smokwelski Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Tak. To jedyny sposób. Maskuje on tylko tę przypadłość, niestety lekarstwa nie ma. Podkładki to tylko i wyłącznie medota ustawienia kąta nachylenia stożka, pozwalająca uzyskać równy nawój, jeśli ramiona tego stożka są proste. Jeśli są garbate to po ptokach.Czasem odpowiednia grubość linki powoduje, że jest wyraźnie lepiej, ale cud się nie zdarzy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Kupiłem nowe Shimano z marnej półki. Nawija z dołkiem na środku szpuli. W młynku nie naturalnie jest ułożony element z rolką - jakby nie równolegle do szpuli, lekko odgięty. Czy próba jego "dogięcia" za pomocą podszlifowania krawędzi ograniczających jego ruch coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 W moich Shimano też tak mam i dobrze nawijają. Nic nie poprawiaj. Duży ten dołek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Przy lince PE #1.0 było to około 2mm. Miałem już chęć działać pilnikiem Po 2 godzinach nad wodą nawój znacznie się poprawił. Akceptowalnie. Aczkolwiek kiedyś miałem "awaryjny" najbiedniejszy Alivio i było znacznie lepiej. Później wzrok przywykł do nawoju wysokich modeli, stąd mój post. Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi