WojtekCIN Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ykhm... Żeby temat nie umarł, poprawiłem dziś lakier na MB, a przede wszystkim poprawiłem omotkę przy top bo nie mogłem już na nią patrzeć. Nowe pomysły też już gdzieś w głowie się plączą, z miesiąc już żadnego kijka nie ukręciłem...[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Panowie, jak można bez uszczerbku dla blanku usunąć drobne ryski na nielakierowanego części blanku ? Ryski powstały po otarciu o burtę łódki oraz po odkładaniu kija na kamienie. Druga sprawa, chciałbym zmienić omotkę na przelotce i zastanawiam się jak usunąć resztki lakieru z blanku tak aby nie zepsuć jego wyglądu... Dzięki za podpowiedzi [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Mhx standart spróbuj podgrzać i zmyć spirytusem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Chłopaki, myślę nad zrobieniem pierwszego kija dla mojej 3 letniej córy - to znaczy 3 lata będzie miała latem 2016 [emoji41] . Non stop grzebie w moich kołowrotkach i gumach a jak szykuję się nad wodę to nie odstępuje mnie na krok i chce machać wędkami. Jednym słowem jest potencjał. Wiadomo, ze długi kij odpada i wpadłem na taki pomysł żeby małej zrobić pierwszy kijek do nauki dłubania okonków z gornego składu od jakiegoś spinningu, dołożyć uchwyt kołowrotka i kawałek koreczka. Możecie mi polecić odpowiedni materiał? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Kolega zlecił mi odświeżenie jego ulubionego kija. Pacjentem został Konger WCH Zander 255 cm 7-28g. Wklejka, ale kolega lubi. Z racji tego, że kolega rzucał tym kijem wszystkim czym miał pod ręką, wliczając w to 100g woblery trollingowe, lakier i omotki na pierwszych trzech przelotach były do wymiany. Motorem sprawczym był moment w którym 8-Ka Y opuściła na zawsze swoje miejsce- wypadła i juz się nie znalazła. Rozebrałem i naprawiłem. Efekt poniżej. Omotki były oryginalnie takie długie, a z racji tego, że kij miał być gotowy w weekend ( dostarczony mi w czwartek wieczorem), pozostałem przy tej długości omotki, dokładając tylko srebrny tipet. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Nooooooo. Bez porównania z tą oryginalną "rzyganiną". Widać staranność i "łapkę" do ulepszania spie*****nych detali. Szkoda że nie wrzuciłeś wiecej fotek z uszkodzeniami przed reanimacją. Czym łapiesz przelotkę przed wrappingiem? Widze że wisi grzecznie w dół podczas nawijania omotki. Edytowane 14 Listopada 2015 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Zapomniałem zrobić ale był dramat. Fabryczny lakier to nadaje sie chyba tylko do śmietnika bo po podgrzaniu nie robił się plastyczny tylko pękał, normalnie eksplodował tak jak tafla lodu na kałuży gdy się mocno nadepnie nogą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Zapomniałem zrobić ale był dramat. Fabryczny lakier to nadaje sie chyba tylko do śmietnika bo po podgrzaniu nie robił się plastyczny tylko pękał, normalnie eksplodował tak jak tafla lodu na kałuży gdy się mocno nadepnie nogą. Może to lakier poliuretanowy a nie żywica. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Przelotka wisi bo jest przed przymocowaniem do blanku podgrzana stopka i przeciągnięta przez klej w sztyfcie [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Przelotka wisi bo jest przed przymocowaniem do blanku podgrzana stopka i przeciągnięta przez klej w sztyfcie [emoji41 Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkAle podobno to "przeżytek" i ... beeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ja tak nie uważam, ważne żeby stosować zasadę "klej najlepiej trzyma gdy go ni ma" Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ja tak nie uważam, ważne żeby stosować zasadę "klej najlepiej trzyma gdy go ni ma" Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJa zawsze daję, ale ostatnio dostałem za to zjeb*** że to przeżytek. Wolę zabezpieczyć blank miękkim "podkładem" niż widzieć pózniej złamany (ścięty) blank ostra krawędzią przelotki w tzw. "firmówkach". A trochę ich widziałem i ... naprawiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ważne aby dokładnie i precyzyjnie oszlifować ostry koniec stopki,ja wykańczam ją papierem 1000 ręcznie i oszlifowuję też delikatnie płaską powierzchnię która przylega bezpośrednio do blanku.Przelotki tradycyjnie mocuję taśmą do blanku,zawsze mam pewność,że pod stopką też bedzie minimalna warstwa lakieru,która zadziała jak klej powyschnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 No dobra znowu mi odbiło. Pamiętacie mojego pierwszego MHX-a którego poprawiałem i poprawiałem... Świetny kij, dzięki niemu w tym roku wyholowałem dwie swoje życiówki szczupaka i sandacza [emoji41] W niedzielę wróciłem z rybek, a że srogo padało to kij wyjęty z tuby i sobie schnie. Nagle mnie coś złapało, wziąłem do ręki nożyk do tapet i zapalniczkę. Zdjąłem 30-tkę startową.... a dalej już samo poszło. A teraz wyglada to już tak. Jednak gunsmoke metallic lepiej wyglada niż czarny nylon. Obiecuję, że już więcej małpować z tym kijem nie będę [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) No dobra znowu mi odbiło. Pamiętacie mojego pierwszego MHX-a którego poprawiałem i poprawiałem... Świetny kij, dzięki niemu w tym roku wyholowałem dwie swoje życiówki szczupaka i sandacza. W niedzielę wróciłem z rybek, a że srogo padało to kij wyjęty z tuby i sobie schnie. Nagle mnie coś złapało, wziąłem do ręki nożyk do tapet i zapalniczkę. Zdjąłem 30-tkę startową.... a dalej już samo poszło.A teraz wyglada to już tak. Jednak gunsmoke metallic lepiej wyglada niż czarny nylon. Obiecuję, że już więcej małpować z tym kijem nie będę [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Obiecanki cacanki!!!!!!!! Pochwal się gdzie kupiłeś ten "Gun ..." i złoty pierścionek. Edytowane 18 Listopada 2015 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Wszystkie komponenty kupuję u Roberta w BRC [emoji108] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 "Wszystkie komponenty kupuję u Roberta w BRC" [emoji108] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk "I o to lotto". Im więcej z niego zadowolonych, tym bardziej się (może) przekonam. Długie terminy dostawy?Ten pierścionek z jakim luzem wziąłeś w stosunku do średnicy blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ja nigdy nie miałem z BRC problemów, zwykle przesyłka dociera dzień-dwa po złożeniu zamówienia. Pierścionki występują w średnicach wewnętrznych zwiększających się co pół mm, także jesli np. blank w miejscu gdzie pierścień ma być założony wypada na przykład na 13.2 mm to biorę 13.5 mm- jest minimalny luz pozwalający na swobodne przesuwanie pierścionka, a kwestię montażu załatwiam poxipolem do pianki [emoji41]. Potem w szparkę która jest między pierścieniem a blankiem można fajnie wprowadzić nić robiąc omotkę a resztę załatwia lakier. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) "Ja nigdy nie miałem z BRC problemów, zwykle przesyłka dociera dzień-dwa po złożeniu zamówienia." Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWooooow!!! Top!!! Takie realizacje zamówień to rozumiem. Jak bedziesz chciał sie pozbyć nitki (Gun...), która już nie bedzie ci potrzebna zgodnie z powyższą obietnicą to daj cynk. P. S. Ten "tip" na szczytowej jest brzydki. Ale może masz taką potrzebę i spełnia jakąś rolę. Edytowane 18 Listopada 2015 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dla mnie estetyczną [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 A nitki gunsmoke nie nie jeszcze sobie dokupię [emoji38] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 "Dla mnie estetyczną "[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMuszę dorwać takie okulary!!! :D Z całym kijem może gra. Nie wiem, nie widziałem z ... bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Kiedyś nad wodą. I gra, oj gra. Fajnie widać jak obserwujesz szczyt. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Kiedyś popiszemy o tego typu przelotce szczytowej którą dokładnie widać na Twojej fotce. Ale nie u Ciebie w wątku bo później bede musiał ... sprzątać. ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Taki prezent na Mikołaja dla Małej.... Na wiosnę będzie ganiać okonki. Wędeczka z podlodówki za 15 złotych... Przewinąłem omotki (niestety musiały być długie bo te oryginalne były takie i po ich zdjęciu nie dało się uniknąć śladów na blanku) oraz dodałem opis. A już niebawem, następny dorosły projekt... MHX SJ 843-2 [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi