale i tak nie daje mi to spokoju. Wczoraj wieczorem przygotowałem kij do lakierowania, przykleiłem naklejki które producent dostarcza razem z blankiem i zacząłem lakierować. Kij kręcił się całą noc, rano doznałem szoku. Jedna z naklejek trzyma się super, to ta ze srebrno - zielonym logo, lakier wyszedł fajnie, natomiast na tej drugiej z opisem cw i linki oraz numerem seryjnym jest babol. Babol objawia się tym, że w miejscu w którym odklejałem naklejkę od papierka widać teraz mleczną plamę wielkości paznokcia od małego palca. Lakier 1sza warstwa już na to położyłem. Czy mogę po prostu wyciąć tą naklejkę spod lakieru, oderwać ją uprzednio skrzętnie notując sobie numer seryjny blanku, odtłuścić miejsce acetonem i położyć jeszcze jedną warstwę lakieru? Naklejka jest już na straty ale nie chciałbym tracić tej drugiej która wyszła dobrze...

Edytowane przez WojtekCIN

Żeby nie niszczyć tego co do tej pory zrobiłem, planuję po prostu podgrzać suszarką felerne miejsce i wywalić naklejkę podważając delikatnie nożykiem do tapet i ostrożnie ją zdejmując. Brzegi lakieru zmatowię papierkiem wodnym 2000 a powstałą dziurę w lakierze odtłuszczę acetonem i położę warstwę flex coat lite. Gdy wyschnie to zrobię tam opis parametrów blanku i tyle.

Daj fotkę to będzie można coś powiedzieć , ciekawe jak z gwarancją jak naklejki nie będzie na kiju.

Wczytałem się też w warunki gwarancji MHX, w razie "w" i jeśli mamy zarejestrowany blank, należy usunąć z miejsca uszkodzenia jakiekolwiek zbrojenie oraz uciąć blank po 4 cale z każdej strony od felernego miejsca, zapakować w kopertę i sruu za Ocean wraz z krótkim opisem tego jak to się popsuło.