Skocz do zawartości
  • 0

lowrance 3d HDS GEN 3

siarq

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cena zaporowa 999$... ciekaw jestem czy przetwornik jest taki sam jak do bocznego sonaru dołączanego do hds 3.

@siarq

Przetwornik jest inny. Widać to na stronie producenta.

Ciekawe jak ten sprzęt w praktyce sie sprawdzi. Myśle ze jest to duży skok technologiczny, możliwości wyglądają imponująco .

Cena? Byśmy chcieli by wszystko było tanie ale tak się nie da. Po prostu to nie jest sprzęt dla każdego i musimy sie z tym pogodzić. Dobre przetworniki morskie Airmara tez podobnie kosztują a ludzie i tak je kupują.

• 0

Dokladnie wszytkie bajerki kosztuja :) za hds 7 gen 3 tez trzeba zapchac troche grosza. Przetwornik jest inny, i do tego jeszcze trzeba dodatkowy element czarny "sterownik". Troche lipa dla tych co beda uzytkowac to na pontonach i malych lajbach. kolejny "gracik" na pokładzie. Moim zdaniem juz powinni zrobic jeden przetwornik. Niech bedzie  wiekszy , ale jeden + 1kabel. A nie jak teraz dwa kable , dwa przetworniki....mnie osobiscie ta kula kabli na pontonie slabi

• 0

Dokładnie, ostatnio z Pawłem peplaliśmy o tym fajowym zjawisku kabelkowym. Wydedukowaliśmy, że mogliby zastosować komunikację bezprzewodową chociażby w przetworniku. Na pozostałe rzeczy można przymknąć oko, lecz to przy obecnej technologii aż się prosi...

Edytowane przez Andan

• 0

Dokładnie, ostatnio z Pawłem peplaliśmy o tym fajowym zjawisku kabelkowym. Wydedukowaliśmy, że mogliby zastosować komunikację bezprzewodową chociażby w przetworniku. Na pozostałe rzeczy można przymknąć oko, lecz to przy obecnej technologii aż się prosi...

Pewnie wifi czy inny przesył bez kabla chyba by nie był problemem. Ewentualny problem to zasilenie przetwornika. Mam łajbę gdzie mogę sobie pozwolić na dodatkowy kabel ale na pontonie to już dużo tych szpejów dodatkowych się robi.

• 0

Nie no moim zdaniem przez wifi przetworniki to za duża checa. Ale 1 kabel na kompaktowy przetwornik byłby naprawdę ok. Wifi zrobili do sterowania. I go free . Jednak coś niemoge przesyłać plików po sieci hds-komputer. Niewiem czy takowej opcji niema czy ja tego nie umie odnalezc. Może ktoś z Was użytkuje hds gen 3 I coś wie o tym?

• 0

pytam o przetwornik z modolem 3d , total scan zastepuje/zastapi dotychczasowe rozwiazanie , gdzie sa nie zbedne 2 przetworniki. Jak dla mnie mija sie z celem zakup total skan , gdyz zyskam na tym tylko brak 1 kabla... , Ci kotrzy dopiero nabeda hds gen 3 , jak najbardziej kupia total scan

• 0

po roku pływania z hds 3+ lss2 mam mieszane uczucia co do lss2 przynajmniej na słodkich wodach gdzie głębokość dochodziła do max 30m co innego na wodach morskich...

i mam wrażenie ze z 3d może być podobnie...na małych głębokościach będzie mało czytelne czyt. bezużyteczne nie mówiąc o kosztach:)

• 0

No dokładnie. ... mam identyczne spostrzeżenia. ... , zastanawia mnie jeszcze jak wygląda w tym nakładka na mapę. Tworzona przez echo. Ogólnie tworzenie mapy jest ok 

Jednak powinno to być bardziej dopracowane. Przy nakładaniu się śladów , czy zakretach wychodzi bajzel... obróbka danych na kompie daje dużo lepsze efekty . Jednak , że tak powiem z chaotycznego pływania stworzenie mapy "pieknej" jest prawie niemożliwe. 

• 0

Witam

Jak podłączyć structurescan 3d?

Wszystkie kable podłącza w swoje miejsca, na echo włączam 3d i nic się nie pokazuje!

Kabel zasilający - czerwony do plusa, czarny do minusa, żółty i niebieski do niczego (za klejone).

Proszę o pomoc

To podłączasz to HDS live czy HDS Gen3, bo w wątku o HDS live zadałeś to samo pytanie? Edytowane przez wuran