WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Pojechałem do sklepu po farbę. Zdecydowałem się na złoty metaliczny akryl z Tamiya. Do tego rozpuszczalnik akrylowy. Spróbuję tym jak będę miał chwilę, ale to dopiero jutro po południu. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ładnie położona nitka, ten złoty akcent na omotkach będzie ładnie się komponował ze złotym opisem.Tylko, czy ta omotka na łączeniu nie jest trochę przydługawa ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Wiesz co też o tym myślałem. Ma 35mm i środkowa złota nitka wypada na 17.5 mm czyli idealnie na środku. Te pozostałe też są symetryczne. Myślę, że ta długość omotki bądź co bądź zabezpieczającej łączenie składów będzie zdawać egzamin ale fakt, może się wydawać nieco długa. Boję się dawać krótszej, z uwagi na siły działające w tym miejscu. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 W każdym kiju zazwyczaj te omotki są krótkie, i jakoś nic się nie dzieje.Miejmy nadzieję że przez to nie będzie przesztywnień po zalakierowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Hmmm.... Nie pomyślałem o tym. Myślisz żeby ją skrócić? Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 No myślę że lepiej dmuchać na zimne Po za tym będzie to lepiej wyglądać, ale to Twoja wędka, tak że...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Lakierować będę jutro po południu jak wrócę znad Drwęcy, także pomyślę jeszcze nad tym. Dzięki za sugestie. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Fotki...No fajna kosa wyszła z tymi wstawkami ze złota wygląda naprawdę super wyszedł taki mroczny i mocarny aczkolwiek ta motka na łączeniu ciut za długa ale to kij dla ciebie i tobie ma się podobać bo o to w tym chodzi . Tak trzymać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Dzięki! Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Chyba jutro podziałam coś z tą omotką... Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Dzięki! Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2Tak patrzę na tę rękojeść i jakaś taka przykrótka na fotce. Dobrze wyważa wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zaraz zaprezentuję :-) Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Znacznie lepiej. 20 mm. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Znacznie lepiej. 20 mm. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2No nie wiem czy lepiej!!!Omotka powinna kończyć sie ok 1-1.5 mm przed krawędzią. Byle zostawić troszkę miejsca na lakier poza krawędzią, omotki oczywiście. Co do wyważenia to OKI. Fotki kłamią. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Tutaj perspektywa z której strzela się zdjęcie ma znaczenie. Wziąłem suwmiarkę dla pewności i wywala mi 1.5 mm od krawędzi. Co do wyważenia - jest idealnie w tym miejscu w którym trzymam kij. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Napis jest. Postanowiłem nadać kijkowi imię. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 1sza warstwa lakieru się kręci... Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) OK, jeśli chodzi o lżejsze kije to tak. Ale to jest Mag Bass, tu nawet jakbyś dał dwustopkowe morskie krowy jako przelotki to byś witki z tego nie zrobił Wierz mi że będzie różnica. Przymierzałem do swojego dużo mocniejszego Vegtera 25lb set tytanów SIC 25KL-H, 12KL-H, 8M, 7L i tunel 1x6KT i 5x5,0 KT wobec torzów 25KL-H, 12KL-H, 7M, 6M z tunelem na KT5,5 i 5x5,0 i była różnica. Niewielka ale ją czułem. A co dopiero w stalówkach. Kije z lżejszymi przelotkami są szybsze i czulsze. Co nie znaczy że orginalne sety są złe. Lecz nie wyciągniesz maxa z blanku. Zresztą ten Twój blank znam doskonale bo też go miałem i niestety kończyłem na 6KT. Teraz nie założę więcej jak 5,0 w lekkiej ramce choć była by to mocna 30lbsówka. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Tomas81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Może mi coś podpowiecie... Co prawda dzwoniłem po poradę do Jacka @ Voldemort, który nieco mnie uspokoił i poradził jak to ogarnąć albo z tym żyć ale i tak nie daje mi to spokoju. Wczoraj wieczorem przygotowałem kij do lakierowania, przykleiłem naklejki które producent dostarcza razem z blankiem i zacząłem lakierować. Kij kręcił się całą noc, rano doznałem szoku. Jedna z naklejek trzyma się super, to ta ze srebrno - zielonym logo, lakier wyszedł fajnie, natomiast na tej drugiej z opisem cw i linki oraz numerem seryjnym jest babol. Babol objawia się tym, że w miejscu w którym odklejałem naklejkę od papierka widać teraz mleczną plamę wielkości paznokcia od małego palca. Lakier 1sza warstwa już na to położyłem. Czy mogę po prostu wyciąć tą naklejkę spod lakieru, oderwać ją uprzednio skrzętnie notując sobie numer seryjny blanku, odtłuścić miejsce acetonem i położyć jeszcze jedną warstwę lakieru? Naklejka jest już na straty ale nie chciałbym tracić tej drugiej która wyszła dobrze... Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Daj fotkę to będzie można coś powiedzieć , ciekawe jak z gwarancją jak naklejki nie będzie na kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Fotki nie mam bo jestem w pracy, ale wygląda na to że trzeba będzie to rozebrać. Nie chcę takich brzydkich paskudztw. Gwarancja działa, jeśli masz numer seryjny blanku. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Żeby nie niszczyć tego co do tej pory zrobiłem, planuję po prostu podgrzać suszarką felerne miejsce i wywalić naklejkę podważając delikatnie nożykiem do tapet i ostrożnie ją zdejmując. Brzegi lakieru zmatowię papierkiem wodnym 2000 a powstałą dziurę w lakierze odtłuszczę acetonem i położę warstwę flex coat lite. Gdy wyschnie to zrobię tam opis parametrów blanku i tyle. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Nakleję zdjąłem, brzegi podszlifowałem 2000 na mokro i śladu nie ma... Jak przeschnie to zrobię opis i dam jeszcze 1 cienką warstwę... A tymczasem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Daj fotkę to będzie można coś powiedzieć , ciekawe jak z gwarancją jak naklejki nie będzie na kiju.Wczytałem się też w warunki gwarancji MHX, w razie "w" i jeśli mamy zarejestrowany blank, należy usunąć z miejsca uszkodzenia jakiekolwiek zbrojenie oraz uciąć blank po 4 cale z każdej strony od felernego miejsca, zapakować w kopertę i sruu za Ocean wraz z krótkim opisem tego jak to się popsuło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi