siarq Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) No i doczekaliśmy się odpowiedzi Lowrance na panoptix Garmina:)Wygląda ładnie Edytowane 17 Lipca 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 No i doczekaliśmy się odpowiedzi Lowrance na phantopix Garmina:)Wygląda ładnie Co to jest Phantopix Garmina? Google milczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrklim Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 http://sites.garmin.com/pl-PL/panoptix/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Przepraszam za literówki. Juz poprawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Coś więcej na ten temat http://www.lowrance.com/StructureScan-3D.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Cena zaporowa 999$... ciekaw jestem czy przetwornik jest taki sam jak do bocznego sonaru dołączanego do hds 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Cena zaporowa 999$... ciekaw jestem czy przetwornik jest taki sam jak do bocznego sonaru dołączanego do hds 3. @siarqPrzetwornik jest inny. Widać to na stronie producenta.Ciekawe jak ten sprzęt w praktyce sie sprawdzi. Myśle ze jest to duży skok technologiczny, możliwości wyglądają imponująco .Cena? Byśmy chcieli by wszystko było tanie ale tak się nie da. Po prostu to nie jest sprzęt dla każdego i musimy sie z tym pogodzić. Dobre przetworniki morskie Airmara tez podobnie kosztują a ludzie i tak je kupują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Ciekawe czy ma to możliwośći "patrzenia do przodu"- jak Panoptix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Dokladnie wszytkie bajerki kosztuja za hds 7 gen 3 tez trzeba zapchac troche grosza. Przetwornik jest inny, i do tego jeszcze trzeba dodatkowy element czarny "sterownik". Troche lipa dla tych co beda uzytkowac to na pontonach i malych lajbach. kolejny "gracik" na pokładzie. Moim zdaniem juz powinni zrobic jeden przetwornik. Niech bedzie wiekszy , ale jeden + 1kabel. A nie jak teraz dwa kable , dwa przetworniki....mnie osobiscie ta kula kabli na pontonie slabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andan Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Dokładnie, ostatnio z Pawłem peplaliśmy o tym fajowym zjawisku kabelkowym. Wydedukowaliśmy, że mogliby zastosować komunikację bezprzewodową chociażby w przetworniku. Na pozostałe rzeczy można przymknąć oko, lecz to przy obecnej technologii aż się prosi... Edytowane 19 Lipca 2015 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Dokładnie, ostatnio z Pawłem peplaliśmy o tym fajowym zjawisku kabelkowym. Wydedukowaliśmy, że mogliby zastosować komunikację bezprzewodową chociażby w przetworniku. Na pozostałe rzeczy można przymknąć oko, lecz to przy obecnej technologii aż się prosi... Pewnie wifi czy inny przesył bez kabla chyba by nie był problemem. Ewentualny problem to zasilenie przetwornika. Mam łajbę gdzie mogę sobie pozwolić na dodatkowy kabel ale na pontonie to już dużo tych szpejów dodatkowych się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Nie no moim zdaniem przez wifi przetworniki to za duża checa. Ale 1 kabel na kompaktowy przetwornik byłby naprawdę ok. Wifi zrobili do sterowania. I go free . Jednak coś niemoge przesyłać plików po sieci hds-komputer. Niewiem czy takowej opcji niema czy ja tego nie umie odnalezc. Może ktoś z Was użytkuje hds gen 3 I coś wie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Któryś z kolegów planuje może zakup nowego przetwornika 3d ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Pytasz o przetwornik http://www.lowrance.com/en-US/Products/Sonar/TotalScan-Skimmer.aspxczy moduł 3d http://www.lowrance.com/en-US/Products/Sonar/ ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 pytam o przetwornik z modolem 3d , total scan zastepuje/zastapi dotychczasowe rozwiazanie , gdzie sa nie zbedne 2 przetworniki. Jak dla mnie mija sie z celem zakup total skan , gdyz zyskam na tym tylko brak 1 kabla... , Ci kotrzy dopiero nabeda hds gen 3 , jak najbardziej kupia total scan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 http://www.lowrance.com/en-GB/StructureScan-3D-en-gb.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 po roku pływania z hds 3+ lss2 mam mieszane uczucia co do lss2 przynajmniej na słodkich wodach gdzie głębokość dochodziła do max 30m co innego na wodach morskich...i mam wrażenie ze z 3d może być podobnie...na małych głębokościach będzie mało czytelne czyt. bezużyteczne nie mówiąc o kosztach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 No dokładnie. ... mam identyczne spostrzeżenia. ... , zastanawia mnie jeszcze jak wygląda w tym nakładka na mapę. Tworzona przez echo. Ogólnie tworzenie mapy jest ok Jednak powinno to być bardziej dopracowane. Przy nakładaniu się śladów , czy zakretach wychodzi bajzel... obróbka danych na kompie daje dużo lepsze efekty . Jednak , że tak powiem z chaotycznego pływania stworzenie mapy "pieknej" jest prawie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Witam Jak podłączyć structurescan 3d?Wszystkie kable podłącza w swoje miejsca, na echo włączam 3d i nic się nie pokazuje!Kabel zasilający - czerwony do plusa, czarny do minusa, żółty i niebieski do niczego (za klejone).Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Rano zobaczę u siebie to napisze jak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Witam Jak podłączyć structurescan 3d?Wszystkie kable podłącza w swoje miejsca, na echo włączam 3d i nic się nie pokazuje!Kabel zasilający - czerwony do plusa, czarny do minusa, żółty i niebieski do niczego (za klejone).Proszę o pomocTo podłączasz to HDS live czy HDS Gen3, bo w wątku o HDS live zadałeś to samo pytanie? Edytowane 24 Września 2019 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 To podłączasz to HDS live czy HDS Gen3, bo w wątku o HDS live zadałeś to samo pytanie?pomyłka - nie aktualne, wszystko się udało. HDS Live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
siarq
No i doczekaliśmy się odpowiedzi Lowrance na panoptix Garmina:)
Wygląda ładnie
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi