azja49 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 witam na wielu forach przewija się ten temat każdy pyta ktoś tam odpowiada ale nigdy nic do końca jak zacząłem przygodę z kijem tu w Austrii to masakra... z tego co przeczytałem w internecie na polskich stronach... nie dało się nic wywnioskować . Sam zacząłem jeździć po sklepach wędkarskich i urzędach. Zdobyłem kilka informacji postanowiłem się nimi podzielić. wszystko opisałem na swojej stronie.http://azja49.jimdo.com/w%C4%99dkowanie-w-austrii/ ale wniosek jest jeden... dla obcokrajowca albo turysty normalna karta wędkarska jest nie osiągalna. Tylko i wyłącznie dzienne karty wędkarskie które są drogie.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) strona jednak za wiele czasu pochłaniała stworzyłem ciekawy blog traktujący o temacie wędkowania na terenie Austrii. Zawsze mogę pomóc czy tu na forum PW czy przez kontakt na blogu w temacie wędkowania w Austriiwww.muszkawaustrii.pl Edytowane 6 Listopada 2016 przez azja49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A co takiego ciekawego polawiasz w Austrii? Glowacice tez? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 powiem tak w tym roku bardzo bardzo marnie z muszkarstwem... za dużo pracy. Ale pstrągów ogromne ilości czy na spining czy na muchę. W jeziorach tego pełno tu pływa... na rzeki za mało czasu. Kilka większych szczupaków ale żaden nie na muchę. Ponad 20 karpi takich powyżej 6kg. Z czego 3 na muszkę. Tylko tyle mogę się pochwalić. Ale zawsze coś. no i ten kolor wody.... Jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Licencja wędkarska jezioro Schwarzer Seehttp://www.muszkawaustrii.pl/2017/05/licencja-wedkarska-jezioro-schwarzer-see.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Wędkowanie nad przepięknym alpejskim jeziorem Lünersee http://www.muszkawaustrii.pl/2017/07/licencja-wedkarska-alpejskie-jezioro.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Blog jak blog. Popracuj nad składnią i gramatyką i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 blog jak blog... nie każdy jest kolego mistrzem składni interpunkcji i ortografii. Staram się opisać dokładnie miejsca i koszty licencji wędkarskich na terenie Austrii. Na przykładach z własnego życia. Nie piszę takich informacji których jest pełno w internecie "słyszałem, czytałem gdzieś itp" Ja byłem kupiłem tą licencję wędkowałem tam i tam i to wam staram się opisać. Nie jeden już z tych informacji skorzystał. Telefony co weekend otrzymuję od was z pytaniami również na FB skrzynka pełna więc na coś się to przydaję. A Ciebie kolego pozdrawiam i zapraszam kiedyś jak będziesz w moich stronach na wspólne wędkowanie. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 @azja49 Cześć - a szczupak w Austrii? Widziałem na googlach fajne zdjęcia paików z Austrii. Szukam możliwości - miejscówki/łódki/noclegu aby kilkudniową wyprawę na szczupaka zorganizowac z Polski do Austrii(lub inną wodę gdzie można dotrzeć autem w czasie do 8-10 godzin z Wrocławia).Czy zachciałbyś conieco podszepnąć gdzie/jak aby nie spalić tematu a coś połowić?(o ile wiesz coś o łowiskach szczupakowych - muchę też zacząłem trenować ale to temat na za 1-2 lata)Z góry dzięki za choćby drobne podpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 no ja mieszkam w okolicach jeziora bodenskiego i w promieniu 60km mogę coś pomóc i podpowiedzieć. a to ponad 10h z wrocławia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 dzieki za chęć podpowiedzenia - (zanim do szczegółów byśmy próbowali przejść) - jak oceniasz tamtejsze szczupakowe łowiska?- czy grudzień/listopad to jeszcze dobra pora?- byłby sens myśleć o mieszanym późno jesiennym wyjeździe - 3 dni na rybkach i np. już 3 dni na nartach na lodowcu? (szukam miejscówki na jesienny wyjazd - z dojazdem autem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) jeśli chodzi o jezioro bodenskie jest tak wielkie ze szczupaka napewno znajdziesz. Tylko sprzet plywajacy. na innych zbiornikach w grudniu w listopadzie już nie kupisz karty wedkarskiej... wiec odpowiedz sama idzie. Nie będę dopisywał drugiego posta jeden po drugim. Wstawiłem nowy tekst o komercyjnym łowisku pstrągowym w Vorarlberg. Bardzo ciekawe miejsce dla całej rodzinyhttp://www.muszkawaustrii.pl/2017/09/angelparadies-gufel-czyli-pstrag-z.html Edytowane 14 Września 2017 przez azja49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Jakies fotki z rybami by sie w tym watku przydaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 są w filmach i w tekstach na blogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 są w filmach i w tekstach na blogu Wrzucaj tez tutaj, to bedziesz mial wieksze zainteresowanie watkiem, co za tym idzie i blogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 no moim celem nie jest pokazywanie jakie okazy ja złapałem .. bo raz lepiej raz gorzej.. a chce nieść kaganek informacji które sam sprawdziłem na swojej skórze a nie gdzieś coś u kogoś usłyszałem. Jak kupić licencję wędkarską w Austrii na poszczególny zbiornik. Jakie dodatkowe papiery są potrzebne. Chcę w ten sposób ułatwić turystą oraz tym którzy przyjechali tutaj w celu zarobkowym i nie wiedzą jak się za to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 No chyba ze tak A fajnie by bylo pooglac jakies rybki z tych terenow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Mam smutną wiadomość dla wędkarzy w Austrii nie zależnie czy jesteś turystą na urlopie czy pracownikiem sezonowym czy na stałe zameldowanym mieszkańcem. Obojętne również gdzie będziesz wędkować czy na prywatnej wodzie czy na państwowej. Od 1 stycznia 2020 roku będziesz musiał posiadać Austryjacką kartę wędkarską tzw. Fischerausweis. Bez tego dokumentu nie wolno Tobie wędkować w żadnym miejscu na terenie Austrii. Bliżej opisałem ten temat na swoim blogu wędkarskim - jak i gdzie można go wyrobić bez większych problemów http://www.muszkawaustrii.pl/2017/11/niemiecka-i-austryjacka-karta-wedkarska.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja49 Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Dobra dodam kilka filmów z moich wypraw tutaj w Austrii. Może jakość nie taka ale zapraszam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Witam. Możliwe ze będę miał okazję pojechać . Łowił ktoś na rz. Alm w Austrii? ??będę wdzięczny za wszelkie info. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Co muszę posiadać aby łowić legalnie w Austrii, dokładnie w Wiedniu?Jak wygląda cały proces?Jeśli podobny temat już był to prosze o link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 http://jerkbait.pl/topic/60970-w%C4%99dkowanie-w-austrii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Dzieki ale temat jest dosyć stary, niby napisane jest, że od 2020 można łowić tylko jesli posiada sie Austriacka karte, ale brak szczegółów a link do strony już nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi